Alejandro Galindo is regisseur.
Er zijn 52 films gevonden.

La mente y el crimen

1961 | Misdaad

Mexico 1961. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Marciano Martín, Ben Russotta, Magda Monzón en Richard B. Cain.

Er wordt een gevierendeeld vrouwelijk in een kanaal gevonden. Langzaam bij beetje worden de omstandigheden waaronder de vrouw gestorven is duidelijk. Het geheel lijkt meer op een (uitstekend gefilmde) documentaire dan op een speelfilm.

Mañana serán hombres

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Alfonso Mejía, Silvia Fournier en María Eugenia San Martín.

Een jonge regisseur haalt tijdens het opnemen van een film over opstandelingen zijn eigen ervaringen met de acteurs en de fictie van de film door elkaar. Een zeldzaam knoeierig en grotesk melodrama over de jeugd, die hier als idioot (de opstandelingen) of als fantastisch (de brave studenten en gezagsgetrouwen) bestempeld wordt. Het geheel is een moralistisch betoog.

Ni hablar del peluquín!

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Lucero Taboada, José Jasso en Manuel Alvarado.

Een onschuldige man wordt op verdenking van diefstal in de gevangenis gezet, waar hij het zakkenrollersvak leert. Deze komedie heeft wel aardige kanten, een goede rol van 'Resortes', maar is niettemin zwak.

Ellas también son rebeldes

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Lorena Velázquez, Martha Elena Cervantes, Silvia Suárez en María Eugenia San Martín.

Een meisje wordt dood aangetroffen in een auto. Haar vriendin wordt verhoord. Deze laatste wordt belasterd door journalisten, als gevolg waarvan haar verhouding met haar vriend uitgaat. De zwaar moraliserende toon doet alle goede kwaliteiten te niet van een regisseur die veel betere films gemaakt heeft. Vertoond op het festival van Mar del Plata in 1961, tot groot leedvermaak van het publiek.

Raffles

1958 | Misdaad

Mexico 1958. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Rafael Bertrand, Martha Mijares, Prudencia Grifell en Arturo Martínez.

De avonturen van de 'dief met de witte handschoen'. Uitstekende rol en zeer geslaagde scènes.

Mexico nunca duerme

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Prudencia Grifell, Antonio Badú, Aurora Alvarado en Silvia Suarez.

Een meisje wordt door haar vriend overgehaald om in een revue te gaan dansen; haar oma zoekt haar overal en raakt zo betrokken in een zaak van vrouwenhandel. Een zeer moraliserende film.

La Vida de Agustín Lara

1958 | Biografie

Mexico 1958. Biografie van Alejandro Galindo. Met o.a. Germán Robles, Lorena Velázquez, Ofelia Montesco en Tito Junco.

Het liefdesleven van de componist Agustín Lara, die verliefd werd op een hoer om daarna te trouwen met een beroemde filmster, van wie hij later weer zou scheiden. Ondanks het zingen van Pedro Vargas, Mikaela en Los Tres Caballeros werd de film niet meer dan een middelmatig en melancholiek melodrama.

La Edad de la tentación

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Gastón Santos, Mapita Cortés, Alfonso Mejía en Fernando Luján.

De wederwaardigheden van verschillende jongeren van goeden huize die verslaafd zijn aan drugs. Tamelijk ridicuul; het lijkt een verzameling opvoedkundige lessen.

El Supermacho

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Sonia Furió, Teresa Velázquez en Oscar Pulido.

Een wat schuchtere student wordt een krachtpatser dankzij de experimenten van een geleerde. Maar als hij er achter komt dat het de bedoeling van de geleerde is om een ras van supermensen te kweken, vernietigt hij met zijn vriendin diens hele laboratorium. Een slecht geregisseerde komedie waarin de grenzen van de banaliteit ruimschoots worden overschreden.

Te ví en TV

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Evangelina Elizondo, José Manuel Vargas en Pin Crespo.

Als gevolg van een misverstand wordt de bediende van het kledingmagazijn van een televisiestation op slag beroemd. Een satire op de televisie die helemaal niet slecht was, ondanks de vele tekortkomingen.

Piernas de oro

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Clavillazo, Teresa Velázquez, Marco de Carlo en Oscar Pulido.

Een dorpeling wint een fietswedstrijd, als hij door zijn toekomstige schoonvader op de hielen wordt gezeten. Één van de meest erbarmelijke Mexicaanse komedies uit de jaren vijftig.

Manos arriba

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Evangelina Elizondo, Elisa Loti en Pin Crespo.

Doordat zij als twee druppels water op elkaar lijken, wordt een kleermaker verward met de President van de Vereniging van tomatenkwekers. Een waardige komedie met uitstekend acteerwerk.

Echenme al Gato

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Ariadna Welter, Piporro en Pancho Córdova.

