Lilia Prado is regisseur en acteur.
Er zijn 45 films gevonden.

Más buenas que el pan

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lalo El Mimo, Lilia Prado en Pedro Weber.

Een stel meisjes met teveel curves en rondingen in hun anatomie, raken in allerlei ondeugendheden verwikkeld. Er valt niets te zeggen over deze stomme, grove en schunnige film.

El Rincón de las virgines

1972 | Drama

Mexico 1972. Drama van Alberto Isaac. Met o.a. Alfonso Arau, Emilio Fernandez, Rosalba Brambila, Carmen Salinas en Lilia Prado.

Enkele kwezels hebben zich verenigd om de heiligverklaring van het 'Heilige Kind Anacleto' te bewerkstelligen. Zij wenden zich tot de plaatselijke bisschop, Arau, die hen ervan tracht te overtuigen dat Anacleto geen heilige was maar een charlatan. Hij geeft hen zijn visie waarin seksuele frustraties, bijgeloof en heiligenverering rond Anacleto vlijmscherp geanalyseerd worden. Met als uitgangspunt twee verhalen van Juan Rulfo onderzoekt regisseur/scenarist Isaac de realiteit van de Mexicaanse cultuur. Hij gebruikt een volkse taal en stijl zonder een folkloristisch schouwspel op te voeren. Zijn benadering van het geloof is sterk geïnspireerd op Bunuel. Aan de camera werd plaatsgenomen door Raul Martinez Solares en Daniel Lopez.

Rancho Solo

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Arturo Martínez. Met o.a. Rodolfo de Anda, Lilia Prado, Tito Junco en Rogelio Guerra.

Een jongeman keert terug naar zijn geboortedorp. Hij zweert de moord op zijn vader te zullen wreken. De zaak wordt gecompliceerder als de vrouw van zijn peetvader hem lastig begint te vallen. Het verhaal is niet onaardig, maar de regisseur slaagde er niet in een geloofwaardige film te maken. Kreeg een vervolg in EL BASTARDO.

Los hijos del condenado

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Fernando Casanova, Fernando Almada en Lilia Prado.

Als twee broers naar hun dorp terugkeren, horen ze dat hun vader van fraude beschuldigd is omdat hij probeerde de boeren te beschermen tegen de uitbuiting waaronder ze leden. De film bestaat uit drie episoden: Los hijos del condenado, Atrapados en La propuesta. Werd gevolgd door LOS DOS CUATREROS. De regisseur zei ooit zelf: 'Beide films zijn verschrikkelijk'. Hij overdreef niet.

Los dos cuatreros

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Fernando Casanova, Dacia González, Fernando Almada en Lilia Prado.

Het vervolg op LOS HIJOS DEL CONDENADO van dezelfde regisseur. De twee helden bevrijden hun vader uit de cel, bevechten een roversbende en worden ook nog verliefd. Even erg als de voorganger.

Audaz y bravero

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Luis Aguilar, Lilia Prado, Ofelia Montesco en Dagoberto Rodríguez.

Een vrouw verlaat haar aanstaande echtgenoot en vlucht met de man van wie ze houdt. Vervolgens wordt ze beschuldigd van moord op de man van wie ze wegliep. Actie en een vleugje erotiek. Een tamelijk aparte film.

La vida de Pedro Infante

1963 | Biografie

Mexico 1963. Biografie van Miguel Zacarías. Met o.a. José Infante Cruz, Maricruz Olivier, Lilia Prado en Begoña Palacios.

Een niet erg waarhiedsgetrouwe biografie van de acteur Pedro Infante. Het verhaal is afkomstig van zijn eigen vrouw María Luisa Leóne. Er doen twee Spaanse acteurs mee: Sevilla en Montiel. Enkele scènes zijn uit andere films gehaald.

Pueblito

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. José Alonso Domínguez, Lilia Prado en Fernando Soler.

Een ingenieur arriveert in een dorpje om er een school te bouwen en krijgt te maken met de machtigste man van het dorp. Na lange afwezigheid regisseerde Fernández deze zeer demagogische, verwarde en melodramatische komedie.

Cuánto vale tu hijo

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Julio Aldama, Lilia Prado, Amanda del Llano en Beto el Boticario.

Een echtpaar komt van het platteland aan in de stad, waar zij een beter bestaan hopen te vinden. Na enige tijd krijgen zij een zoon die later aangereden wordt door een auto. De La Serna put het volsmelodrama uit: de hoofdrolspelers hadden nooit het platteland mogen verlaten voor de stad met al zij verdorvenheden. Hij regisseerde een zinloze en achterhaalde film.

