Hawk Koch (1945): productie.
Er zijn 13 films gevonden.

Untraceable

2008 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 2008. Thriller van Gregory Hoblit. Met o.a. Diane Lane, Colin Hanks, Billy Burke, Joseph Cross en Mary Beth Hurt.

Op een website worden live-filmpjes gestreamd van mensen die worden doodgemarteld. Hoe meer bezoekers de site trekt, hoe sneller de slachtoffers eraan gaan. Lane speelt de FBI-agente die moet achterhalen wie dit perverse spelletje in stand houdt, wat haar, zoals de titel al verraadt, niet gemakkelijk af gaat. Een technovariant op de seriemoordenaarformule, routineus maar effectief uitgevoerd, met een bovengemiddeld goede hoofdrolspeelster. De suggestie van een moraal ('in iedereen schuilt een sadist') is in de ranzige context nogal bezopen.

Blood and Chocolate

2007 | Fantasy, Drama, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Roemenië 2007. Fantasy van Katja von Garnier. Met o.a. Agnes Bruckner, Hugh Dancy, Olivier Martinez en Katja Riemann.

Vivian (Bruckner) is een weerwolf, ze woont in het pittoreske Boekarest. Daar maakt ze chocolaatjes voor een plaatselijke snoepwinkel, en ze probeert net als haar soortgenoten zoveel mogelijk haar ware aard te verbergen. Dan ontmoet ze Aiden (Dancy), een striptekenaar die een onderzoek doet naar weerwolven voor zijn volgende graphic novel. Vonken springen over, maar zij is al beloofd aan weerwolvenprins Gabriel (Martinez). Met een laag budget gedraaid, met relatief weinig special effects. Tikje plechtstatig, niet erg eng. Van de producers van Underworld.

Keeping the Faith

2000 | Romantische komedie

Verenigde Staten 2000. Romantische komedie van Edward Norton. Met o.a. Ben Stiller, Edward Norton, Jenna Elfman, Anne Bancroft en Eli Wallach.

Het regiedebuut van Edward Norton (Fight Club) is een romantische komedie met een wat onwaarschijnlijke premisse. Twee jeugdvrienden, een pastoor (Edward Norton) en een rabbijn (Ben Stiller), zijn verliefd op dezelfde zakenvrouw (Jenna Elfman). Voor de eerste is het celibaat een obstakel, voor de ander het feit dat zij niet-joods is. Hoe om te gaan met geloof in de moderne wereld, is zo'n beetje het onderliggende thema. Maar religie wordt niet zozeer geridiculiseerd, verheerlijkt of aangevallen alswel grondig getrivialiseerd. De bekende regisseur Milos Forman (One Flew Over the Cuckoo's Nest) speelt pastoor Havel - de directe baas van de pastoor in kwestie - die toegeeft ook wel eens verliefd te zijn geweest.

Frequency

2000 | Sciencefiction, Thriller, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 2000. Sciencefiction van Gregory Hoblit. Met o.a. Dennis Quaid, Jim Caviezel, Noah Emmerich, Elizabeth Mitchell en Andre Braugher.

De basis van de what-if film Frequency ligt bij de revolutionaire stringtheorie die in de jaren negentig opkwam als de Theorie van Alles, een combinatie van quantummechanica en de relativiteitstheorie. De stringtheorie impliceert dat de realiteit multidimensionaal is en veranderingen kan ondergaan waardoor de tijddimensie kan scheuren en herstellen. Oneindige mogelijkheden voor een genoegzame film. Helaas kwam regisseur Hoblit niet verder dan een suikerspinzoet werkje over een dertiger in 1999 (Caviezel) die zijn vader (Quaid) redt uit een dodelijke brand in 1969 om hem alsnog in de armen te kunnen sluiten.

The Beautician and the Beast

1997 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1997. Romantische komedie van Ken Kwapis. Met o.a. Fran Drescher, Timothy Dalton, Ian McNeice, Patrick Malahide en Lisa Jakub.

