Meyer Kupferman

Componist

Meyer Kupferman is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Hallelujah the Hills

1963 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1963. Komedie van Adolfas Mekas. Met o.a. Peter H. Beard, Martin Greenbaum, Sheila Finn, Peggy Steffans en Jerome Raphel.

Adolfas en zijn broer Jonas die onafhankelijk van elkaar regisseerden en soms samenwerkten, luidden in de filmwereld het beatnik-tijdperk in. Deze underground-film van Adolfas is onmogelijk samen te vatten. Het gaat over de amoureuze afwijzingen van twee Vera`s: Finn en Steffans. Twee jonge kerels brengen hun vakantie door in Vermont, waar ze de beest uithangen, terwijl ze elk over hun Vera dromen: Vera van de winter voor de ene en Vera van de zomer voor de andere. Uiteindelijk komen ze bij een boom terecht die vol meisjes hangt... maar het zijn geen Veraatjes! `Ik denk dat het wat meer dan onzin is. Voor mij is het een lied van de vriendschap` en ook zoals sommigen het bestempelden, `een goddelijke dwaasheid` zegt de regisseur en waarschijnlijk heeft hij gelijk. De kijker twijfelt al gauw aan het bestaan van een heden in deze film en zoekt tevergeefs naar een verhaalelement. Teugelloze fantasie, een droomwereld, talrijke trucs, wisselende diafragma`s, tekstinlassingen, absoluut krankzinnige dubbeldrukken (in het Japans en het Cyrillisch!), kortom, niets is onmogelijk, zelfs niet een eerbetoon aan David Ward Griffith van WAY DOWN EAST. De magische steen van de Amerikaanse cinema.

Blast of Silence

1961 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1961. Misdaad van Allen Barron en Allen Baron. Met o.a. Allen Barron, Molly McCarthy, Larry Tucker, Peter Clume en Danny Meehan.

Een beroepsmoordenaar moet een te machtig geworden bendeleider doden. Typische harde gangsterfilm. Scenario van regisseur Baron. Camerawerk van Merrill Brody.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Meyer Kupferman op televisie komt.

Reageer