Asesinos de la lucha libre

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Manuel Muñoz. Met o.a. Miguel Acevea Mejía, Julio Aldama, Joaquín Cordero en Lilia Prado.

Een veeboer moet een verbond sluiten met een paar gemaskerde huurlingen om het op te kunnen nemen tegen andere, eveneens gemaskerde, moordenaars. De film bestaat uit drie episoden: La venganza del Lobo, La muerte de Apolo en El asesino enmascarado. Een B-film zonder enig belang. Een van de huurlingen is 'Blue Demon'.

El Analfabeto

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Lilia Prado, Angel Garasa en Carlos Agosti.

Een armzalige analfabeet moet wedijveren met een groep verraderlijke oplichters. Deze komedie is echt iets voor de populaire Cantinflas, en is niet slechter of beter dan andere films uit die tijd.

Vuelta al paraiso

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Ofelia Montesco, Sergio Bustamante en Jaime Fernández.

Op een tropisch eiland krijgt iedereen ruzie om twee zusjes. Een zeer interessante film die zich afspeelt in een sensuele atmosfeer.

Senda Prohibida

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Lilia Prado, Enrique Rambal, Prudencia Grifell en Beatriz Aguirre.

Een rijpe en respectabele man wordt gek door toedoen van een gewetenloze vrouw. De film is interessant in die zin dat het traditionele conflict tussen stad en platteland hier omgekeerd wordt. Deze keer is de stad rechtschapen en het platteland verdorven. Goed acteerwerk van Prado.

Dos maridos baratos

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Demetrio González, Julio Aldama en Fernando 'Mantequilla' Soto.

Na zijn dood laat een rijk grootgrondbezitter zijn hele erfenis na aan twee nichtjes, op voorwaarde dat zij trouwen met de mannen die hij aanwijst. Het toppunt van armzaligheid, zowel wat plot als wat regie betreft.

Mis secretarias privadas

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Roberto Rodríguez. Met o.a. César Romero, Lilia Prado, Rosa Carmina en Roberto Cañedo.

Een directeur kiest de mooie dochter van de vrouw met wie hij ooit een relatie had als secretaresse. En nu zit hij met het probleem of dit nu zijn dochter is of niet, want hij is verliefd op haar. De grenzeloze vulgariteit van deze film verdient alle vermelding, evenals de langdradigheid.

La Reina del Cielo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Jaime Salvador. Met o.a. Lilia Prado, Jorge Martínez de Hoyos, Rita Macedo en Jaime Fernández.

In Peru, bij een ver van de beschaving levende stam, zien op een dag het stamhoofd en zijn vrouw een vrouw op het water lopen, die hen vertelt dat ze zich bij de blanken moeten aansluiten, en zich moeten laten dopen om zo naar de hemel te kunnen gaan. Een reactionair en moralistisch melodrama; niet te harden.

Kermesse

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Joaquín Cordero, Flor Silvestre en Aldo Monti.

Voordat zij aankomt in het dorp waar zij moet optreden, krijgt een zangeres met haar gevolg een ongeluk. De verloofde van de koningin van het feest wordt verliefd op haar. Het is zichtbaar dat de regisseur zijn best heeft gedaan, maar hij kon niet verhinderen dat de overvloed van liedjes het drama in de weg zit.

Dicen que soy hombre malo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Lilia Prado, Andrés Soler en Paco Michel.

Een tirannieke dorpsburgemeester huwt zijn nichtje tegen haar zin uit, om aldus de erfenis van haar overleden vader in handen te krijgen. Wat een aanklacht tegen de tirannie beoogde te zijn, werd niet meer dan een boertig melodrama.

Ladrones de niños

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Lilia Prado, Armando Silvestre, Víctor Junco en Martha Valdés.

Een bende delinquenten ontvoert kinderen om hun families losgeld af te persen. Een melodrama zoals je maar zelden tegenkomt.

El que con niños se acuesta

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Tin Tan, Lilia Prado, Marcelo en Arturo 'Bigotón' Castro.

Een eenvoudige postbeambte trouwt met zijn vriendin, ondanks het protest van haar ouders, maar moeten vier kinderen in huis nemen als wederdienst voor een gunst. Deze komedie was bedoeld om 'Tin Tan' te redden van zijn vijf voorgaande mislukte films, maar de regisseur slaagde daar niet in, ondanks de spontaniteit van de komiek en van zijn tegenspeelster Lilia Prado.

Besos en la arena

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Lilia Prado, Carlos Baena, Dagoberto Rodríguez en Jaime Fernández.

Een meisje houdt zich ziek om niet te hoeven trouwen met haar verloofde, van wie zij niet houdt. Zij wordt verliefd op de dokter. De film is nog enigszins draaglijk dankzij de rollen van Martínez Solares en Lilia Prado als furie.

