Grace Mahlaba is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

In A Time Of Violence

1993 | Drama

Namibië/Zuid-Afrika/Verenigd Koninkrijk/Finland/Duitsland/Nederland 1993. Drama van Brian Tilley. Met o.a. Visu Kunene, Grace Mahlaba, Ramalao Mahkene, Jerry Mofokeng en Connie Chiume.

De jonge Kunene moet vluchten uit Soweto, waar hij getuige was van een slachtpartij door Inkatha-strijders. Hij is echter herkend, en het huis van zijn ouders wordt platgebrand. Zijn vriendin Mahlaba sluit zich aan bij het ANC. Ondanks alle voorzorgen wordt Kunene toch ontvoerd, door Inkatha-leider Mofokeng en de corrupte blanke politieman Roberts. De strijd tegen Apartheid en de onderlinge strijd tussen de diverse stammen wordt ditmaal volledig bekeken vanuit het standpunt van de zwarten. Het is de eerste in Zuid-Afrika zelf - zij het met financiële steun van verschillende andere landen, w.o. Nederland -gedraaide film die de blanke minderheidsregering aanklaagde. Er wordt een eerlijk, gewelddadig en pakkend beeld geschetst van de strijd die leidde tot de vrijlating van Nelson Mandela en de eerste democratische verkiezingen, in 1994. Tilley schreef het goed gedocumenteerde, op verschillende waar gebeurde feiten gebaseerde scenario samen met Mokonenyana Molete en Oliver Schmitz, en Dewald Aukema zette het om in beelden. Oorspronkelijk uitgezonden in drie delen.

Bopha!

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Morgan Freeman. Met o.a. Danny Glover, Malcolm McDowell, Alfre Woodard, Marius Wyers en Maynard Eziashi.

De apartheid had Zuid-Afrika in 1980 nog zwaar in zijn greep. Micah (Glover) is een zwarte politieman die de wet en de orde voor zijn blanke bazen handhaaft. Hij heeft in zijn witte broodheren een blind vertrouwen. Zijn vrouw Rosie (Woodard) heeft echter in de gaten hoe hun zoon Zweli (Eziashi) in op stand komt tegen de onderworpenheid van zijn ouders en de apartheid in het algemeen.