Aribert Wäscher: cast.
Er zijn 39 films gevonden.

Shiva und die Galgenblume

1994 | Misdaad, Documentaire

Duitsland 1994. Misdaad van Hans Steinhoff, Hans Georg Andres en Michaela Krützen. Met o.a. Hans Albers, Manfred Zapatka, Elisabeth Flickenschildt, Regine Albrecht en Grethe Weiser.

De laatste film waaraan in de Barrandov-Studio's te Praag gewerkt werd tijdens WO II. Toen de Russen binnenvielen werden de opnamen stopgezet. Amper een derde van de film was ingeblikt en de opnamen werden lange tijd als verloren beschouwd. Toen ze begin jaren 1990 weer boven water kwamen hebben Andres en Krützen hem afgewerkt door niet gedraaide scènes te maken met andere acteurs. Ze namen niet de moeite om acteurs te vinden die op de originele leken. Albers speelt politie- inspecteur Zapatka die de diefstal van een kostbaar schilderij bij Flickenschildt/Albrecht onderzoekt en zo op het spoor komt van valsemunter Sambor/Rehberg. Aanvankelijk kost het wat moeite om de film te volgen, maar toch is het experiment geslaagd. Het verhaal wordt onderbroken door gesprekken met mensen die aan de produktie meewerkten, o.a. regie-assistent Pierre Gaspard-Huit en studio-medewerkers Miroslaw Húrka, Vlastimil Král, Thomas Kufus en Zilenko Stabla. Ook Mady Rahl, die vaak in de Praagse studio's gewerkt heeft, komt aan het woord. Het originele scenario is van Hans Rudolf Berndorf. Steinhoff was de regisseur van de oorspronkelijke film, waarbij Karl Hoffmann het camerawerk deed. Voor de fragmenten uit 1994 nam Axel Block die rol van hem over. Hansi Jockmann geeft off-screen commentaar.

Große Starparade

1954 | Musical

Duitsland 1954. Musical van Paul Martin. Met o.a. Adrian Hoven, Renate Holm, Aribert Wäscher, Gunther Philipp en Michael Jary.

Een jong muzikaal stel, dat door een piratenzender grote populariteit heeft verworven, mag tenslotte tóch trouwen nadat de rijke vader van het meisje lang tegengestribbeld heeft. Dun verhaaltje, maar een bonte opeenvolging van shownummers.

Tiefland

1953 | Drama, Romantiek

Duitsland 1953. Drama van Leni Riefenstahl. Met o.a. Leni Riefenstahl, Franz Eichberger, Bernard Minetti, Aribert Wäscher en Luis Rainer.

Een primitieve herder en een ontwikkelde markies dingen beiden naar de hand van straatdanseresje Riefenstahl. De markies wenst haar als minnares maar de herder, een echt natuurmens, vermoordt hem. Riefenstahl schreef het draaiboek al in de jaren dertig, begon de opnamen in '40 en beëindigde ze in '45 en monteerde de als poëtisch natuurdrama bedoelde film in 1953 zodat hij toen wel erg verouderd was, niet in de laatste plaats door alle ideologische tendensen. Een belachelijk middelmatig geval, dat op filmclubs ten onrechte voor een belangrijk werk wordt aangezien.

Stips

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Gustav Fröhlich, Heli Finkenzeller, Eva-Ingeborg Scholz, Ruth Nimbach en Bruno Fritz.

Tijdens een schoolreünie proberen enkele getrouwde dames eindelijk de door hen altijd vereerde leraar te verleiden.

Die seltsamen Abenteuer des Herrn Fridolin B.

1948 | Komedie, Mysterie

Duitsland 1948. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Ursula Kriegk, Axel von Ambesser, Ruth Lommel, Joachim Teege en Franz Stein.

Fridolin Biedermann, een keurige provinciaal, wordt in de grote stad door een schurk beroofd van zijn geld, pas en identiteit. Van nu af moet hij strijden met de instanties om zijn identiteit te bewijzen. Staudte's tweede naoorlogse film, die het bekijken waard is, bevat heerlijke uitvallen tegen de Duitse bureaucratie en enkele originele plaatjes. Scenario van de regisseur en camerawerk van Friedl Behn-Grund.

