Tom Gibson

Regisseur

Tom Gibson is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Singing Buckaroo

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Tom Gibson. Met o.a. Fred Scott, William Faversham, Victoria Vinton, Cliff Nazarro en Howard Hill.

Wat doet een verstandig meisje nu met 25.000 dollar op zak rijdend over de prairie? Dan zoek je moeilijkheden, en die krijgt Vinton dan ook. Gelukkig is daar de held, Scott. Maar de bandieten zijn ook niet van gisteren en kidnappen haar vader (Faversham), reden te meer voor Scott om in actie te komen en het meisje te helpen. Gibson schreef zelf het scenario.

Tex

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Tom Gibson. Met o.a. Ruth Mix, Robert McKim, Gladden James en Francelia Billington.

Trieste western. Ruth Mix was de dochter van Tom, die het met haar beslissing te gaan filmen totaal oneens was. Het resultaat: dit product van Ward Lascelle. Een puinproductie, zoals alles wat de man deed. Veel films zou ze niet maken: halverwege de jaren dertig nog een western-reeks met Rex Bell en Buzz Barton, maar daarmee hield het wel ongeveer op. Ze leefde van 1907-1977; zonder haar vader had niemand ooit van haar gehoord. Ook triest omdat Billington in deze western te zien is. De weduwe van Lester Cuneo pleegde zelfmoord omdat uitgerekend Lascelle een aantal slechte producties met hem maakte, waardoor zijn carrière vernietigd werd.

Triple Action

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Tom Gibson. Met o.a. Pete Morrison, Trilby Clark, Dolores Gardner, Harry Von Meter en Lafe McKee.

Ranger Morrison schaduwt een bende outlaws om hun gangen te leren kennen. Daarna valt hij per parachute midden tussen de outlaws en overrompelt ze. Dat kon vroeger nog in westerns. Gibson was ook de scenarist en William Thornley de cameraman.

Stampede Thunder

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Tom Gibson. Met o.a. Pete Morrison en Betty Goodwin.

Veedieven roven honderden stuks vee onder de neus van de ranchers weg. Morrison wordt zelfs door hen gevangen genomen, maar zijn trouwe paard Lightning haalt de sheriff en zijn hulptroepen. Een eenvoudige western met Morrison, die nimmer een hoge populariteit heeft leren kennen en in de korte western meer succes had dan in westerns van normale lengte. Hij was een vrij kleurloze acteur. Victor Roberts was de scenario-schrijver.

Reckless Courage

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van Tom Gibson. Met o.a. Buddy Roosevelt, J.C. Fowler, Helen Foster, William McIllwain en Jay Morley.

Victor Roberts leverde een verhaal, dat door Betty Burbridge werd bewerkt tot een scenario. Alles draait om een uiterst kostbaar halssnoer dat in het bezit is van Foster, die aan alle kanten bedreigd wordt door outlaws die hun handen op het kostbaar kleinood willen leggen. Buddy staat haar in deze barre tijden ter zijde. Ray Ries stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Gibson op televisie komt.

Reageer