Gérald Thomassin

Acteur

Gérald Thomassin is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Louise (Take 2)

1998 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1998. Misdaad van Siegfried. Met o.a. Roschdy Zem, Gérald Thomassin, Antoine du Merle, Bruce Myers en Naguim Bendidi.

De jonge Louise hangt met haar vrienden rond in de Parijse metro en vermaakt zich met rotzooi trappen en kleine diefstallen. Het ideale leven wat haar betreft. Dan ontmoet ze een zwervend jongetje en een flamboyante jongeman. Opmerkelijk, levendig gefilmd en grotendeels geïmproviseerd debuut van de publiciteitsschuwe Siegfried, die zelf een deels zwervend bestaan leidt en zich overigens, ondanks de lof voor dit werk, eerder een musicus dan filmmaker beschouwt. (RdL/VPRO Gids)

L'annonce faite à Marius

1997 | Komedie

Frankrijk 1997. Komedie van Harmel Sbraire. Met o.a. Pascal Légitimus, Jackie Berroyer, Léa Drucker, Gérald Thomassin en Karim Belkadra.

Marius (L[KA1]egitimus) is een jonge Antilliaan die moederziel alleen in Parijs woont. Hij leeft van dag tot dag, doet hier en daar een klusje en grabbelt net genoeg bij elkaar om te kunnen leven; soms komt hij tekort. Hij hoort dat er vrijwilligers gevraagd worden om nieuwe medicijnen te testen. Hij gaat erop af en maakt kennis met professor Migeon (Berroyer), die als verloskundige een grote reputatie geniet, en directeur van het laboratorium is. Migeon is een gedreven wetenschapper die constant naar nieuwe medicijnen zoekt om zijn pati[KA3]enten nog beter te kunnen behandelen. Een geschikter proefkonijn dan Marius had Migeon zich niet kunnen indenken, want Marius heeft geen naaste familie en zit meestal op zwart zaad. Marius beseft als het feest eenmaal aan de gang is, dat hij in de val zit. Een soms realistische dan weer absurde komedie over ge[KA3]experimenteer (lees: geknoei) met nog niet goedgekeurde geneesmiddelen. De milde satirische ondertoon van de film zegt dat het doel de middelen heiligt. Het was niet de bedoeling van de makers om een aanklacht te doen tegen dit soort praktijken, maar het ging hen in de eerste plaats om een leuke, zij het soms wat grimmige, komedie. Sbraire en Jackie Berroyer schreven het scenario. Het camerawerk is van Pascal Lagriffoul. Dolby Stereo.

Calino Maneige

1996 | Drama

Frankrijk 1996. Drama van Jean-Patrick Lebel. Met o.a. Gérald Thomassin, Nozka Khouadra, Léa Gabriele, Ahcèn Méharga en Abdel Sebbag.

Een voorstad van Parijs. Nicolas Calino (Thomassin) en Nejma Maneige (Khouadra) zijn twee jonge mensen die van elkaar houden. Calino heeft in de gevangenis gezeten, maar wil nu een 'normaal' leven leiden en volgt een beroepscursus. Maneige is van Algerijnse afkomst en werkt als kassierster in een warenhuis. Ze tracht een evenwicht te vinden tussen de twee culturen waarin ze leeft. Calino wil onmiddellijk trouwen, maar Maneige wil vrij ademen en eerst een eigen leven opbouwen. Een beeld van het leven in de hedendaagse, multi-culturele voorstad aan de hand van een Romeo & Julia-verhaal. Erg opwindend of origineel kan je het bezwaarlijk noemen. Voor de liefhebbers van dit soort kunstmatige sentimenteel gezwets. Scenario van Lebel en Robert Bozzi. Achter de camera stond Dominique Chapuis. Formaat 16/9.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gérald Thomassin op televisie komt.

Reageer