Yvonne Mertens

Acteur

Yvonne Mertens is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

In natura

1984 | Drama, Komedie

België 1984. Drama van Bert Struys. Met o.a. Roger Bolders, Liliane Raeymaekers, Leo Dewals, Jeannine Schevernels en Jos Simons.

Schevernels en Dewals, een jolig stel uit de stad, koopt een oud boerderijtje. In Bolders, de dorpeling-buurman, vinden zij voor restauratiewerken, de ideale, goedkope vrijwilliger. Maar die wordt stapelverliefd op Schevernels en hij krijgt moeilijkheden in eigen gezin en werkmilieu. Als het boerderijtje klaar is, wordt het verkocht want het paar deed maar alsof in opdracht van een makelaar. Uitstekende televisiefilm naar de gelijknamige korte roman van Paul Koeck, die zelf het scenario schreef.

De gele roos

1982 | Drama

België/Nederland 1982. Drama van Peter Simons. Met o.a. Mirei Bonte, Ludo Busschots, Caroline Vlerick, Ben Simons en Ann Nelissen.

Naar de in 1933 verschenen, gelijknamige proletarische roman van Lode Zielens. Een knaapje is tien en zijn zus vijftien wanneer hun moeder, de enige kracht die het gezin samenhield, zelfmoord pleegt. Tussen de twee op elkaar aangewezen kinderen groeit een sterke band. Tien jaar later zorgt dat voor aardig wat problemen. Zij offeren tenslotte hun relaties met anderen op, om samen door het leven te gaan.

De blijde dag

1980 | Drama

Nederland/België 1980. Drama van Bram Van Erkel en Bram van Erkel. Met o.a. Mieke Bouve, Lydi Sluyter, Martine Jonckheere, Marinelle De Winne en Brie Leloup.

Mooi in beeld gebrachte, maar hopeloos vervelende verfilming van de melodramatische gelijknamige novelle van Stijn Streuvels (scenario Liberia Carlier) over een weesmeisje (Bouve) dat rond 1900 met haar rijke familie mee op een picknick mag. Na die `blijde dag` is er `iets` in haar veranderd en zij tracht tevergeefs uit haar gevangenis (het weeshuis) te ontsnappen.

In perfecte staat

1977 | Drama

België 1977. Drama van Peter Simons. Met o.a. Alex Wilequet, Yvonne Mertens, Jos Dom, Liliane De Waegeneer en Bob Van der Veken.

Wilequet is een brave huisvader die een tweedehandse autootje koopt maar tijdens een eerste uitstapje met het hele gezin krijgt hij een zwaar ongeval waarbij zijn dochter zwaar gewond geraakt. Op zijn eentje begint hij een onderzoek naar de geschiedenis van zijn auto en de verantwoordelijkheid voor het ongeval. Interessant origineel scenario van Paul Koeck.

In alle stilte

1977 | Drama

België 1977. Drama van Ralf Boumans. Met o.a. Marc Bober, Johan Leysen, Peggy de Landtsheer, Yvonne Mertens en Nette Vangheel.

Met de dood van Isabel komt na jaren een eind aan de rivaliteit tussen Peter en Freddy, die beiden onder invloed van deze vrouw hebben gestaan. Een brokkelig verhaal, zonder psychologische spanning. De ontknoping laat lang op zich wachten, terwijl de boodschap al vanaf het begin duidelijk is.

Klaaglied om Agnès

1975 | Drama, Romantiek

België/Nederland 1975. Drama van Ruud Keers. Met o.a. Marlees Maes, Luk De Koninck, Annie Van Lier, Joanna Geldof en Yvonne Mertens.

Fraaie verfilming van de zich in weemoed koesterende roman van Marnix Gijsen met De Koninck als de schuchtere jongeman die hopeloos verliefd wordt op het meisje Agnès. Zijn liefde belet hem onder te gaan in de stroom van zedelijk en geestelijk verval, maar eindigt dramatisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yvonne Mertens op televisie komt.

Reageer