Kim Hopkins

Regisseur

Kim Hopkins is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Wanted

2001 | Drama, Western

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van Kim Hopkins.

Deze film die met een subsidie van 15.000 dollar tot stand kwam, is de mix van een documentaire met docudrama. Het is het verslag van een Indiaan die kersvers is afgestudeerd aan de politieschool en ingezet wordt in een reservaat dat onveilig gemaakt wordt door een seriemoordenaar. De held maakt kennis met scociale nood, werkloosheid, alcoholmisbruik, drugs en illegaal wapengebruik. Het werkterrein is in het Sioux-gebied in South Dakota met bekende plaatsen als Pine Ridge, Wounded Knee, Red Cloud en Cluster. Feiten wisselen met fictie en er wordt op een creatieve manier gebruik gemaakt van digitale video. Begonnen werd met opnames in 1998. Ongebruikelijk, maar heel interessant.

Man In The Sand

1998 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Kim Hopkins. Met o.a. Billy Bragg, Nora Guthrie, Wilco, Natalie Merchant en Corey Harris.

Toen hij stierf aan de ziekte van Huntington liet de Amerikaanse folkzanger Woody Guthrie (1912-1967) een schat aan politiek getinte songs na. In 1995 ontdekte zijn dochter Nora een koffer met honderden teksten van haar vader die nog niet op muziek gezet waren. Ze deed beroep op de Britse troubadour Billy Bragg om er een selectie uit te maken waarbij hij een melodie zou componeren. Bragg deed beroep op de countryband Wilco en op zangeres Natalie Merchant om hem bij te staan. Deze documentaire toont Bragg die in Oklahoma, Californi[KA3]e en New York op zoek gaat naar de man achter de legende en het ontstaan van het album [KL]Mermaid Avenue[KLE], die volledig gebaseerd is op de teksten van Guthrie. Vooral interessant is de tussenkomst van zoon Arlo die de strofen zingt van `This Land Is Your Land` die nooit op plaat gezet werden en die een heel wat minder fraai beeld geven van Amerika. Een boeiend document dat Amerika toont zoals het was in de jaren 1930-40 en een parallel trekt met het heden, met soms po[KA3]etische teksten (`When The Roses Bloom Again`), strijdliederen (`There`s Strenght In The Union`), kinderliedjes (`Birds Are Singing`) of regelrechte parodie ('Ingrid Bergman' - gebaseerd op de toen ophefmakende affaire van Bergman met Rosselini). Hopkins schreef het scenario samen met Nora Guthrie, die de commentaar voor haar rekening nam. Montage is van Simon Ardizzone. Hopkins stond tevens achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kim Hopkins op televisie komt.

Reageer