Milimir Draskovic

Componist

Milimir Draskovic is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Der Chinesische Markt

2001 | Documentaire

Duitsland 2001. Documentaire van Zoran Solomun en Vladimir Blazevski.

Achter het goederenstation Jozsefvos in Boedapest bevindt zich een tweehonderd meter brede strook van één kilometer lengte; het is de Chinese markt, waar Chinezen hun waren verkopen aan klanten uit de Oekraïne, Polen, Roemenië, Bulgarije, Albanië, Kroatie, Servië en Bosnië. Alles is te koop: van imitatie designerkleding tot en met elektronica. De Oosteuropese kopers zijn de grote verliezers. Ze komen de spullen inkopen om er een extra centje bij te verdienen. Hun handeltje is niet zonder risico, want ze moeten zich weren tegen autoritaire douanebeambten, die van tijd tot tijd hun bullen inpikken of een superhoge tol eisen, waardoor ze failliet gaan. De Chinezen zijn de grote winnaars en we maken kennis met een familie die in 1993 uit New York is gekomen om een goed belegde boterham te verdienen in Hongarije. Ook zien we een 63-jarige gepensioneerde man uit Sarajevo, die er aardig bijverdient door naar de allerlaatste mode lingerie in te kopen en daarmee op weg naar Bosnië allerlei lokale markten afreist. Het scenario voor deze uiterst interessante documentaire over de Chinese gemeenschap van dertigduizend zielen en hun klanten, is van beide regisseurs Solomun en Blazevski. Het camerawerk is van Mustafa Mustafic en Dusan Joksimovic. Gedraaid in het kader van de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Europas vergessener Osten.

Weltmeister

1994 | Familiefilm

Duitsland 1994. Familiefilm van Zoran Solomun. Met o.a. Alexander Meier, Gritt Hornig, Tatjana Kuprajonowa, Valerij Ogorodnikow en Natascha Mavrudij.

Alexej (Meier), de veertien-jarige zoon van een Russische officier in Duitsland, wil in het Westen blijven omwille van Sabine (Hornig) met wie hij accordeon studeert. Prille genegenheid van pre-pubers tegenover elkaar, een pareltje vol gevoel in het kader van Das kleine Fernsehspiel. Scenario van regisseur Solomun en prachtig camerawerk van Slavomir Idziak dat de kijker lang zal heugen. Speelt in een klein plaatsje in de nieuwe bondsstaat Brandenburg, de voormalige DDR, vlak na de val van de Berlijnse muur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Milimir Draskovic op televisie komt.

Reageer