Door een vergissing wordt een jongen de arm van een dief aangezet; hij krijgt onmiddellijk een onweerstaanbare drang tot stelen. Film gemaakt met een totaal gebrek aan middelen en met een overvloed aan moeizame en belachelijk slechte grappen.

Tu hijo debe nacer

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Marga López, Enrique Rambal, Carlos Baena en Víctor Junco.

Een vrouw besluit abortus te plegen omdat haar eigen leven op het spel staat. Maar een vriend, die priester is, brengt haar van haar voornemen af. Reactionair, schijnheilig en aanstellerig.

Policias y ladrones

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Lucy González, Arturo 'Bigotón' Castro en Ricardo 'Pajarito' Moreno.

Een onhandige politieman raakt verwikkeld in een juwelenroof. Samen met een vriend probeert hij de daders op het spoor te komen. Correcte en aanstekelijke komedie met een goede rol van 'Resortes'

Melodías de amor

1956 | Romantiek

Spanje/Mexico 1956. Romantiek van Alejandro Galindo. Met o.a. José Suárez, Rosita Quintana en José Elías Moreno.

Een verliefd stel komt tot de ontdekking dat hun respectievelijke ouders reeds vele generaties vijanden van elkaar zijn. Een onbelangrijk melodrama zonder verrassingen.

Hora y media de balazos

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Lucy González, José Elías Moreno en Arturo 'Bigotón' Castro.

Door een misverstand wordt een herder voor een moordenaar gehouden, die door de inwoners van een dorp gehuurd is om hen van hun onderdrukker te verlossen. Ondanks de bescheiden opzet en middelen werd deze sympathieke komedie zeer populair.

Esposa te doy

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Maricruz Olivier, Emma Roldán en Martha Elena Cervantes.

Opgestookt door haar moeder besluit een pas getrouwd meisje te scheiden. Ongelooflijk reactionaire film.

Tres melodías de amor

1955 | Drama

Spanje/Mexico 1955. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Mimí Canales, José Suárez en José Elías Moreno.

Een zangeres wordt verliefd op een jongen maar kan niet met hem trouwen omdat hij verloofd is met de dochter van de Gouverneur. Een redelijk goed verhaal, goede acteurs, serieuze regie; toch een saaie, eentonige en belachelijke film. Vreemd, niet?

Y mañana serán mujeres!

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Roberto Cañedo, Carmen Iñarra en Jaime Fernández.

Een lerares wordt door de ouders van een leerlinge uitgenodigd om de vakantie op hun ranch door te brengen. Daar ontdekt zij dat de ouders helemaal niet naar hun dochters omkijken, omdat zij het veel te druk hebben met hun sociale verplichtingen. Ondanks goede dialogen en een correcte techniek, is de film niet veel meer dan een conventioneel melodrama.

Un Marido infiel

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosa Arenas, Rosa Carmina, Francisco Petrone en Víctor Parra.

Een man is zijn neurotische vrouw zat en besluit haar te vermoorden om er met een revuezangeres, op wie hij verliefd is, vandoor te gaan. Alleen de rol van de Argentijnse acteur Petrone verdient vermelding.

Los Fernández de Peralvillo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Víctor Parra, David Silva, Sara García en Resortes.

Een arme verkoper van huishoudelijke artikelen wordt een schatrijke man zonder scrupules. Kijk en zie hoe reactionair een film kan zijn als er geen solide ideologie aan ten grondslag ligt.

Las Infieles

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Irasema Dilián, Armando Calvo, María Douglas en Emperatriz Carvajal.

Een vermogende jonge schrijver komt terug naar huis om bij zijn zus te gaan wonen, maar wordt onmiddellijk belaagd door een hele reeks getrouwde vrouwen. Van deze film wordt men heet noch koud.

La Duda

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Francisco Petrone, Víctor Parra en Magda Guzmán.

Een eminent geleerde verdenkt zijn vrouw van overspel met een collega. Het enige vermeldenswaardige is dat dit de eerste Mexicaanse film was die op cinemascope formaat vertoond moest worden.

Espaldas mojadas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Víctor Parra, Martha Valdés en Oscar Pulido.

Verschillende Mexicanen proberen illegaal de Río Bravo over te steken om in de Verenigde Staten te komen. Ondanks enkele technische onvolkomenheden, is de film van een indrukwekkende kracht en authenticiteit, overtuigend geacteerd onder een gedurfde regie.

Sucedió en Acapulco

1952 | Komedie, Musical

Mexico 1952. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Martha Roth, Raúl Martínez, Domingo Soler en Angélica Hartmann.

Een jongen wordt er door de familie van zijn vriendin van verdacht de vader te zijn van een meisje dat gebruikt wordt door een bende chanteurs die uit zijn op hun geld. Eenvoudig geregisseerd.

