Zoey Wilson

Acteur

Zoey Wilson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Hermitage: A Russian Odyssey Parts I-III

1994 | Documentaire, Historische film

Verenigde Staten 1994. Documentaire van John Baehrend. Met o.a. Rod MacLeish en Zoey Wilson.

Een imposante en boeiende documentaire in drie delen met in prachtige kleuren gevangen beelden van cameraman Hein G.A.M. Groot. Verteller Rod MacLeish en Zoey Wilson als de stem van Catherina de Grote leiden de kijker door de gangen en zalen van het enorme Hermitage Museum in St. Petersburg. We krijgen de prachtige schilderijen, beelden, juwelen en andere schatten te zien die daar tentoongesteld zijn. Het is tevens een geschiedenis van de afgelopen twee eeuwen: de val van de monarchie; het confisceren door de staat van privécollecties voor het Hermitage; de periode onder Lenin en Stalin. Zeer leerzaam en goed geregisseerd door Baehrend.

The Handmaid's Tale

1990 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten/Duitsland 1990. Sciencefiction van Volker Schlöndorff. Met o.a. Natasha Richardson, Robert Duvall, Faye Dunaway, Aidan Quinn en Elizabeth McGovern.

De setting van dit feministische toekomstverhaal doet denken aan die van de latere sciencefictionfilm Children of Men van Alfonso Cuarón: in een grauwe, totalitaire maatschappij gaat een mysterieus onvruchtbaarheidsvirus rond. De vrouwen die nog wel kinderen kunnen krijgen, worden verplicht ingezet als 'fokkers'. Schlöndorff, Duvall, Dunaway, scenarist Harold Pinter, schrijfster van de oorspronkelijke roman Margaret Atwood - het aanwezige talent schept hoge verwachtingen. De dystopie wordt ook overtuigend tot leven gewekt, maar de toon van de film blijft wat afstandelijk en hoogdravend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zoey Wilson op televisie komt.

Reageer