Andreas Schilling

Componist

Andreas Schilling is componist.
Er zijn 9 films gevonden.

Fräulein Stinnes fährt um die Welt

2009 | Biografie, Drama

Duitsland 2009. Biografie van Erica von Moeller. Met o.a. Sandra Hüller, Bjarne Henriksen en Martin Brambach.

Van 25 mei 1927 tot en met 24 juni 1929 volbracht Clärenore Stinnes, dochter van een Duitse industriemagnaat, de eerste wereldreis per automobiel. Samen met de Zweedse fotograaf-cameraman Carl-Axel Söderström, die de epische onderneming vastlegde en met wie Stinnes uiteindelijk trouwde, doorkruiste de succesvolle autocoureur alle continenten. De documentaire verweeft, in de nieuwerwetse Duitse tv-traditie, de historische opnamen met gespeelde scènes. Ondanks die half-om-half-vorm een spannende film over een fascinerende dame en een rijk tijdsbeeld bovendien. De deftige auto die het duo vervoerde was een Adler Standard 6.

Beautiful Bitch

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Martin Theo Krieger. Met o.a. Katharina Derr, Sina Tkotsch, Patrick von Blume, Tom Lass en Lucien Le Rest.

De vijftienjarige Roemeense Bica en haar jonge broertje houden ternauwernood het hoofd boven water in de straten van Boekarest. Een voormalige politieman belooft haar een betere toekomst, als zakkenrolster in Düsseldorf. Het pakt allemaal minder mooi uit, al kan ze na een aarzelend begin wel vriendschap sluiten met de rijke, verwende Milka. Treurig stemmend verhaal over armoede, illegaliteit, misbruik en andere, Dickensiaans aandoende, ellende. Prima spel, vooral van de debuterende hoofdrolspeelster Derr, compenseert ook de wat minder sterke scenario- en regiekeuzes.

Die große Depression

2005 | Documentaire, Drama, Komedie

Duitsland 2005. Documentaire van Konstantin Faigle. Met o.a. Alice Schwarzer, Walter Jens, Florian Holsboer, Hans Faigle en Josefine Faigle.

In de stijl van Michael Moore bespiegelt Faigle met grote ironie het Duitse doemdenken. Met interviews en uitspraken van in eigen land bekende deskundigen zoals Dr. Florian Holsboer van het Max Planck Instituut, schrijfster Alice Schwarzer, Walter Jens, Vera F. Birkenbihl probeert Faigle de situatie te analyseren. Hij trekt evenals Michael Moore de straat op en stelt vragen. Zijn kijk - en vele anderen gingen hem daarin voor - is tenslotte, dat men alles luchtiger zou moeten bekijken. Helaas is de volksaard niet zo en blijven Duitsers zwartkijkers, ook als het goed gaat. Een boeiende film, die relevant is in het land van oorsprong en daarbuiten waarschijnlijk alleen maar onderwerpvorsers zal aanspreken. Liep eventjes in de bioscoop om daarna opgenomen te worden in de prestigieuze serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Glück im Unglück. Het scenario is van regissieur Faigle. Het camerawerk is van Hajo Schomerus. Dolby SR.

Die Schönste aus Bitterfeld

2003 | Komedie, Drama

Duitsland 2003. Komedie van Matthias Tiefenbacher. Met o.a. Astrid Meyerfeldt, Doreen Jacobi, Marie-Luise Schramm, Wolke Hegenbarth en Sophie Karbijnski.

Een aantal vrouwen in het Oost-Duitse Bitterfeld besluit kort voor de Wende dat de internationale vrouwendag gevierd moet worden met een missverkiezing.

Leben nach Microsoft

2001 | Documentaire

Duitsland 2001. Documentaire van Corinna Belz en Regina Schilling.

Bijna tachtig procent van de computers in de wereld draait onder het operation system Windows en andere programma's die gemaakt zijn door Microsoft. Monopolist Bill Gates, de oprichter van Microsoft, heeft een geheel eigen bedrijfscultuur ontwikkeld. Wie hard werkt - tachtig uur per week - en zich handhaaft in een genadeloze onderlinge concurrentie, wordt ruimschoots beloond: er zijn medewerkers die op deze manier dollarmiljonair werden. Toch geldt de uitspraak van Douglas Coupland in zijn werk Microslaves dat je Bill wel verlaten kunt, maar dat je hem nooit meer kwijt raakt. Aan de hand van een zevental programmeurs, die van de Titanic van de computerindustrie afsprongen, ontdekt de kijker de kern van waarheid in Couplands stelling: de voormalige slaven blijken een hersenspoeling te hebben ondergaan. De film die kritisch en ontnuchterend is, laat zien wat de mythe Microsoft betekent, hoe lang de arm van Bill Gates is, en dat wij, vooral in Europa, toch een andere cultuur kennen. Het scenario is van de regisseuses Belz en Schilling. Het camerawerk is van Wolfgang Lehner.

