Jaro Fürth

Acteur

Jaro Fürth is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Der träumende Mund

1932 | Drama

Frankrijk/Duitsland 1932. Drama van Paul Czinner. Met o.a. Elisabeth Bergner, Rudolf Forster, Anton Edthofer, Margarete Hruby en Jaro Fürth.

Engelse versie van MÉLO, over Bergner die zowel van haar gehandicapte man als van zijn, oudere beste vriend houdt. Bergner was getrouwd met regisseur Czinner. Scenario van Carl Mayer en regisseur Czinner, die ook aan de oorspronkelijke versie meeschreven. Camerawerk van Jules Krüger. In 1952 opnieuw gefilmd door Josef von Baky, waarvoor Czinner het scenario schreef en 1986 nog eens gedaan door Alain Resnais.

Liebelei

1927 | Drama

Duitsland 1927. Drama van Jacob Fleck en Luise Fleck. Met o.a. Fred Louis Lerch, Henry Stuart, Evelyn Holt, Vivian Gibson en Jaro Fürth.

Arthur Schnitzlers toneelstuk over de muzikantendochter Christine die verliefd wordt op een officier die zojuist een verhouding met een barones verbrak, maar door de baron tot een duel wordt gedaagd. De officier wordt gedood, het meisje pleegt zelfmoord. Fraai camerawerk van Eduard Hoesch.

Die Freudlose Gasse

1925 | Drama

Duitsland 1925. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Greta Garbo, Asta Nielsen, Werner Krauss, Einar Hanson en Jaro Fürth.

Aan de hand van de lotgevallen van twee jonge meisjes (Garbo en Nielsen) die hun lichaam te koop moeten aanbieden, wordt in duistere decors een indringend en realistisch beeld gecreëerd van het Wenen tijdens de inflatiejaren. Krauss is magnifiek als een slager die zijn vlees duur (tegen seksueel contact) verkoopt. Scenario van Willy Haas naar de roman van Hugo Bettauer. Door de lens keken Guido Seeber, Curt Oertel en Walter Robert Lach. In 1998 muziek toegevoegd van Aliocha Zimmermann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jaro Fürth op televisie komt.

Reageer