Paul Kaye (1965) is acteur.
Er zijn 5 films en 1 serie gevonden.

After Life

2019 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2019. Komedie van Ricky Gervais. Met o.a. Ricky Gervais, Tom Basden, Tony Way, Diane Morgan en Mandeep Dhillon.

Een schrijver voor een krant (Gervais) probeert de dood van zijn vrouw te verwerken. Hij verandert in een norse man om zo de mensen die hem willen helpen op een afstand te houden.

The Whale

2013 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2013. Drama van Alrick Riley. Met o.a. Martin Sheen, Jonas Armstrong, Adam Rayner, John Boyega en Paul Kaye.

BBC-familiefilm over de noodlottige en deels waar gebeurde reis van de jeugdige bemanning van de Essex, een walvisvaarder die in 1820 op de Stille Zuidzee door een walvis werd aangevallen. Het schip zonk, waarna de bemanning in een drietal sloepen moest zien te overleven met zout water, schildpadden en elkaar (kannibalisme is geen doodzonde op zee). De titel suggereert focus op het dier, maar deze tv-film gaat over de mannen - van 14 tot 29 - en hoe zij elk afzonderlijk proberen te overleven. Herman Melville schreef er een boek over, getiteld Moby-Dick.

8 Minutes Idle

2012 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2012. Komedie van Met o.a. Tom Hughes, Ophelia Lovibond, Paul Kaye, Antonia Thomas en Pippa Haywood.

Wanneer Dan (Hughes) door zijn moeder het huis uit wordt gezet, besluit hij dan maar op kantoor te gaan wonen. Met zijn roodharige kat. Dat leidt tot enigszins tamme grapjes rond gĂȘnante masturbeermomenten, klemmende wc-deuren en kantoorvissen. Komedie naar het boek van Matt Thorne is beslist sympathiek van opzet maar heeft zowel op het gebied van romantiek als humor net te weinig te bieden. Hoofdrolspeler Hughes was later te zien in de serie Victoria. Low-budgetfilm werd opgenomen in Bristol.

It's All Gone Pete Tong

2004 | Drama, Muziek

Verenigd Koninkrijk/Canada 2004. Drama van Michael Dowse. Met o.a. Paul Kaye, Beatriz Batarda, Mike Wilmot en Kate Magowan.

DJ Frankie Wilde is een legende in de dance-scene op Ibiza. Maar dan blijkt hij langzaam maar zeker doof te worden. Is het allemaal voorbij? Deze weinig diepgaande mockumentary over de hedonistische uitgaanswereld verandert halverwege in een melodrama over een arrogante drugsverslaafde man die hard valt en opnieuw moet leren leven. Een ommezwaai die te hoog gegrepen is voor de komiek Kaye die de rol van de, overigens volkomen fictieve, dj speelt. De film heeft dan nog enkele aardige momenten, en een stampende soundtrack.

Blackball

2003 | Komedie, Sportfilm

Verenigde Staten 2003. Komedie van Mel Smith. Met o.a. Paul Kaye, Bernard Cribbins en Terry Alderton.

Cliff Starkey is de grootste rotjongen, die je tegen kunt komen. Elke dag nieuwe streken en elke dag weer in de problemen. Zijn rustige woonplaats heeft niets dat hem kon inspireren, behalve dan de bowlingvereniging. Chique, statig, alles volgens de regels, jarenlange tradities en keurige uniformen... helemaal niets voor de brutaal en heftig reagerende Cliff, behalve dat hij de sport fantastisch vindt, zijn eigen regels maakt en nog zeer succesvol is ook. Moet de gevestigde orde hem accepteren of kunnen ze nog om hem heen?

Push

1998 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1998. Drama van Eric Laneuville. Met o.a. Adam Trese, Jason Behr, Scott Gurney, Laurie Fortier en Maureen Flannigan.

VV.