Valeriano León

Acteur

Valeriano León is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Curra veleta

1958 | Musical

Spanje 1958. Musical van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Valeriano León, Gerard Tichy en Manuel Arbó.

Een jonge Andalusische vrouw erft een mooie Spaanse gitaar van een in Amerika overleden familielid. Een typische Spaanse volksfilm uit de jaren vijftig.

El Padre pitillo

1954 | Komedie

Spanje 1954. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Valeriano León, Virgilio Teixeira en Margarita Andrey.

Voordat een goedige plattelandspriester er in slaagt een jong meisje dat in verwachting is te laten trouwen met haar verleider, moet hij heel wat moeilijkheden doorstaan. Een afgrijselijke film.

La Otra sombra

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Eduardo G. Maroto. Met o.a. Amparo Martí, Valeriano León, Elena Salvador en María Cañete.

Een man die door een tragische gebeurtenis zijn verstand heeft verloren, denkt dat niet zijn eigen schaduw hem volgt maar die van zijn vrouw. Met deze fascinerende geschiedenis heeft de onvermoeibare Eduardo G. Maroto helaas op geen enkele wijze zijn voordeel gedaan.

A los pies de usted

1945 | Komedie

Spanje 1945. Komedie van Manuel A. García Viñolas. Met o.a. Rafaela Rodríguez, Francisca Vives, Inés Pérez en Valeriano León.

Een eenvoudige schoenmaker slaagt erin zijn kinderen een voortreffelijke opvoeding te geven. Later schamen zij zich voor het gebrek aan ontwikkeling van hun ouders. Dit komische maar moraliserende melodrama is typisch een Spaanse film van na WO II.

Antes de entrar dejen salir

1943 | Komedie, Romantiek

Spanje 1943. Komedie van Julio de Fleischner. Met o.a. Valeriano León, Rafaela Rodr íguez en María Dolores Pradera.

Een geruíneerde zakenman werkt als stalknecht bij de barones met wie hij vroeger een zakelijke relatie onderhield. Komedie van weinig belang met veel intriges en liefde.

A mí no me mire usted!

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van José Luis Saenz de Heredia. Met o.a. Valeriano León, Manuel Arbó, Rosita Yarza en Irene Caba Alba.

In een Castiliaans dorpje heeft een schoolmeester problemen met het gemak waarmee hij mensen kan hypnotiseren. Deze film is beter dan de gebruikelijke komedies uit het naoorlogse Spanje.

Es mi hombre

1934 | Komedie

Spanje 1934. Komedie van Benito Perojo. Met o.a. Valeriano León, María del Carmen Marino en Eva Arión.

Herverfilming onder dezelfde titel en de beste van de drie versies. Een van de grootste kassuccessen van de republikeinse Spaanse film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valeriano León op televisie komt.

Reageer