Berliner Ballade

1948 | Drama

Duitsland 1948. Drama van Robert A. Stemmle. Met o.a. Gert Fröbe, Aribert Wäscher, Ute Sielisch, Tatjana Sais en Hans Deppe.

Deze film was de start van Gert Fröbe's fenomenale filmcarrière. Als Otto Normaalverbruiker, levend in 2049, keert hij middels een tijdmachine terug naar Berlijn anno 1949 en raakt verward temidden van bonkaarten, werknemersvergunningen, woonvergunningen en zwarte handel. De film is in feite een alleraardigst, soms nogal onevenwichtig, cabaretprogramma als satirisch commentaar op de naoorlogse Duitse maatschappij. Scenario van Günter Neumann. Camerawerk van Georg Krause.

Herr Sanders lebt gefährlich

1943 | Mysterie, Misdaad

Duitsland 1943. Mysterie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Else von Möllendorf, Greti Schörg, Harald Paulsen, Paul Henckels en Aribert Wäscher.

Verhoeven is een successchrijver van detectiveromannetjes, die de schijn ophoudt als meesterspeurder, terwijl zijn inspiratie hem allang verlaten heeft. Hij wordt dan ook nog onder druk gezet door een een crimineel omdat hij ooit een boek gebaseerd heeft op diens bekend geworden misdaad. Na hem een som geld betaald te hebben, biedt de boef de uitgebluste auteur zijn diensten bij een eventuele volgende zaak en dat is hard nodig, want de schrijver-speurder wil een revuedanseresje helpen die verstrikt zit in een zendelzaak. Een dagdagelijkse krimi, die niet overhoudt.

Rembrandt

1942 | Drama, Biografie

Duitsland 1942. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Ewald Balser, Hertha Feiler, Gisela Uhlen, Elisabeth Flickenschildt en Paul Henckels.

Goed camerawerk van Richard Angst en goede ensceneringen in een Rembrandtbiografie met enkele valse, omiskenbaar antisemitische tonen. Zes jaar eerder filmde Alexander Korda in Engeland ook al een Rembrandtfilm. Scenario van Kurt Heuser en regisseur Steinhoff.

Hab' mich lieb!

1942 | Musical

Duitsland 1942. Musical van Harald Braun. Met o.a. Marika Rökk, Viktor Staal, Mady Rahl, Hans Brausewetter en Aribert Wäscher.

Monika en Andreas worden een paar, hoewel het er aanvankelijk naar uitzag dat ze met zijn vriend Georg zou trouwen. Niet zo bijster originele liefdesperikelen, maar het gaat natuurlijk ook om de groots opgezette revuescènes.

Frauen sind doch die besseren Diplomaten

1941 |

Duitsland 1941. Georg Jacoby. Met o.a. Aribert Wäscher, Willy Fritsch en Marika Rökk.

Monika en Andreas worden een paar, hoewel het er aanvankelijk naar uitzag dat ze met zijn vriend Georg zou trouwen. Niet zo bijster originele liefdesperikelen, maar het gaat natuurlijk ook om de groots opgezette revuescènes.

Frauen sind doch bessere Diplomaten

1941 | Musical

Duitsland 1941. Musical van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Willy Fritsch, Aribert Wäscher, Ursula Herking en Hans Leibelt.

Een temperamentvolle danseres fungeert als vredesengel in de politiek woelige Biedermeiertijd. De productie van deze 'eerste Duitse avondvullende-speelfilm-in-kleur' heeft heel wat voeten in de aarde gehad en nóg was het resultaat, vooral technisch gezien, niet opzienbarend. Liedjes als 'Wenn ein junger Mann kommt', van Franz Grothe, deden het beter! Zie ook DAS SCHÖNHEITSFLECKCHEN. Karl Georg Külb en Gustav Kampendonk schreven het scenario. Camerawerk van Konstantin Irmen-Tschet en Alexander von Lagorio.

Die Schwedische Nachtigall

1941 | Biografie

Duitsland 1941. Biografie van Peter Paul Brauer. Met o.a. Ilse Werner, Joachim Gottschalk, Karl Ludwig Diehl en Aribert Wäscher.

De beroemde Zweedse zangeres Jenny Lind ziet in dat ze de Deense sprookjesverteller, Hans Christian Andersen, niet aan zich mag binden. Een schitterende rol van Gottschalk als Andersen. Het was zijn laatste film; in november 1941 pleegde hij, samen met zijn joodse vrouw, zelfmoord omdat Goebbels eiste dat hij zich van haar liet scheiden.

