Amber Styles

Acteur

Amber Styles is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Scar

1996 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Richard Grassick, Ellin Hare, Sirkka-Liisa Konttinen, Murray Martin en Pat McCarthy. Met o.a. Charlie Hardwick, Bill Speed, Brian Hogg, Katja Roberts en Darren Bell.

Twee jaar nadat Margaret Thatcher een einde maakte aan de reeks stakingen van de mijnwerkers die o.l.v. de anachronistische Marxist Arthur Scargil telkens weer Engeland in gijzeling namen en de Britten concessies afpersten, zetten zij hun tradities nog gewoon voort, w.o. het jaarlijkse mijnwerkersbal. Op de dansvloer ontmoeten een activiste-van-toen en de voorman van een mijn-in- nieuwe-stijl elkaar, onbewust van elkanders verleden. Ze worden verliefd totdat de geschiedenis de nauwelijks geheelde wonden weer openrijt. Sterk, geloofwaardig sociaal drama, waarop de Britten een patent lijken te hebben. De negen regisseurs zijn lid van het collectief The Amber Production Team.

Dream On

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Amber Films. Met o.a. Amber Styles, Maureen Harold, Anna-Maria Gascoigne, Pat Leavy en Ray Stubbs.

Mensen uit een arbeidersbuurt ontmoeten elkaar in een kroeg in North Shields. Tegen deze achtergrond worden relationele problemen behandeld, die uitlopen op geweld binnen het huwelijk, seksueel misbruik en koude onverschilligheid. Dit alles gezien vanuit het standpunt van de vrouw. Moeilijke en ingewikkelde onderwerpen, die verrassend boeiend in de film zijn vertaald. Groots.

In Fading Light

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Murray Martin. Met o.a. Joe Caffrey, Maureen Harold, Dave Hill, Brian Hogg en Sammy Johnson.

Een tienermeisje gaat terug naar de vissersplaats waar ze geboren is. Met haar vader, kapitein van een trawler, gaat ze de zee op. De mensen uit het stadje weten niet zeker of het meisje wel zijn dochter is en ze komen met elkaar in conflict. Dit wat knarsend verfilmde docu-drama onderzoekt met gemengde gevoelens de waarden van de arbeidersklasse in bedreigende omstandigheden. Scenario van Tom Hadaway.

Byker

1983 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1983. Documentaire van Sirkka-Liisa Konttinen. Met o.a. Cathy Chester, Norma Day, Joel Denman, Gwen Doran en Norah Fulton.

In 1963 emigreerde Konttinen van Finland naar Engeland, waar ze haar intrek nam in Newcastle. Aanvankelijk wordt ze met een vreemde blik bekeken, maar langzamerhand begint men de fotografe-schrijfster toch te waarderen. Deze film is haar zeer persoonlijke impressie van de wijk Byker en de mensen die er wonen, gedeeltelijk verteld in foto's, afgewisseld door al of niet geënsceneerde beelden, waarin doodgewone mensen vertellen over zichzelf, een gedicht declameren, een liedje zingen of een anekdote vertellen. Nostalgisch sfeerbeeld van alledaagse mensen, geïllustreerd met muziek uit die tijd, geschreven door Konttinen en Peter Roberts, geïnspireerd op het fotoboek dat Konttinen in 1983 publiceerde. Een hulde aan de gewone mensen, die koppig blijven wonen in een wijk die totaal vervalt. Fotografie is van Peter Roberts.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amber Styles op televisie komt.

Reageer