Por el mismo camino

1952 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1952. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Celia D'Alarcón, Sara García, Carlos Navarro en Carlos López Moctezuma.

Een vrouw met een hartkwaal offert zich op voor de man van wie zij houdt en die door de politie wordt gezocht. Armetierige en gecompliceerde draak.

Los Dineros del diablo

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Amalia Aguilar, Roberto Cañedo, Víctor Parra en Marta Patricia.

Door de slechte invloed van zijn vrienden raakt een brave jongen op het verkeerde pad. De film verzandt langzaam maar zeker in een algehele middelmatigheid.

El Ultimo round

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Emilia Guiú, Carlos Valadez, José María Linares en Domingo Soler.

Een manager buit zijn boksers uit. Dit melodrama is zowel vanuit artistiek als vanuit technisch oogpunt acceptabel.

Dicen que soy comunista

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, María Luisa Zea, Josefina del Mar en Miguel Manzano.

Een rechtschapen bediende van een drukkerij wordt in de maling genomen door een bende dieven die zich uitgeeft voor een revolutionaire partij, waarbij hij zich aansluit. Ietwat dubbelzinnig maar goed gespeeld door de aanstekelijke komiek Resortes.

Doña Perfecta

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Dolores del Río, Esther Fernández, Carlos Navarro en Julio Villarreal.

Een ingenieur komt bij zijn tante wonen en komt daar in conflict met haar behoudende ideeën. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Benito Pérez Galdós, maar dan niet gesitueerd in Spanje, zoals in het boek, maar in México. Zeer geslaagde film, hoewel sommige critici hem niet wisten te waarderen.

Capita[KA1]n de rurales

1950 | Avonturenfilm, Drama

Mexico 1950. Avonturenfilm van Alejandro Galindo. Met o.a. Luis Aguilar, Alicia Caro, Rodolfo Landa en Agustín Isunza.

De gemene majoor Ramos belast een kapitein met de arrestatie van een luitenant. Een van de meest ongedwongen, sympathieke en vermakelijke avonturenfilms uit de Mexicaanse filmgeschiedenis.

Cuatro contra el mundo

1949 | Misdaad

Mexico 1949. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Víctor Parra, Leticia Palma, Tito Junco en José Pulido.

Een paar dieven slaan de slag van hun leven maar worden daarna achtervolgd door de politie, die een van hen weet te doden. Een ander wordt gewond. Interessante film gebaseerd op waar gebeurde feiten die zich enige jaren tevoren in Mexico hadden afgespeeld. Door de regisseur zelf als zijn meesterwerk beschouwd.

Confidencias de un ruletero

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Lilia Prado, Julio Villarreal en Conchita Gentil Arcos.

Deze film vertelt de leuke en minder leuke situaties waarin een taxichauffeur dagelijks verzeild raakt. Deze spontane film is duidelijk met veel vakmanschap gemaakt.

Una Familia de tantas

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Fernando Soler, David Silva en Martha Roth.

Deze eenvoudige en gevoelige film beschrijft de belevenissen en problemen van een familie uit de middenklasse. De film is zeer goed geregisseerd en er wordt prima geacteerd.

Hay lugar para dos

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Mantequilla en Olga Jiménez.

Een buschauffeur veroorzaakt een ongeluk waarbij veel van de inzittenden zwaar gewond raken. Dit vervolg op ESQUINA BAJAN is oneindig veel beter dan zijn voorganger, mede dankzij de uitstekende regie en acteerprestaties.

Esquina bajan!

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Fernando Soto 'Mantequilla' en Olga Jiménez.

Twee buschauffeurs worden ontslagen als zij een misstap begaan. Hoewel Galindo af en toe op een volksmennerige manier bezig is, heeft hij er toch een zeer goede sociale film van gemaakt, waarin geloofwaardig geacteerd wordt.

Hermoso ideal

1947 | Avonturenfilm

Mexico 1947. Avonturenfilm van Alejandro Galindo. Met o.a. Rodolfo Landa, Conchita Martínez en Lily Aclemar.

Een goedmoedige soldaat wordt getiranniseerd door zijn harde kapitein. De tweede, overigens zeer slechte, versie van de roman Beau ideal van Percival Christopher Wren, die reeds in 1930 door Herbert Brenon is verfilmd.

El Muchacho alegre

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Luis Aguilar, Sara Montes en Víctor Parra.

Een man vermoordt iemand en maakt dat zijn boezemvriend wordt verdacht. Hoewel het verhaal een beetje naïef is, is de film van een zeer behoorlijk niveau.

Los Que volvieron

1946 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1946. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Sara García, David Silva en Malú Gatica.

