Hilda Koronel

Acteur

Hilda Koronel is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

PX

1982 | Drama, Actiefilm

Filipijnen 1982. Drama van Lino Brocka. Met o.a. Hilda Koronel, Phillip Salvador en Leonard Urso.

Lydia, 23, is 'hostess' in één van de talrijke nachtclubs in Angeles, een gat dat teert op de militairen van de nabijgelegen Amerikaanse luchtmachtbasis. Op een dag wordt Graves, een jonge piloot, op haar verliefd. Lydia, die haar kans schoon ziet om uit haar ellende te ontsnappen, geeft haar pooier Sidro de bons en maakt plannen om met Graves naar Amerika te vertrekken. Sidro, die drugs levert aan de militairen op de basis, is echter niet van plan dat zomaar te laten gebeuren en met medeweten van corrupte officieren zet hij een val. Af en toe rommelig, maar competent gemaakt en behoorlijk spannend.

Insiang

1977 | Drama

Filipijnen 1977. Drama van Lino Brocka. Met o.a. Hilda Koronel, Mona Lisa, Ruel Vernal en Rez Cortez.

Insiang wordt door haar minnaar verkracht en door haar tirannieke moeder verstoten. Ze is haar uitzichtloze bestaan in de ellendige en armoedige krottenwijk beu en ze besluit wraak te nemen. Een somber sociaal drama van Brocka, de meest westerse van de Filippijnse filmmakers. Ook nu slaagt hij er weer in door een actieve regie, zenuwachtige montage en functioneel gebruik van muziek het tragische gegeven vlot te 'verpakken' en een boeiende film af te leveren.

Manila in the Claws of Light

1975 | Drama, Mysterie

Filipijnen 1975. Drama van Lino Brocka. Met o.a. Bembol Roco, Hilda Koronel, Lou Salvador Jr. en Tommy Abuel.

Al een jaar overleeft visserdorpsjongen Júlio in de grotestadsjungle van Manila, iedere dag hopend zijn vriendin Ligaya terug te vinden. Dan ontwaart hij in de menigte op een kledingmarkt de vrouw die Ligaya fabriekswerk en studiegeld had beloofd. Filipijnse Orpheus en Eurydice is een van de zwartgalligste klassiekers uit de filmhistorie. Levensgevaarlijke bouwplaatsen, alledaagse corruptie, callboybusiness, de bittere armoede van de slums – ziedaar Júlio's odyssee door de moloch Manila anno 1975. Meeslepende Brocka-enscenering, weergaloos gefotografeerd door Miguel de Leon. Meticuleuze 4K-restauratie 2017/'18.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hilda Koronel op televisie komt.

Reageer