Alexander Bashirov

Regisseur, Acteur, Scenarist

Alexander Bashirov is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Zjeleznaja pjata oligarchij

1998 |

Rusland 1998. Alexander Bashirov. Met o.a. Natalya Pivovarova, Irina Sharovatova, Inna Volkova, Elena Yudanova en Rita Margo.

Zheleznaya Pyata Oligarkhij

1998 | Komedie

Rusland 1998. Komedie van Alexander Bashirov. Met o.a. Alexander Bashirov, Rita Margo, Elena Yudanova, Inna Volkova en Irina Sharovatova.

Nikolai Petrovich (Bashirov) is een nostalgische ex- communist, die rondhangt in de haven van Sint Petersburg. Het liefst zou hij zien dat zijn stad zo snel mogelijk weer Leningrad zou heten en hij heeft grote minachting voor de nieuwe rijken die in een bar rondhangen. Nikolai versiert de nodige vrouwen, die hij meelokt naar zijn één-kamer-appartement, waar hij ze voorleest uit een roman van Jack London, The Iron Heel, in plaats van hen op iets anders te tracteren. Het scenario is van de regisseur Bashirov. Het prachtige camerawerk is van Sergei Lando en Vladimir Brylyakov en geeft een uniek beeld van Sint Petersburg. Beslist geen film voor liefhebbers van actie, al werd hij bekroond op het Rotterdamse Filmfestival met de Tiger Award, hetgeen niets zegt, behalve dat Rotterdam een festival herbergt voor de tamelijk alternatieve film.

Igla

1988 | Drama

SU 1988. Drama van Rashid Nugmanov. Met o.a. Victor Tzoy, Marina Smirnova, Piotr Mamonov, Alexander Bashirov en Archimed Iskakov.

Hartverscheurend verhaal over een jongeman, die na een lange afwezigheid bij zijn thuiskomst ontdekt dat zijn vriendin aan drugs verslaafd is. Hij probeert haar ervan af te helpen en het ziet er naar uit dat het lukt, maar dan wordt het erger. Ook moet hij strijd leveren met drugs-smokkelaars. Een van de eerste betrouwbare Sovjet-films over de verslaving en het drugsprobleem. Rockzanger Tzoy die bij de Soviet-jeugd zeer populair is speelt de hoofdrol. Scenario van Aleksandr Baranov en Bachyt Kilibaev. Camerawerk van Murat Nugmanov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexander Bashirov op televisie komt.

Reageer