Een vliegtuig landt midden in het oerwoud. De inzittenden moeten proberen het toestel weer te laten opstijgen en vechten om te overleven. Het is echter geen erg geslaagde Mexicaanse versie van FIVE CAME BACK, die in 1939 door John Farrow werd geregisseerd.

Tú eres la luz

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Emilio Tuero, Rosario Granados en Bernardo Sancristóbal.

Een door de Mexicaanse Academie onderscheiden filosoof eert de vrouw die hem in staat stelde zijn bekroonde werk te volbrengen. Buitengewoon zwak.

Campeón sin corona

1945 | Drama

Mexico 1945. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. David Silva, Amanda del Llano en Carlos López Moctezuma.

Roem en verval, zowel fysiek als geestelijk van een bokser. Zeer aanvaardbaar melodrama, meesterlijk geregisseerd.

La Sombra de Chucho el Roto

1944 | Avonturenfilm, Mysterie

Mexico 1944. Avonturenfilm van Alejandro Galindo. Met o.a. Leopoldo Ortín, Tito Junco en Katy Jurado.

Een jonge advocaat wordt beschuldigd van moord op de zoon van de beruchte dief wijlen Chucho el Roto. Een middelmatige maar interessante avonturenfilm.

Tribunal de justicia

1943 | Thriller

Mexico 1943. Thriller van Alejandro Galindo. Met o.a. José Cibrián, Raquel Rojas en Julio Villarreal.

De zoon van een onderzoeker wordt ontvoerd en vermoord. Een timmerman wordt verdacht van de moord. Een middelmatige maar interessante film, die het verhaal het karakter van een documentaire tracht te geven, met als gevolg een vrij dynamisch geheel.

Konga roja

1943 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1943. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Pedro Armendáriz, María Antonieta Pons en Carlos López Moctezuma.

Ergens in een haven in het Caribisch gebied moet een man er voor zorgen dat, ondanks de sabotage door de concurrentie, bananen toch ingescheept worden. Een middelmatige avonturenfilm, opgeluisterd met overvloedige muziek.

Divorciadas

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Blanca de Castejón, René Cardona en Milisa Sierra.

Twee vriendinnen die verwikkeld zijn in echtscheidingsprocedures raken bevriend met de secretaresse van de rechtbank, die wordt ontslagen. Gevaarlijk reactionaire en stupide film.

Rápido de las 9:15

1941 | Misdaad

Mexico 1941. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Alfredo del Diestro, Virginia Fábregas, Lucila Bowling en Gloria Martín.

Een aantal personages komt, na veel plannen, in een trein bijeen die hen moet brengen naar de verwezenlijking van hun doel. Een werkelijk goed vertolkte, zeer interessante detectivefilm.

No sangre ni arena

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Elvia Salcedo, Susana Guízar en Pedro Armendáriz.

Door omstandigheden moet een arme drommel stierenvechter worden. De angst die hij voelt moet hij verbergen. Deze parodie op de beroemde film van Mamoulian BLOOD AND SAND trok zeer veel publiek.

El Monje loco

1940 | Mysterie

Mexico 1940. Mysterie van Alejandro Galindo. Met o.a. Salvador Carrasco, Lucila Bowling, Alejandro Cobo en Alicia Ortiz.

Twee dagen die ieder zijn verdeeld in verscheidene episodes van horror waarin de meest angstaanjagende verhalen worden verteld. Een tamelijk belangrijke film; de Spaanse acteur Cobo maakt zijn debuut.

Corazón de niño

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Domingo Soler, Vicente Molina en Aurora Walker.

Een stel kinderen met een zeer verschillende sociale achtergrond begint aan een nieuw schooljaar. Degene die de hoogste cijfers haalt zal een baan krijgen. Banaal, kinderachtig en huilerig zoals er maar weinig zijn; in één woord onuitstaanbaar.

Refugiados en Madrid

1938 | Drama

Spanje 1938. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. María Conesa, Fernando Soler, Vilma Vidal en Arturo de Córdova.

Het oponthoud van een groep vluchtelingen in een Zuid-Amerikaanse ambassade. Een sociaal-politiek drama en tevens een co-produktie tussen het republikeinse Spanje en Mexico, dat verontwaardigd was over de muiterij van de generaal Franco.

Mientras México duerme

1938 | Misdaad

Mexico 1938. Misdaad van Alejandro Galindo. Met o.a. Arturo de Córdova, Gloria Morel, Miguel Arenas en Alberto Martí.

Een bende drugshandelaars komt in beweging als een van hun dealers door de politie wordt gegrepen. Een produktie waarbij de gangsterfilms van Von Sternberg, Howard Hawks en Mervyn Le Roy tot lering hebben gestrekt. Galindo heeft zijn opleiding niet tevergeefs in Hollywood genoten. Met goede smaak en gevoel voor stijl geregisseerd.