Hansi Niese

Acteur

Hansi Niese is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Die Töchter Ihrer Exzellenz

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Reinhold Schünzel. Met o.a. Hansi Niese, Käthe von Nagy, Willy Fritsch, Hans Moser en Dagny Servaes.

Weduwe Niese heeft, behalve een sigarenwinkel, twee dochters, waarmee ze heel wat te stellen heeft. De oudste (Servaes) bedriegt haar saaie man (Moser), de jongste probeert dat te verhinderen en ze papt aan met een jongeman, waarvan ze denkt dat het de minnaar van haar zuster is. Dan verschijnt tante Virginia en de verwarring is kompleet. Alles komt natuurlijk weer goed. Voor de ernst in dit blijspel zorgt Moser als bedrogen echtgenoot. De gevierde Hansi Niese, een Weense volksactrice, heeft zich met deze rol onsterfelijk gemaakt, al heeft ze zelf de première van de film niet meer mogen beleven.

Die Grosse Chance

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Viktor Janson. Met o.a. Hans Söhnker, Camilla Horn en Hansi Niese.

Een arme, geniale uitvinder krijgt na veel strubbelingen toestemming met de dochter van de directeur van een groot concern te trouwen, terwijl hem tevens een compagnonschap wordt aangeboden. In deze verfilming van het gelijknamige blijspel, die in de toneelsfeer blijft hangen, speelt Söhnker dezelfde rol als op de planken.

Hochzeit am Wolfgangsee

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Hans Behrendt. Met o.a. Else Elster, Max Gülstorff, Hans Junkermann, Hansi Niese en Oskar Sima.

De eigenaar van een dorpshotel laat zich overhalen om in een Berlijnse revue op te treden maar ontdekt dat de stad niets voor hem is. Niet bijster origineel, maar onderhoudend, met mooie landschapsopnamen en liedjes van Robert Stolz.

Sturm im Wasserglas

1931 | Komedie

Oostenrijk/Duitsland 1931. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Paul Otto, Renate Müller, Harald Paulsen en Hansi Niese.

De kandidaat voor het burgemeesterschap bereikt door een onbenullig incident met een hond zijn doel niet. Een Weense klucht, naar een stuk van Bruno Frank, met opvallende rollen van Niese en Paulsen.

Purpur und Waschblau

1931 | Komedie

Oostenrijk 1931. Komedie van Max Neufeld. Met o.a. Hansi Niese, Else Elster, Fred Döderlein en Hans Marr.

Vorstin Anna Maria von Weissenburg en de eigenaresse van een wasserij lijken sprekend op elkaar. Wanneer in het land politieke onrust gaat heersen vlucht de vorstin en neemt de wasvrouw haar plaats in. Een niet erg geslaagde, nogal onbenullige, komedie.

Die Grosse Liebe

1931 | Drama

Oostenrijk 1931. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Hansi Niese, Attila Hörbiger, Ferdinand Mayerhofer, Maria Waldner en Betty Bird.

Een oude vrouw meent in een soldaat haar zoon te herkennen, die na WO I (1914-18) is teruggekeerd. Deze speelt het spel mee. Niet opvallend geregisseerde eerste film van Otto Preminger, waaraan hij liever niet herinnerd werd, maar die tot zijn schrik veertig jaar later in een retrospectief opdook. Scenario van Siegfried Bernfeld en Artur Berger. Naar een ware gebeurtenis. De enige film die Preminger in Europa heeft gedraaid. Men heeft lang gedacht dat de originele versie van de film verloren gegaan was, maar men heeft in het filmarchief van het Bundesarchiv te Berlijn de negatieven teruggevonden. Deze waren helaas niet compleet. De ontbrekende gedeeltes konden echter aangevuld worden met materiaal uit het Zwitserse filmarchief en daarmee was de film volledig gerestaureerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hansi Niese op televisie komt.

Reageer