Robert Estrin: montage.
Er zijn 7 films gevonden.

The Perez familiy

1994 | Drama, Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten 1994. Drama van Mira Nair. Met o.a. Trini Alvarado, Chazz Palminteri, Alfred Molina, Anjelica Huston en Marisa Tomei.

Tomei speelt een wulpse Cubaanse immigrante die doet alsof ze getrouwd is met de net vrijgelaten politieke gevangene Juan (Molina) om zo haar kansen op een borgstelling te vergroten. Tragisch ogende Juan laat het zich aanleunen, maar wil eigenlijk op zoek naar zijn echte echtgenote (Huston) die 20 jaar eerder de heilsstaat van Castro is ontvlucht. Regisseuse Nair - bekend van filmhuishits als Salaam Bombay! en Mississippi Masala - levert serieus werk af maar laat haar acteurs ook onbekommerd de pias uithangen. Gelukkig maar

A River Runs Through It

1992 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1992. Drama van Robert Redford. Met o.a. Craig Sheffer, Brad Pitt, Tom Skerritt, Brenda Blethyn en Emily Lloyd.

Halverwege jaren zeventig publiceerde gepensioneerd literatuurprofessor Norman Maclean met succes zijn memoires. Regisseur Redford verfilmde ze, met veel gevoel voor romantiek. De wat serieuze Norman (Sheffer) en zijn losbolliger broer Paul (Pitt), opgegroeid in het lege, groene Montana van begin vorige eeuw, zetten hun eerste volwassen stappen. Vliegvissen, een hobby die ze delen met hun vader (Skerritt), speelt een blijvende grote rol op de achtergrond: de kunst van het vissen staat als het ware symbool voor de kunst van het leven. De mooie plaatjes zijn van cameraman Philippe Rousselot.

Internal Affairs

1990 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1990. Thriller van Mike Figgis. Met o.a. Richard Gere, Andy Garcia, Laurie Metcalf, Nancy Travis en Richard Bradford.

Het klinkt als de zoveelste politiefilm: rechtschapen agent stelt onderzoek in naar handel en wandel van een corrupte collega. Figgis (Leaving Las Vegas) weet het echter op te zwepen tot ongekende hoogten. Al tijdens de eerste ontmoeting van de charismatische schoft Peck (voortreffelijke rol van Gere) met Avila (Garcia) is de spanning te snijden, als Peck suggereert dat Avila's echtgenote (Travis) er misschien wel een minnaar op nahoudt. Een zenuwslopende psychologische strijd is het gevolg waarbij Avila volledig geobsedeerd raakt door zijn tegenstander.

Desert Hearts

1985 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1985. Drama van Donna Deitch. Met o.a. Helen Shaver, Patricia Charbonneau, Audra Lindley, Andra Akers en Dean Butler.

Een vrouwelijke hoogleraar in de Engelse literatuur die behoorlijk met zichzelf in de knoop zit, gaat rond 1955 naar Reno om haar echtscheiding te regelen na een bittere ervaring van een verstandshuwelijk, dat twaalf jaar geduurd had. Ze maakt kennis met een charmante, jonge vrouw (Charbonneau), die in een casino zowel vrouwen als mannen bekorend tegemoet treedt. Ze raakt in haar ban en het blijkt dat de mooie animatrice eigenlijk alleen maar in haar eigen sekse is ge[KA3]interesseerd, waardoor professor Shavers gedwongen wordt kritisch na te denken over haar eigen seksuele voorkeur. Dit erotisch getinte debuut van schrijfster/regisseuse Deitch (met een eigentijdse verwijzing naar THE WOMAN) heeft goede momenten maar de karakters worden niet uitgewerkt en het verhaal verloopt met horten en stoten. Elvis Presley, Ella Fitzgerald en Gene Vincent zijn in de film te horen.

Breathless

1983 | Thriller, Romantiek, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1983. Thriller van Jim McBride. Met o.a. Richard Gere, Valérie Kaprisky, Art Metrano, John P. Ryan en William Tepper.

Onzinnig idee, een Amerikaanse remake van À bout de souffle? Niet voor coscenarist L.M. Kit Carson, die The Texas Chainsaw Massacre 2 van een deliriumscript voorzag. In deze rockabillyversie van Jean-Luc Godards Nouvelle Vague-klassieker schiet thuisloze Jesse een politieagent neer en vindt op zijn vluchtweg onderdak bij studente Monica. Okee, wandelende after shave-advertentie Gere is geen Belmondo en stoeipoes Kaprisky mist het semi-naïeve van Jean Seberg. Maar McBride heeft lef en de film, in al zijn popcultuurreferenties de facto trouw aan het origineel, zijn eigen independent-charme.

Badlands

1973 | Misdaad, Film noir, Drama, Experimenteel, Thriller

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Terrence Malick. Met o.a. Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates, Ramon Bieri en Alan Vint.

Begin 1958 doodden de negentienjarige Charlie Starkweather en zijn dertienjarige vriendin Caril Ann Fugate elf ogenschijnlijk willekeurige personen. Regisseur Malick baseerde er zijn briljante, overrompelende debuut op. Goedgekapte vuilnisman Kit (Sheen) vermoordt in South Dakota de vader van de veel jongere, dromerige majorette Holly (Spacek). Ze vluchten naar de Badlands in Montana. In korte tijd vermoordt hij meerdere mensen, zonder wroeging, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Malick brengt het secuur en elegant in beeld, wat de gruwelijkheid alleen maar benadrukt. Sheen en Spacek zijn fantastisch.

The Candidate

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Michael Ritchie. Met o.a. Robert Redford, Peter Boyle, Melvyn Douglas, Don Porter en Allen Garfield.

Advocaat Bill McKay (Redford) wordt gevraagd in de politieke voetsporen van zijn vader te treden om diens oude Republikeinse vijand dwars te zitten. Samen met zijn campagneteam besluit hij om de nadruk te leggen op zijn jonge, frisse imago. Omdat hij zo bijzonder televisiegeniek is gaat het goed met de campagne, maar McKay voelt zich steeds ongelukkiger; wil hij wel in de politiek? Uitstekende rol van Redford in deze intelligente aanklacht tegen de oppervlakkigheid van de door tv gedomineerde politieke cultuur. Jeremy Larner, schrijver van het Oscarwinnende script, was in het echt speechschrijver voor presidentskandidaat Eugene McCarthy.