Fran 'The Nanny' Drescher heeft onmiskenbaar de lach aan haar kont, maar een comédienne die een hele film lang de aandacht gevangen houdt is ze bepaald niet. In The Beautician and the Beast speelt ze een privé-lerares die de kinderen van de Oost-Europese dictator Pochenko (Timothy Dalton) over het decadente Westen mag vertellen. Natuurlijk brengt ze de kinderen bij hoe democratisch het er bij ons aan toe gaat. En intussen mag ze ook proberen om bullebak Pochenko om haar vinger te winden. Een soort Sound of Music, maar dan lollig bedoeld.

Losing Isaiah

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Stephen Gyllenhaal. Met o.a. Jessica Lange, Halle Berry, David Strathairn, Cuba Gooding Jr. en Daisy Eagan.

Khaila Richards (Berry) is verslaafd aan de crack. Ze is zo zuchtig naar het spul dat ze haar baby in een vuilcontainer dumpt om zo snel mogelijk aan haar volgende shot te komen. Vroeg in de morgen komt de vuilniswagen langs. Gelukkig wordt de baby op tijd gered. In kritieke toestand brengen vuilophalers het kind naar het ziekenhuis. Sociaal werkster Margaret Lewin (Lange) is bereid na overleg met haar saaie man Charles, een kleurloze jurist, en haar opstandige tienerdochter Hannah om de eveneens verslaafde baby te verzorgen. Later adopteren de Lewins het kind, maar de moeder eist het terug.

The Long Walk Home

1990 | Drama

Verenigde Staten 1990. Drama van Richard Pearce. Met o.a. Sissy Spacek, Whoopi Goldberg, Dwight Schultz, Ving Rhames en Dylan Baker.

Een accurate film over een wapenfeit van de Amerikaanse burgerrechtbeweging, waarbij vijftigduizend zwarte demonstranten bij betrokken waren. Spacek is het welgestelde huisvrouwtje met een zwarte dienstmeid Goldberg die zij voor haar laat 'pezen' zodat die haar eigen familie kan ondersteunen, terwijl zij zich niet bewust is van de veranderende maatschappij totdat ze met de feiten geconfronteerd wordt. Het scenario is van John Cork en de commentaarstem in de oorspronkelijke versie is van Mary Steenburgen. Het camerawerk is van Roger Deakins. Speelt rond 1955.

The Keep

1983 | Oorlogsfilm, Horror, Thriller

Verenigde Staten 1983. Oorlogsfilm van Michael Mann. Met o.a. Scott Glenn, Ian McKellen, Alberta Watson, Robert Prosky en Gabriel Byrne.

1941. Een peloton Duitse soldaten o.l.v. kapitein Prochnow wordt aangesteld om een vesting in de Karpaten te bewaken. Enkele soldaten denken dat achter kruisbeelden zilver verborgen is, en ze openen een nis in de muur. Vanuit de diepte komt een vernietigende wolk op hen af. De dood van de soldaten wordt onderzocht door Gestapo-kapitein Byrne. Hij ziet niets bovennatuurlijks en doodt enkele gijzelaars. Op Kreta ontwaakt Glenn, die voelt dat zijn aartsvijand vrij is. Hij trekt door het oorlogsgebied naar de vesting. Trage maar fascinerende mengeling van oorlog en horror. Het verhaal speelt op verschillende niveaus met een monster dat een nog groter kwaad op de wereld zet dan het nazi-geweld. Het is een beklemmende, originele film, die al vooruitwijst naar Manns unieke stijl. De climax is adembenemend. Mann baseerde zijn scenario op een roman van F. Paul Wilson. Alex Thomson stond in voor de schitterende fotografie. Gedraaid in Panavision.

Gorky Park

1983 | Thriller, Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1983. Thriller van Michael Apted. Met o.a. William Hurt, Lee Marvin, Brian Dennehy, Ian Bannen en Joanna Pacula.

