Stéphane Grappelli

Acteur, Componist

Stéphane Grappelli is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Non Stop - Eine Reise mit Michel Petrucciani

1995 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1995. Documentaire van Roger Willemsen. Met o.a. Michel Petrucciani, Stéphane Grappelli, Roy Haynes, Charles Lloyd en Charlotte Rampling.

Een reis door Amerika in het gezelschap van de Franse piano- virtuoos en componist Michel Petrucciani (1963-1999). Ondanks zijn handicap en zijn kleine gestalte groeide hij uit tot een van de meest invloedrijke jazz-musici van zijn generatie. Het is een plezier voor elke fan om hem samen te zien musiceren met mensen als Grappelli, Haynes of Lloyd. De geestige opmerkingen van de bijzonder levenslustige muzikant maken deze documentaire des te aantrekkelijker. De Duitse showmaster Willemsen interviewt Petrucciani, die onomwonden antwoordt op diens vragen. Zo krijgen we een inzicht in diens leven en in de relatie tussen zijn handicap en zijn muzikaal genie. Toch blijven de vragen erg oppervlakkig en duidelijk bestemd voor een zo breed mogelijk publiek. Maar van de muziek kan je oneindig genieten. Actrice Charlotte Rampling, die een persoonlijke vriendin was van Petrucciani, zit samen met de filmploeg in de tuin van het Californische huis van de pianist. Jochen-Carl Müller was verantwoordelijk voor de montage. Fotografie is van Ekkehart Pollack en Miljen Bobi[KA1]c. Stereo.

Milou en mai

1990 | Komedie, Drama

Frankrijk/Italië 1990. Komedie van Louis Malle. Met o.a. Michel Piccoli, Miou-Miou, Michel Duchaussoy, Bruno Carette en Paulette Dubost.

Louis Malle maakte na een weinig geslaagd uitstapje naar Hollywood een schitterende comeback met Au revoir les enfants. Zijn volgende 'Franse' film, Milou en mai, een eerbetoon aan Jean Renoir, schetst het portret van een oudere verweesde man, tegen de achtergrond van de studentenopstanden in '68. Demonstraties, bezettingen en stakingen ontregelen het land. Malle en zijn makkers van de Nouvelle Vague verklaren op het Filmfestival van Cannes de cinema morsdood. De film zou opnieuw geboren moeten worden. Bijna twintig jaar en - zoals gezegd - een Amerikaans avontuur later blikt de regisseur terug op die tijd in Milou en Mai.

Les valseuses

1974 | Komedie, Drama

Frankrijk 1974. Komedie van Bertrand Blier. Met o.a. Gérard Depardieu, Patrick Dewaere, Miou-Miou, Jeanne Moreau en Brigitte Fossey.

Anarchistische zwarte schelmenkomedie, een verfilming van Bliers eigen roman, betekende de internationale doorbraak van de regisseur die een van Frankrijks meest consistente filmmakers zou blijken. Depardieu en Dewaere zijn twee jonge schooiers die zich vermaken met diefstal en beroving, mishandeling en aanranding. Vrolijke verwikkelingen worden afgewisseld door wrede, misogyne grappen. Jeanne Moreau zorgt voor enige gratie als een ex-gevangene die met beiden het bed deelt. Isabelle Huppert is even te zien als verlegen tiener met gemengde gevoelens voor de bandeloze anti-helden. Depardieu zou een van Bliers vaste acteurs worden, Dewaere werkte nog tweemaal met de regisseur voordat hij in 1982 door zelfmoord om het leven kwam.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stéphane Grappelli op televisie komt.

Reageer