Jo Hartley

1972 Acteur

Jo Hartley (1972) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Up There

2012 | Komedie, Drama, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 2012. Komedie van Met o.a. Iain De Caestecker, Jo Hartley en Alexander Morton.

Martin loodst overleden mensen door de bureaucratie. Hij droomt ervan om zelf ook een kijkje in het hiernamaals te nemen. Zijn nieuwe bazige partner Rash zit hem daarbij in de weg.

This Is England

2006 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 2006. Drama van Shane Meadows. Met o.a. Joseph Gilgun, Thomas Turgoose, Stephen Graham, Jo Hartley en Rosamund Hanson.

Meeslepend semi-autobiografisch drama van filmmaker Meadows (1972) over de tijd dat hij als jonge puber werd opgeslokt door het fanatieke gedachtegoed van racistische skinheads in de door massawerkloosheid getroffen Engelse Midlands. Debutant Turgoose (1992) is sterk als de ontvankelijke tiener die hunkert naar een vaderfiguur. Stephen Graham, een bekend gezicht uit de Guy Ritchie-films, levert gedegen werk als de zelfverkozen gebeten hond. De film won vele prijzen, waaronder beste Britse film (BAFTA), beste Britse onafhankelijke film en meest veelbelovende nieuwkomer (Turgoose). Het tijdsbeeld in het eerste half uur is magnifiek.

Dead Man's Shoes

2004 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2004. Misdaad van Shane Meadows. Met o.a. Paddy Considine, Gary Stretch, Toby Kebbell, Seamus O'Neill en Jo Hartley.

Hoofdrolspeler Paddy Considine was ook verantwoordelijk voor het scenario van deze grimmige wraakfilm, waarin ex-militair Richard terugkeert naar zijn geboortedorp en daar, met een gasmasker op, de leden van een groepje drugscriminelen opzoekt die zijn verstandelijk gehandicapte broer hebben mishandeld. Stuk voor stuk pakt hij ze terug. Shane Meadows, die eerder onder meer Once Upon a Time in the Midlands maakte, creƫert een koude sfeer in een onderbuikdrama met hard en bruut geweld. In eigen land viel de film in de prijzen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jo Hartley op televisie komt.

Reageer