Kleider machen Leute

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Helmut Käutner. Met o.a. Heinz Rühmann, Hertha Feiler, Fritz Odemar, Hilde Sessak en Aribert Wäscher.

Een aangenaam niemendalletje over een verwaande kleermakersleerling. Käutner leerde leven met de Duitse censuur.

Falstaff in Wien

1940 | Komedie, Muziek, Historische film

Duitsland 1940. Komedie van Leopold Hainisch. Met o.a. Hans Nielsen, Wolf Albach-Retty, Lizzi Holzschuh, Gusti Wolf en Aribert Wäscher.

Deze film gaat over het ontstaan van de opera [KL]Die Lustigen Weiber Von Windsor[KLE] van Otto Nicolai. Hierbij laat Nocolai (Nielsen) zich door zijn Weense theaterdirekteur (W[KA3]ascher) tot de figuur van Falstaff inspireren. De opera werd een groot succes in Berlijn. De liefde, die Nocolai voelt voor de jonge Mizzi (Wolf), moet het helaas met minder respons doen: zij wijst hem af. Dan blijft alleen nog de muziek over. Een film met veel sfeer, waarin de componist Nicolai een sympathieke terughoudendheid door Nielsen wordt neergezet.

Es war eine rauschende Ballnacht

1939 | Muziek, Biografie, Drama

Duitsland 1939. Muziek van Carl Froelich en Géza von Cziffra. Met o.a. Zarah Leander, Marika Rökk, Hans Stüwe, Aribert Wäscher en Fritz Rasp.

Allerlei liefdesperikelen rondom Tsjaikowsky die er maar niet uitkomt en dus, eenzaam en bedroefd, de 'Pathétique' gaat componeren. Melodrama op grote schaal en zonder een greintje bekommernis om historische feiten. Het scenario is van Geza von Cziffra, Frank Thiess, Georg Wittuhn en Jean Victor. Camerwerk van Franz Weihmayr.

Spassvögel

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Fritz Peter Buch. Met o.a. Fritz Kampers, Fita Benkhoff, Dinah Grace, Aribert Wäscher en Leo Peukert.

De burgemeester van een kleine stad poogt de vrouw van de molenaar te veroveren en de molenaar zoekt contact met de burgemeestersvrouw. Ondanks veel landelijke lol en veel reclame voor de Moezel-wijn zorgt Kampers voor een kostelijke creatie, die soms aan Oliver Hardy doet denken.

Die kleine und die große Liebe

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Josef von Báky en Ulrich Bettac. Met o.a. Jenny Jugo, Gustav Fröhlich, Rudi Godden, Walter Lieck en Maria Koppenhöfer.

Erika, stewardess (Jugo) bij Lufthansa, wordt verliefd op Prins Alexander (Fröhlich), die incognito reist. Ze brengt een paar heerlijke weken met hem door aan de Middellandse Zee, tot ze bij toeval ontdekt wie haar geliefde is. Teleurgesteld keert ze zich van hem af. Wanneer de affaire bekend wordt, probeert de koninklijke familie Erika zwart te maken, met als enig resultaat dat Alexander afstand doet van de troon en trouwt met zijn stewardess. Een prachtige film, die de vergelijking met de latere ROMAN HOLIDAY glansrijk kan doorstaan. Jenny Jugo overtuigt ook in serieuze scènes. De gelijkenis met de geschiedenis van de troonsafstand van Engelse koning Edward VIII vanwege zijn geliefde Wallis Simpson, werd de film noodlottig. Na WO II werd de film, onder druk van de Engelsen, verboden door de geallieerden. Nu is hij alweer lange tijd vrijgegeven.

Capriccio

1938 | Musical, Muziek

Duitsland 1938. Musical van Karl Ritter. Met o.a. Lilian Harvey, Anton Imkamp, Paul Dahlke, Paul Kemp en Aribert Wäscher.

Een alleraardigste filmoperette met Harvey die geloofwaardig de rol speelt van het weesje, dat door haar grootvader als jongen werd opgevoed, en na zijn dood weigert te trouwen. Na allerlei verwikkelingen staat Harvey naast Höpfner voor het altaar en moet dan wel bekennen wat haar werkelijke geslacht is... Fraai camerawerk van Günther Anders en dito decors en ensceneringen; met de liedjes 'Mit Bravour' en 'Das Frauenherz schlägt immer für den Einen'.