In het Gorky Park in Moskou worden drie verminkte lijken ontdekt. De politie wil de zaak uit handen van de KGB houden en inspecteur Arkady Renko (Hurt) wordt met de zaak belast. Hij ontdekt dat één van de slachtoffers een Amerikaan was en dat dissidente Irina Asanova (Pacula) bevriend was met de slachtoffers. Zij weigert echter hem te helpen. Het spoor leidt naar een Amerikaanse zakenman, Jack Osborne (Marvin). Boeiende, kernachtig vertelde thriller met uitstekende acteerprestaties. De sfeer van Moskou wordt schitterend weergegeven, hoewel de film opgenomen werd in Helsinki. Dennis Potter schreef een intrigerend scenario, dat echter minder uitgesproken de tegenstellingen tussen de supermachten uitwerkt dan de originele roman van Martin Cruz Smith. De film bevat enkele huiveringwekkende beelden.

A Night in Heaven

1983 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1983. Romantiek van John G. Avildsen. Met o.a. Lesley Ann Warren, Christopher Atkins, Robert Logan, Carrie Snodgress en Deborah Rush.

Een docente, gespeeld door Lesley Ann Warren, wordt door haar vriendinnen meegetroond naar een tent waar mannen striptease- shows geven. De grote attractie daar is een leerling (Atkins), die mede door haar toedoen is gezakt. Een origineel onconventioneel en romantisch gegeven, dat mogelijkheden in zich heeft voor een goede film, maar blijkbaar is er op de montagetafel het een en ander misgegaan gezien de korte speelduur. Toch is de film het bekijken waard vanwege het zeer goede spel van Warren. Joan Tewkesbury leverde het scenario.

Honky Tonk Freeway

1981 | Komedie

Verenigde Staten 1981. Komedie van John Schlesinger. Met o.a. David Rasche, Paul Jabara, Howard Hesseman, Teri Garr en Jenn Thompson.

Een absurd beeld van Amerika rond 1980, in fragmentarische portretten van verschillende mafkezen, wier levens samenkomen in Ticlaw, Florida, een kleine stad die vastbesloten is toeristen aan te trekken, ondanks het ontbreken van een afslag in de nieuwe snelweg. Als uiteenzetting van het leven een mislukking; als dwaze komedie bij vlagen geslaagd. Doet (qua vertelstijl) denken aan Nashville.

The Idolmaker

1980 | Muziek, Biografie, Drama

Verenigde Staten 1980. Muziek van Taylor Hackford. Met o.a. Ray Sharkey, Tovah Feldshuh, Peter Gallagher, Paul Land en Joe Pantoliano.

Sympathieke, maar niet helemaal geslaagde, milieuschildering van het rockwereldje rond 1960. Centraal staat Vincent Vaccardi, een kelner, die zich weet op te werken tot tekst- en muziekschrijver. Hij kan een tweetal zangers (Frankie Avalon en Fabian) tot rockidolen maken, maar als de druk te groot wordt, lopen ze over naar een andere manager. In zijn regiedebuut demonstreert Hackford reeds zijn interesse in hedendaagse muziek, die ook later dikwijls tot uiting zou komen. Maar deze prent is spijtig genoeg te oppervlakkig en te clichématig om een geloofwaardig beeld op te hangen van de ambitieuze managers zonder scrupules, die voor niets terugschrikken om hun doel te bereiken. Het scenario is van Edward Di Lorenzo. Het camerawerk is van Adam Holender.

Heaven Can Wait

1978 | Komedie, Sportfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1978. Komedie van Warren Beatty en Buck Henry. Met o.a. Warren Beatty, Julie Christie, Jack Warden, Dyan Cannon en Charles Grodin.

Baseball-speler Beatty komt door een ongeval om het leven. Zijn dood is echter een vergissing van zijn beschermengel Mason en diens assistent Henry. Beatty moet terug naar de aarde, maar ondertussen is zijn lichaam reeds gecremeerd. Mason zit erg met deze zaak in zijn maag. Hij moet een ander lichaam zoeken en de keuze is zeer beperkt. Uiteindelijk vinden ze een excentrieke miljonair, die net door zijn vrouw en haar minnaar wordt vermoord. Ouderwetse, maar vinnig gerealiseerde komedie met heel wat verbale en visuele gags. Remake van HERE COMES MR. JORDAN (1941). Het toneelstuk van Harry Segall werd ditmaal bewerkt door Beatty en Elaine May tot een onderhoudend scenario, waar echter nooit echt vaart in komt. William A. Fraker tekende voor de fotografie.