Jorge Grau is regisseur.
Er zijn 16 films gevonden.

La puñalada

1989 | Avonturenfilm

Spanje 1989. Avonturenfilm van Jorge Grau. Met o.a. Luis Fernando Alves, Christian Vadim, Sophie Renoir, Fernando Guillén en Fermí Reixach.

Halverwege de 19e eeuw leven de kleine dorpjes in de Pyreneeën in voortdurende angst voor de gewapende groepen struikrovers. Een van deze bendes is de bende van Ibo die dezelfde vrouw begeert als Albert. Deze bescheiden sociaal- politiek getinte avonturenfilm, is het werk van een regisseur die al enkele goede films heeft gemaakt.

Coto de caza

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Assumpta Serna, Víctor Valverde, Luis Hostalot en Montserrat Salvador.

Een jonge advocate wordt door een paar gevaarlijke misdadigers geïntimideerd. Een tweeslachtige film zowel qua opzet als bij de uitwerking van de plot: STRAW DOGS lijkt steeds als referentiekader aanwezig. Desondanks goed gemaakt en gespeeld.

La Leyenda del tambor

1981 | Historische film

Mexico/Spanje 1981. Historische film van Jorge Grau. Met o.a. Andrés García, Mercedes Sampietro, Jorge Sanz en Alfredo Mayo.

Tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog slaagt een kind erin om met zijn tamboer de troepen van Napoleon weg te jagen. Een armzalige en vervelende verfilming van een waar historisch feit, dat Ignacio Iquino al op het witte doek had gebracht.

Cartas de amor de una monja

1978 | Drama, Romantiek

Spanje 1978. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Analía Gadé, Alfredo Alcón, Teresa Gimpera, Lina Romay en Fernando Sánchez Polack.

De liefdesgeschiedenis van een non en haar biechtvader. Het is een zuivere maar vervelende bewerking van de beroemde Cartas van Marina Alcoforado.

La Trastienda

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Jorge Grau. Met o.a. María José Cantudo, Frederick Stafford, Rosanna Schiaffino en Carmen de Lirio.

De driehoeksverhouding tussen een integere arts, zijn verdorven echtgenote en een sensuele verpleegster. Een bedenkelijke, aanvechtbare film die desondanks een enorm groot succes heeft geoogst in het Spanje van die tijd.

La Siesta

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Ovidi Montllor, Vicente Parra en José Lifante.

Het zondige leven komt tot rust tijdens de siesta in een Spaans dorp. Een goede opzet, die echter niet adekwaat werd afgewerkt in de film.

El Secreto inconfesable de un chico bien

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Jorge Grau. Met o.a. José Sacristán, María José Cantudo, Antonio Garisa en José Valvo.

Een pechvogel kwelt zichzelf omdat hij zijn verloofde niet kan bevredigen. Een stompzinnige komedie over impotentie.

Fin de Semana para los Muertos

1974 | Horror

Spanje/Italië 1974. Horror van Jorge Grau en Jordi Grau. Met o.a. Arthur Kennedy, Aldo Massasso, Giorgio Trestini, Roberto Posse en José Ruiz Lifante.

In het slaperige Southgate vinden vreemde experimenten plaats met ultrasonische apparatuur: hierdoor verslinden insekten elkaar, worden baby`s hoogst agressief en staan lijken op uit het graf om kannibalistische moordpartijen te begaan. Een politieman (Kennedy) tracht de hysterische ontwikkelingen een halt toe te roepen. Deze geheel op locatie in het Engelse Lake District gedraaide horrorfilm heeft verontrustende effecten en shock- momenten in huis en heeft bovendien vaart en afwisseling. Een zeer merkwaardige, maar ook zeldzaam onsmakelijke griezelfilm. Ook bekend als NON SI DEVE PROFANARE IL SONNO DEI MORTI, THE LIVING DEAD AT THE MANCHESTER MORGUE, LET SLEEPING CORPSES LIE, DON'T OPEN THE WINDOW en BREAKFAST AT THE MANCHESTER MORGUE.

Pena de muerte

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Fernando Rey, Marisa Mell, Espartaco Santoni en Máximo Valverda.

Een rechter besluit een onderzoek in te stellen naar de misdaden waarbij hij bij toeval zelf betrokken was, zonder te weten dat hijzelf de moordenaar is. Een interessante film met zeer slechte voornemens, geïnspireerd op een van de meest verontrustende verhalen van Guy de Maupassant. De film doet bovendien zijn voordeel met de charme van Marisa Mell.

Ceremonia sangrienta

1972 | Horror

Spanje/Italië 1972. Horror van Jorge Grau. Met o.a. Ewa Aulin, Lucia Bose, Anna Farra, Franca Grey en Espartaco Santoni.

De geschiedenis van de Hongaarse gravin Elizabeth Bathory, die honderden jonge meisjes vermoordde om in hun bloed te baden en zo eeuwig jong te blijven. De film is in technisch opzicht niet slecht, maar wordt gehinderd door een zwak script en de onverdraaglijke Engelse nasynchronisatie in de exportversie. Bekend onder als FEMALE BUTCHER en LEGEND OF BLOOD CASTLE.

Chicas de club

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Elisa Laguna, Fernando Hilbeck, Kiti Manver en Fernando Rey.

De film vertelt het verhaal van enkele prostituées en van één in het bijzonder: Elisa. Een lofwaardige film van niveau, met veel kenmerken van een documentaire.

Historia de una chica sola

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Serena Vergano, Michael Craig, Angel Aranda en Gemma Cuervo.

De verschillende reacties van een gevoelige jonge vrouw die hoort dat haar minnaar, een getrouwde man, heeft besloten hun verhouding te verbreken. Een goede film, sterk beïnvloed door de toenmalige Italiaanse cinema.

Una Historia de Amor

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Simón Andreu, Serena Vergano, Teresa Gimpera, Yelena Samarina en Adolfo Marsillach.

De driehoeksverhouding tussen twee zussen en de man van een van hen. Een prijzenswaardige, sterke film.

Acteón

1965 | Romantiek, Experimenteel

Spanje 1965. Romantiek van Jorge Grau. Met o.a. Martín Lasalle, Pilar Clemens, Juan Luis Galiardo, Nieves Salcedo en Claudia Gravy.

Tussen een Spaanse visser en een buitenlands meisje ontstaat een vreemde verhouding. Dit is de derde film uit de experimentele periode van de interessante regisseur Jorge Grau.

El Espontáneo

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Luis Ferrín, Anabel Jordá, Ana María Noé en Fernando Rey.

Een jongeman wil slagen in de wereld van de stieregevechten...Een van de eerste en meest interessante films van Jorge Grau.

Noche de verano

1962 | Drama

Italië/Spanje 1962. Drama van Jorge Grau. Met o.a. Francisco Rabal, Umberto Orsini, María Cuadra en Rosalba Neri.

Twee mannen uit verschillende sociale klassen kunnen de ware liefde nooit echt vinden. De eerste speelfilm van Jorge Grau, enigszins beperkt maar toch interessant.