Mein Sohn, der Herr Minister

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Veit Harlan. Met o.a. Hans Moser, Françoise Rosay, Hans Brausewetter, Heli Finkenzeller en Hilde Körber.

Een film naar het stuk Fiston van de Franse blijspelschrijver Birabeau, waarin gespot wordt met de republiek als staatsvorm. Het feit dat de film in Frankrijk speelt is eigenlijk bijzaak, de democratische staatsvorm moet belachelijk gemaakt worden. Een ambtenaar van het Franse ministerie van Onderwijs krijgt van zijn ex-vrouw te horen dat hun zoon minister geworden is en als gevolg daarvan de baas van zijn vader. Met wat gekonkel wordt de zoon afgezet en vervangen door de vader, die echter ook geen lang politiek leven beschoren is. Aan het eind van de film zitten vader en zoon samen te vissen langs de Seine. Het is een boosaardige satire, die tot vandaag niet in Duitsland vertoond mag worden. Wie de film toch heeft gezien, zal moeten vaststellen dat hij uitstekend gemaakt is en ook nu nog een groot komisch effect heeft. Dat is te danken aan het heerlijke spel van Moser en Rosay, zowel in de vrolijke als in de serieuze scènes. Je vraagt je af wat Moser, staatsburger van het nog vrije Oostenrijk, en de grote Franse toneelspeelster bezield heeft in zo'n ondubbelzinnig propagandawerkje te spelen. Als je de film vandaag ziet houdt hij je een spiegelbeeld voor van elke willekeurige Europese staat.

Madame Bovary

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Pola Negri, Ferdinand Marian, Aribert Wäscher, Werner Scharf en Alexander Engel.

Een van de talrijke verfilmingen van de beroemde roman van Flaubert. Emma (Negri) trouwt met een onbeduidende plattelandsarts (W[KA3]ascher), en kan haar draai niet vinden in de saaie, kleinburgerlijke wereld van haar man. Ze bedriegt hem met Rodolphe (Marian), maakt schulden bij de woekeraar Lheureux (Bildt) en pleegt tenslotte, wanneer de uitzichtsloosheid van haar situatie tot haar doordingt, zelfmoord. Een grandioze verfilming van dit verhaal, vooral wat betreft de figuur- en sfeertekening van destijds. Ster van de zwijgende film, Pola Negri, slaagt erin de middelen om zich uit te drukken spaarzaam in te zetten en brede, weidse gebaren te vermijden. Ook de overige acteurs zijn zonder uitzondering goed gekozen. De moeite van het bekijken waard.

Unter heissem Himmel

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Albers, Lotte Lang, Aribert Wäscher en René Deltgen.

Een uitgerangeerde kapitein raakt verwikkeld in wapensmokkel. Albers is te zien in een spannend avontuur, dat eindigt met een spectaculaire reddingsactie als een schip na een explosie dreigt te zinken.

Stärker als Paragraphen

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Jürgen von Alten. Met o.a. Paul Hartmann, Manja Behrens, Aribert Wäscher en Hilde von Stolz.

De verdediger weet dat zijn cliënt de moord heeft gepleegd, maar omdat deze hem dit onder vier ogen heeft verteld, gebiedt zijn beroepsplicht hem te zwijgen. Hij besluit tóch te spreken. Paul Hartmann speelt een mooie rol onder de vaardige regie van Jürgen von Alten.

Stadt Anatol

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Viktor Tourjansky. Met o.a. Brigitte Horney, Fritz Kampers, Gustav Fröhlich, Aribert Wäscher en Karl Hellmer.

Een avonturier ontdekt olie in het Baltische stadje Anatol, dat door hebzucht tenslotte ondergaat, waarna de avonturier met een nieuwe schat, Horney, nieuwe horizonten opzoekt.

Savoy-Hotel 217

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Albers, Brigitte Horney, Käthe Dorsch, Gusti Huber en Alexander Engel.