Ando volando bajo

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Pedro Armendáriz, Lilia Prado en Celia D'Alarcón.

De wisselende liefdes van een piloot. Innemende en vlotte komedie naar het voorbeeld van de Hollywood-films uit de jaren dertig van Chester Morris en Richard Arlen (hier Armendáriz en Aguilar)

A media luz los tres

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Lilia Prado, María Elena Marqués en Martha Roth.

Het leven van twee rokkenjagers, en de verwikkelingen waar zij in geraken door toedoen van de vrouwen. Gebaseerd op een werk van de Spaanse toneelschrijver Miguel Mihura. Een volmaakt onbetekenende komedie zonder ook maar één leuk moment.

La Locura del rock 'n roll

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Lilia Prado, Evita Muñoz, Lilia Guízar en Gloria Rios.

Een bandje, bestaande uit jongens en meisjes, wordt gescheiden gecontracteerd: een contract voor de jongens en het andere voor de meisjes. Nimmer zien we in deze film ook maar iets dat op originaliteit lijkt.

Horas de agonía

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Miguel Torruco, Lilia Prado, Prudencia Grifell en Julio Villarreal.

Een arts doodt een patiënte als hij, na eerst met haar getrouwd te zijn, ontdekt dat zij ongeneeslijk ziek is. Uitermate warrig en schokkend. Dit was de laatste film van Miguel Torruco, die kort daarop overleed.

Talpa

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Víctor Manuel Mendoza, Lilia Prado, Jaime Fernández en Leonor Llausás.

Een getrouwde vrouw wijdt zich helemaal aan de zieke broer van haar man. Goedkope folklore, platte dialogen, 'schokkende' scènes en een mysterieus gebrek aan mysterie. Wat wil de kijker nog meer?

Después de la tormenta

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Marga López, Lilia Prado, Ramón Gay en José Luis Jiménez.

Een novice bekent aan de politie dat zij het klooster in is gegaan nadat zij haar man had vermoord, omdat hij verliefd was op haar zusje. Armetierig melodrama, dat echter veel succes had zowel bij publiek als bij de critici.

Los Gavilanes

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Pedro Infante, Lilia Prado, Angelica María en Ana Bertha Lepe.

Nadat hij onschuldig van moord beschuldigd is, besluit een man om een bende te vormen en het recht in eigen hand te nemen. De decors zijn onbeschrijflijk lelijk.

La Ilusión viaja en tranvía

1953 | Komedie, Drama, Avonturenfilm

Mexico 1953. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Lilia Prado, Carlos Navarro, Domingo Soler, Fernando Soto en Miguel Manzano.

Enkele spoorwegbeambten besluiten om op een feestdag gebruik te maken van een trein die bestemd is voor de sloop. Een triviale schelmenkomedie, met aanhoudende surrealistische insinuaties, die uitstekend past in de rij van de meest opmerkelijke films van Buñuel uit zijn Mexicaanse periode. Scenario van Mauricio de la Serna en José Revueltas. Camerawerk van Raúl Martinez Solares.

Tío de mi vida

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Lilia Prado, Fernando Fernández, Domingo Soler en Andrés Soler.

De oom van een meisje, een vrolijk type, helpt haar met alles wat haar hartje begeert in deze totaal mislukte komedie.

Traigo mi 45

1952 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1952. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. David Silva, Lilia Prado, Miguel Funes Jr., Dagoberto Rodríguez en Federico Curiel.

Een scherpschutter, wiens vriendin zangeres is, wordt verwond door haar ex-minnaar als deze er achter komt dat hij voor hem belastende documenten in zijn bezit heeft. Deze slordige film heeft kop noch staart.

Rumba caliente

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Resortes, Lilia Prado, Oscar Pulido en Gloria Mestre.

Op zoek naar roem, geven een straatveger en een sigarettenverkoopster zich op een feest met voorname bezoekers uit voor flamencodansers. Een goede film onder regie van Martínez Solares; het talent en de populariteit van Resortes werden eens te meer bevestigd.

Las Tres alegres comadres

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Amalia Aguilar, Lilia Prado, Lilia del Valle en Joaquín Cordero.

Drie vriendinnen proberen furore te maken in de film en laten daarvoor geen truc onbenut. Dankzij het goede acteerwerk is dit een leuke film.

Las Interesadas

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Amalia Aguilar, Lilia Prado, Lilia del Valle en Manuel Fábregas.

Drie meisjes besluiten een verbond aan te gaan om zoveel mogelijk van het leven te genieten, en, terloops, een musical te maken. De decors van deze film verdienen vermelding als de lelijkste uit de filmgeschiedenis.