Kolle - Ein Leben für Liebe und Sex

2001 | Biografie, Drama, Erotiek

Duitsland 2001. Biografie van Susanne Zanke. Met o.a. Sylvester Groth, Annett Renneberg, Petra Zieser, Bernd Stegemann en Matthias Matschke.

Duitse televisiefilm over sociaal-culturele heisa bij de oosterburen anno '68. Titelheld Oswalt Kolle (Groth) is een bevlogen journalist en filmmaker die moeite heeft om zijn nieuwste film 'Das Wunder der Liebe' door de Duitse zelfcensuur te krijgen. Maar zijn werkproblemen verbleken bij zijn echtelijke problemen, vanwege zijn echtgenote (Zieser) die voor het eerst zeurt over een minnares (Renneberg). Scenaristen Eva en Volker Zahn schreven een lichtvoetig, politiek melodrama over het vrije seks-fenomeen Kolle. De filmmakers troffen vervolgens de juiste toon, kleurstelling en cameravoering voor een overtuigend beeld van vervlogen vrije tijden. Een bezienswaardige biografie.

Herzrasen

2001 | Drama

Duitsland 2001. Drama van Hanno Brühl. Met o.a. Antonio Wannek, Lena Lauzemis, Alex Prahl, Olaf Creutzburg en Simone von Zglinicki.

Marco (Wannek) is een ongelooflijk domme eikel, die zich geen zorgen maakt over wat er met hem gebeurt. Hij komt met de regelmaat van de klok in aanraking met de rechter wegens diefstal. Zijn laatste veroordeling levert hem op dat hij in een psychiatrische inrichting wordt opgenomen. De twintig-jarige recidivist voelt zich zwaar vernederd en stelt zich incommunicabel op. Onverwacht komt Isa (Lauzemis) op bezoek. Ze is een van de slachtoffers die hij bestolen had. Hij heeft haar foto bewaard als een ikoon, die hij aanbidt. Marco is in de wolken en Isa bezorgt hem een speelgoedpistool dat verdomd echt lijkt. Daarmee baant hij zich een weg naar de vrijheid en in Isa's armen. Voor het eerst in zijn leven is Marco nu eens niet de onverschillige bink die lak aan alles heeft, maar dan wil Isa met hem een grote slag slaan... Het scenario van Franz Liersch is verfrissend en de twee hoofdrollen zijn verrassend goed. Het camerawerk is van Reinhard Gossmann en Hubert Schick.

Hin und weg

1999 | Drama

Duitsland 1999. Drama van Hanno Brühl. Met o.a. Katharina Schüttler, Daniel Brühl, Jan-Georg Raffelt, Marion Reuter en Wolfgang Häntsch.

David moet in Amsterdam een illegaal verkregen beeldje zien te verkopen om zijn vader, die in de bak zit, aan geld te helpen. In dezelfde gevangenis bevindt zich Natascha's moeder, in voorlopige hechtenis wegens computerfraude. Daar ontmoeten David en Natascha elkaar. Natascha, die eigenlijk op Davids geld uit is om haar moeder vrij te krijgen, wordt in Amsterdam verliefd op hem. Daarmee hebben beiden een probleem.

Maries Lied

1994 | Romantiek, Historische film

Duitsland 1994. Romantiek van Niko Brücher en Niko Brucher. Met o.a. Sylvie Testud, Bastian Trost, Martin Feifel, Veronica Quilligan en Jean-François Perrier.

Pruisen in de zomer van 1813 na de slag bij Waterloo. Soldaten afkomstig van het verslagen leger van Napoleon zwerven door het land. Aanvankelijk merken de 16-jarige Marie en haar moeder, een gravin, hiervan niets. Mooi gefotografeerde, nogal artistieke film, waarin beeld en beweging een grotere rol spelen dan de sporadische dialogen. Hierdoor is het niet eenvoudig om de film te volgen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andreas Schilling op televisie komt.

Reageer