De lichtzinnige Natasja (Horney) heeft haar zinnen gezet op de oberkelner van het hotel, Andrei Antonowitsch Wolodkin (Albers). Wanneer ze in haar kamer wordt vermoord behoort hij, m[KA1]et haar man (Engel) en haar neef (Deltgen), tot de verdachten. Ucicky heeft Albers alle gelegenheid geboden de rol te spelen die hem het beste ligt, d.w.z. niet de oberkelner maar... Albers! Gesitueerd in Moskou 1911. Scenario van Gerhard Menzel, camerawerk van Fritz Arno Wagner. Ook bekend als MORD IM SAVOY.

Ein Seltsamer Gast

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Alfred Abel, Ilse Petri, Aribert Wäscher en Hermann Speelmans.

Yvette's vader verschijnt op haar verlovingsfeest met het kostbare collier dat ze van haar verloofde had gekregen en dat spoorloos verdwenen was. Haar gescheiden moeder, die haar vlak vóór de diefstal heeft opgezocht, blijkt vermoord te zijn. Deze behendig geregisseerde thriller houdt de spanning er tot het einde toe in.

Donner, Blitz und Sonnenschein

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Erich Engels. Met o.a. Karl Valentin, Liesl Karlstadt, Hans Leibelt, Ilse Petri en Volker von Collande.

Een van de beste films van de Beierse komediant Karl Valentin. Hij speelt een kleermaker, die een vals biljet van honderd gulden in zijn bezit krijgt. Dit valse geld en ook het vermoeden, dat Schneider een minerale bron op zijn stuk grond heeft, bevrijden hem en zijn familie (Karlstadt en Petri) uit hun armoede. Alle pogingen van de hardvochtige hereboer Kreuzinger (Leibelt) om de kleermaker gerechtelijk te vervolgen, mislukken. Deze komt aan het slot, zonder dat eigenlijk bedoeld te hebben, als overwinnaar uit de bus. Een blijspel dat, ondanks het populaire karakter, een diepere achtergrond heeft. Het staat of valt met de grandioze Valentin en zijn jarenlange partner, Liesl Karlstadt. Ook nu nog leuk om naar te kijken. Scenario van de regisseur en Max Neal. Camerawerk van Edgar Ziesemer.

Das Schönheitsfleckchen

1936 | Historische film

Duitsland 1936. Historische film van Rolf Hansen. Met o.a. Lil Dagover, Susi Lanner, Wolfgang Liebeneiner, Aribert Wäscher en Olga Limburg.

Een liefdesavontuur van Lodewijk XV, naar een novelle van Alfred de Musset. Een korte Duitse speelfilm om het Opticolor-kleurenfilm-procedé te beproeven. Goebbels was teleurgesteld over het resultaat en er werd niet verder geëxperimenteerd. Enkele jaren later ging men op Agfacolor over en werd FRAUEN SIND DOCH BESSERE DIPLOMATEN de 'officiële' eerste Duitse kleurenfilm.

Stradivari

1935 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1935. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Sybille Schmitz, Albrecht Schoenhals, Harald Paulsen en Hilde Krüger.

Stradivarius` mooiste viool werd Beatrice genoemd. Het instrument bracht ongeluk aan haar bezitters. Ook de Hongaarse officier der Huzaren Sandor ((Fr[KA3]ohlich) heeft geen geluk met de viool. Het is 1914 en hij moet naar het front, nog voordat hij kan trouwen met zijn Italiaanse geliefde Maria. Zwaar gewond raakt hij in 1918 in Italiaaanse krijgsgevangschap. Daar ziet hij Maria weer, die jarenlang niets van hem gehoord heeft en die zich intussen heeft verloofd. Maar haar verloofde (Schoenhals) staat haar grootmoedig af en zo komt alles toch nog goed. Geen meesterwerk, deze film, al moet worden gezegd dat de strijdende partijen eerlijk uitgebeeld worden. Er is ook een Franse versie van, STRADIVARIUS, met Edwige Feuillère en Pierre Richard Willm in de hoofdrollen.

Petersburger Nächte

1935 | Komedie, Muziek

Duitsland 1935. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Paul Hörbiger, Eliza Illiard, Adele Sandrock, Theo Lingen en Ernst Dumcke.