Cuarto de hotel

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Adolfo Fernández Bustamente. Met o.a. Lilia Prado, Roberto Cañedo, Sara Guash en Gilberto González.

Als haar man niet terugkeert naar het hotel waar zij verblijven, moet een pas getrouwde vrouw werken als dienstmeisje om de rekening te betalen. Ze wordt ook nog achtervolgd door de eigenaar die misbruik van haar wil maken. Destijds ging het gerucht dat Buñuel deze film zou regisseren: waarschijnlijk zou het resultaat dan beter zijn geweest dan dit wulpse melodrama.

Subida al cielo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Luis Buñuel. Met o.a. Lidia Prado, Carmelita González, Esteban Marquéz, Luis Aceves en Carmelita Gonzçles.

Het verhaal van een busreis door de Mexicaanse Staat Guerrero. Niet een van de beste films van Buñuel. Het scenario is van Manuel Altolaguirre, Juan de la Cabada en Buñuel. Het camerawerk is van Alex Phillips.

Pata de palo

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Emilio Gómez Muriel, Carlos López Moctezuma en Lilia Prado.

Een gemene houtepoot laat een trein ontsporen om de vriend van de vrouw op wie hij verliefd is verdacht te maken en om dan met haar te kunnen trouwen. Gemaakt dramatisch, zo zwak en slecht geconstrueerd dat de film bij vlagen zelfs een vrolijke indruk maakt.

Las Mujeres de mi general

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Lilia Prado, Chula Prieto en Miguel Manzano.

Een revolutionair generaal wil zijn vroegere minnares, die nu getrouwd is met de rijkste man van de stad, in diskrediet brengen. Ondanks de uitstekende hoofdrolspelers levert het niet onaardige verhaal door de onbekwaamheid van Ismael Rodríguez een ongeloofwaardige film op.

El Gavilán pollero

1950 | Western

Mexico 1950. Western van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Antonio Badú, Lilia Prado en Armando Arriola.

Twee rondzwervende 'rancheros' worden dikke vrienden. Eerste film van deze regisseur, vol vrouwenhaat en met homoseksuele trekken.

Cuando acaba la noche

1950 | Avonturenfilm

Mexico 1950. Avonturenfilm van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Silva, Rafael Baledón, Lilia Prado en Oscar Pulido.

Een bende delinguenten ontvoert een journalist die over bewijsmateriaal tegen hen beschikt. Gebruikmakend van een verhaal dat al in de jaren twintig en dertig in Amerika werd verfilmd, slaagde Muriel er in om een film te maken die net zo onwaarschijnlijk als vervelend is.

Crimen y castigo

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Roberto Cañedo, Lilia Prado, Carlos López Moctezuma en Luis Beristáin.

Schaamteloze verfilming van de beroemde roman Schuld en boete van Dostojewski, in handen van Fernando de Fuentes een melodrama; bovendien uitermate slecht geregisseerd.

Un Milagro de amor

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Ernesto Cortázar. Met o.a. Marga López, Fernando Fernandez, Tito Junco en Lilia Prado.

Een arm, blind meisje komt na de dood van haar moeder onder de hoede van een goede man en zijn verdorven echtgenote en dochter. Een soort 'Assepoester' op z'n Mexicaans. Als de regisseur niet zo serieus te werk was gegaan, zou het best een aardige film geweest zijn. Maar hij heeft gekozen voor een smartlap in plaats van een parodie daarop.

Confidencias de un ruletero

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Lilia Prado, Julio Villarreal en Conchita Gentil Arcos.

Deze film vertelt de leuke en minder leuke situaties waarin een taxichauffeur dagelijks verzeild raakt. Deze spontane film is duidelijk met veel vakmanschap gemaakt.

Amor con amor se paga

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Ernesto Cortázar. Met o.a. Marga López, Antonio Badú, Víctor Junco en Lilia Prado.

Een jongensachtig meisje, bedreven met de zweep, wordt door verschillende mannen tegelijk begeerd en zonder uitzondering krijgen ze het hard te verduren. Cortázar haalt zich bij de regie van deze film zoveel problemen op de hals, dat het aan het eind toch nog een drama dreigt te worden, zonder dat het echter zover komt. Dit tot grote verwarring van zowel kijkers als acteurs.

El Reino de los gangsters

1947 | Misdaad

Mexico 1947. Misdaad van Juan Orol. Met o.a. Juan Orol, Rosa Carmina en Lilia Prado.

In een denkbeeldig land opereert een gangsterbende, gesteund door een hoge regeringsambtenaar. De tegenpartij zet ook een bende op touw. De film is nogal onzinnig.