Johann Strau[KL29] (H[KA3]orbiger), de koning van de wals, gaat voor een gastoptreden naar St. Petersburg. Onderweg ontmoet hij een Russisch meisje (Illiard) en hij wordt verliefd op haar. Als blijkt dat zij de verloofde is van een grootvorst moet Strauß zich terugtrekken. Hij vindt troost in zijn muziek. De film is bedoeld als komedie. Er spelen ook heel wat Duitse blijspelacteurs in mee, maar er valt weinig te lachen. Ook van een Russische sfeer is geen sprake. Het enige lichtpuntje in deze film is de sopraan Eliza Illiard met haar prachtige stem. Ook bekend onder de titels WALZER AN DER NEWA en WALZER AUS WIEN.

Henker, Frauen und Soldaten

1935 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1935. Avonturenfilm van Johannes Meyer. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Susa, Jack Trevor, Ernst Dumcke en Annie Markart.

Jachtvlieger Prack (Albers) weet aan Engelse gevangenneming te ontkomen, waarna hij met een vrijkorps in 1918/19 gaat vechten op de Balkan. Daar komt hij tegenover zijn eigen broer te staan (Albers), een echte rotzak die vecht voor de Russen. Na allerlei veldslagen, die breed worden uitgemeten, doodt Prack zijn broer in een duel. Zelf sneuvelt hij tijdens een gevecht. We mogen Albers nog even in de brekende, doch helblauwe kijkers kijken en een paar heroïsche zinnen horen. Een propagandafilm waarin alles zwart-wit wordt voorgesteld, die nog saai en langdradig is op de koop toe. Geen beste beurt voor Albers. De film werd in 1945 door de geallieerden verboden, en dat verbod is nog steeds niet opgeheven.

Der höhere Befehl

1935 | Historische film

Duitsland 1935. Historische film van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Karl Ludwig Diehl, Lil Dagover, Heli Finkenzeller, Friedrich Kayßler en Eduard von Winterstein.

Spionagefilm uit de tijd van de Europese vrijheidsstrijd tegen Napoleon. De Pruisische ritmeester Droste (Diehl) helpt een Engelse gezant (Sch[KA3]urenberg) de grens met Oostenrijk over, opdat de alliantie tussen Engeland, Pruisen en Oostenrijk tot stand kan komen. Hij handelt tegen zijn bevelen in en door zijn contact met een Franse agente (Dagover) wordt hij verdacht van verraad. Tenslotte moet hij zijn geliefde (Finkenzeller) en zijn vaderland verlaten. Patriottische, nationalistische film, waarin de tegenstander eerlijk wordt benaderd. Indertijd een groot publiek succes. Dit verhaal, spannend verteld en uitstekend gespeeld, is ook nu nog het aanzien waard. De geallieerden hebben de film in 1945 verboden, maar in het kader van de `vrijwillige zelfcontrole` (FSK) is hij onlangs vrijgegeven.

Amphitryon

1935 | Komedie, Historische film

Duitsland 1935. Komedie van Reinhold Schünzel en Reinhold Schunzel. Met o.a. Willy Fritsch, Käthe Gold, Paul Kemp, Adele Sandrock en Fita Benkhoff.

De god Jupiter (Fritsch) is verliefd op de sterfelijke Alkmene (Gold), maar zij blijft haar man, de generaal Amphitryon (dubbelrol van Fritsch) trouw. Jupiter verandert zich in Amphitryon en brengt een aangenaam bezoek door bij Alkmene totdat haar echte man van het slagveld terugkeert en onraad ruikt. Jupiter maakt zich uit de voeten en zijn gemalin Juno (Sandrock) brengt Alkmene en Amphitryon weer bij elkaar. Eén van de allerlaatste ironisch-kritische films uit de UFA-studio's. Waarna kennelijk ook alle humor gedwongen werd uit Duitsland naar Hollywood te emigreren. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Fritz Arno Wagner en Werner Bohne. Ook bekend als AUS DEN WOLKEN KOMMT DAS GLŸCK.

Spiel mit dem Feuer

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Ralph Arthur Roberts. Met o.a. Trude Marlen, Elga Brink, Paul Hörbiger en Aribert Wäscher.

De vrouw van een architect licht diens vriendin zo uitvoerig in over zijn eigenaardigheden, dat de vriendin naar een andere minnaar uitziet. De regie laat nogal wat steken vallen, maar dank zij Brink en Hörbiger die samen prima scènes hebben, is het toch een amusante film. Ook bekend als UN PRINTEMPS EN HOLLANDE.

Prinzessin Turandot

1934 | Musical

Duitsland 1934. Musical van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Käthe von Nagy, Willy Fritsch, Paul Kemp en Aribert Wäscher.

Een grillige Chinese prinses vindt haar meester. Thea von Harbou's bewerking van Carlo Gozzi's verhaal, waarop ook Puccini's opera Turandot is gebaseerd. Mede door de muziek van Franz Doelle een opmerkelijke film. In de Franse versie speelde Pierre Blanchar de rol van Willy Fritsch.

Liebe, Tod und Teufel

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Reinhart Steinbicker en Heinz Hilpert. Met o.a. Käthe von Nagy, Albin Skoda, Brigitte Horney, Aribert Wäscher en Paul Dahlke.

Een verfilmde bewerking van Robert Louis Stevensons alleraardigste verhaal 'The Bottle Imp' over een matroos die een fles koopt die al zijn wensen vervult, maar voordat hij sterft moet hij de fles doorverkocht hebben voor minder dan de prijs die hij betaalde, omdat zijn ziel anders naar de hel gaat. Schlager: 'So oder so ist das Leben'.

Die Insel

1934 |

Duitsland 1934. Hans Steinhoff. Met o.a. Willy Fritsch, Brigitte Helm, Otto Treßler, Heinz von Cleve en Hubert von Meyerinck.

Een jonge diplomaat (Fritsch), die op een ambassade werkt, wordt verdacht van landverraad. Hij zou geheime militaire gegevens hebben doorgegeven. Omdat de ambassade als een eiland midden in een vreemd land ligt kan de ambassadeur (Tre[KL29]ler) de zaak niet openlijk laten uitzoeken. Maar de jonge diplomaat rust niet voordat hij zichzelf van alle blaam heeft gezuiverd en de ware schuldige (Cleve) ontmaskerd heeft. Hij wordt daarbij enthousiast geholpen door de dochter van de ambassadeur (Halm), die verliefd op hem is. Een spannende spionagefilm, waarin Willy Fritsch laat zien dat hij meer kan dan de glimlachende minnaar spelen. Er is ook een Franse versie, VERS L'ABIME getiteld.

... heute abend bei mir

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Janny Jugo, Friedrich Benfer, Paul Hörbiger, Theo Lingen en Lissy Arna.

Baron H[KA3]orbiger wil van zijn bijzonder vervelende vriendin af. Hij huurt daartoe een verkoopstertje uit een muziekwinkel (Jugo), die moet doorgaan voor zijn nieuwe vlam. Zo hoopt hij de oude het huis uit te treiteren. Als Jugo een jongeman ontmoet (Benfer) die haar niet onverschillig laat wil ze niet meer meespelen, maar ze kan niet meer terug. Na allerlei verwikkelingen volgt er natuurlijk een happy end. De grillige Jugo en haar man Benfer spelen hun rollen met humor en charme. Lissy Arna is verrukkelijk als de vriendin waar je gillend gek van wordt en Theo Lingen speelt - hoe kan het anders - de bediende.

Viktor und Viktoria

1933 | Musical

Duitsland 1933. Musical van Reinhold Schünzel. Met o.a. Hermann Thimig, Renate Müller, Hilde Hildebrand, Adolf Wohlbrück en Fritz Odemar.

Het aardige gegeven over de acteur Viktor die optreedt als Monsieur Viktoria en een actrice die zijn nummer aanvult als Madame Viktor, verliest al gauw zijn kracht in de gebruikelijke operette-schmiere met schlagers als 'Rosen und Liebe' en 'Komm doch ein Biszchen mit nach Madrid'.

Ronny

1931 | Muziek

Duitsland 1931. Muziek van Reinhold Schünzel. Met o.a. Käthe von Nagy, Willy Fritsch, Aribert Wäscher en Otto Wallburg.

Men wil de charmante Ronny aan de jonge vorst van Perusa koppelen om hem zo verre van de staatszaken te houden. De enige operette die Emmerich Kálmán, de componist van o.a. Die Csárdásfürstin, voor de film heeft geschreven. Het draaiboek is van Emmerich Pressburger en Reinhold Schünzel, de zangteksten zijn van Rudolf Schanzer en Ernst Welisch.