Wayne Crawford is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 13 films gevonden.

U'bejani

1997 | Komedie, Familiefilm, Drama

Zuid-Afrika/Verenigde Staten 1997. Komedie van Wayne Crawford. Met o.a. Wayne Crawford, William Katt, Julian Laxton, Mark Mulder en Frank Notaro.

Harry Curtin (Crawford) reflecteert op een advertentie, waarin een bodyguard wordt gezocht. Hij wordt aangenomen en ontdekt tot zijn grote verrassing dat hij in een Afrikaans natuurpark een neushoorn moet beschermen. Hij is totaal ontgoocheld, maar als hij ziet hoe stropers de zwaargewichten uitroeien maakt hij een einde aan hun kwalijke praktijken. Het onwaarschijnlijke, schoolse scenario is van hoofdrol/regisseur Wayne Crawford, waaraan de vliegende pater in de vorm van Father Bob (Katt) niet ontbreekt. Het camerawerk is van Hans Kühle, Jr. Een jungleavontuurtje van niks.

Stickfighter

1994 | Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Ty Davis. Met o.a. Wayne Crawford, Adam Briles, Kely McClung en Darcy DeMoss.

Helaas een eendimensionele film over wraak nemen, bedoeld voor de onderste schappen van de videotheek. We kunnen deze in het vergeetboek geraakte film niet aanbevelen, omdat het verhaal geen inhoud heeft en het spel nergens naar lijkt. We verwachten niet dat de film in de toekomst overgezet zal worden op DVD en als dat toch gebeurt, hebben we maar één advies: niet kopen of huren. Trap ook niet in een uitzending op tv en laat u óók niet verleiden door handig gemonteerde fragmenten: ze zijn niet representatief. Voorkom teleurstelling. Het scenario is van Kely McClung en Rob Neighbors. Het camerawerk is van Michael Shea.

Stickfighter

1994 | Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van B.J. Davis. Met o.a. Adam Briles, Kely McClung, Darcy DeMoss en Wayne Crawford.

Een ex-agent neemt wraak op degene die verantwoordelijk is voor de dood van zijn broer

Diary of a Hitman

1992 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1992. Thriller van Roy London. Met o.a. Forest Whitaker, Sherilyn Fenn, James Belushi, Seymour Cassel en Lewis Smith.

Whitaker is een professionele killer die aan metaalmoeheid begint te lijden en die nog een laatste klus wil klaren. Zijn doelwit is Fenn met haar baby. Stone, de revelatie in 1992 van Paul Verhoevens film BASIC INSTINCT, is onherkenbaar als Fenns zuster. Belushi overtuigt als een dreigende klabak. Debuterend regisseur London (de acteerleraar van o.m. Fenn en Stone) draaide met een beperkt budget (van 2,5 miljoen dollar) een knap, klein filmpje, een echte acteursprent met knappe vertolkingen, dat niet van diepgang gespeend is. Het scenario van Kenneth Pressman is gebaseerd op zijn toneelstuk Insider's Price.

Headhunter

1990 |

1990. Francis Schaeffer. Met o.a. Steve Kanaly, John Fatooh, Wayne Crawford, June Chadwick en Kay Lenz.

Whitaker is een professionele killer die aan metaalmoeheid begint te lijden en die nog een laatste klus wil klaren. Zijn doelwit is Fenn met haar baby. Stone, de revelatie in 1992 van Paul Verhoevens film BASIC INSTINCT, is onherkenbaar als Fenns zuster. Belushi overtuigt als een dreigende klabak. Debuterend regisseur London (de acteerleraar van o.m. Fenn en Stone) draaide met een beperkt budget (van 2,5 miljoen dollar) een knap, klein filmpje, een echte acteursprent met knappe vertolkingen, dat niet van diepgang gespeend is. Het scenario van Kenneth Pressman is gebaseerd op zijn toneelstuk Insider's Price.

Head Hunter

1990 | Horror

Verenigde Staten 1990. Horror van Franky Schaeffer. Met o.a. Kay Lenz, Wayne Crawford, Steve Kanly, June Chadwick en John Fatooh.

Een onbenullig, voorspelbaar horrorwerkje over Lenz en Crawford bij de politie van Miami, die geconfronteerd worden met afgehakte hoofden als gevolg van een geheime voodoo-cultus, die zich afspeelt in Afrikaanse kringen. Slecht camerawerk, een beeld van Miami zonder de latino's en ongeïnteresseerd spel. Een weinig overtuigende grimage van de demoon in de finale. Direct op video gezet en uitgebracht.

Crime Lords

1990 | Misdaad, Actiefilm

Zuid-Afrika/Verenigde Staten 1990. Misdaad van Wayne Crawford. Met o.a. Wayne Crawford, Martin Hewitt, Susan Byun, James Hong en Ted LePlat.

Twee onfortuinlijke politiemannen uit L.A. volgen een stel autodieven helemaal naar Hong Kong. De makers van dit doldrieste smerissenavontuur konden maar niet beslissen of ze er nu wel of geen uitgesproken parodie van zouden maken. Hewitt moet lijken op Mel Gibson in de LETHAL WEAPON films en de fans van dat genre zullen CRIME LORDS het meest kunnen waarderen.

The evil below

1988 | Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Jean-Claude Dubois. Met o.a. Ted Leplatt, Sheri Able, June Chadwick en Wayne Crawford.

De armoedige kapitein Max Cash voelt zich de koning te rijk als de beeldschone schatgraafster Sarah hem inhuurt om op zoek te gaan naar het gezonken schip El Diablo. Dit legendarische schip is meer dan driehonderd jaar geleden gezonken en Sarah is ervan overtuigd dat er onder het kalme zeeoppervlak een ongekend grote schat ligt. Terwijl Max en Sarah op zoek gaan naar het wrak gebeuren er in het dichtstbijzijnde plaatsje San Sebastian de meest vreemde dingen

The Evil Below

1988 | Avonturenfilm, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1988. Avonturenfilm van Wayne Crawford. Met o.a. Wayne Crawford, June Chadwick, Ted Leplatt, Graham Clarke en Brian O'Shaunessy.

In de buurt van een zonovergoten eiland hopen schatjagers het fortuin te vinden van een gezonken Spaans galjoen. De direct betrokkenen zijn de bootverhuurder Crawford (die ook de regie voor zijn rekening nam), de mooie Chadwick en haar gemene tegenstander Clarke. Niet alleen op het eiland worden gemene moorden gepleegd, ook (en vooral) onder water wordt gevochten om de schat te bergen.

White Ghost

1987 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Oorlogsfilm van B. J. Davis. Met o.a. William Katt, Rosalind Chao, Wayne Crawford, Martin Hewitt en Reb Brown.

De titel heeft betrekking op een Amerikaanse soldaat, die nog steeds in de Vietnamese jungle ronddoolt. De Amerikaanse regering stuurt zonder kwade opzet zijn oude pelotonsvijand op hem af om hem terug te halen. Een wrede actiefilm, waarvan het verhaal soms vergezocht en dan weer belachelijk is.

Quiet Thunder

1987 | Avonturenfilm, Actiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1987. Avonturenfilm van David Rice. Met o.a. Wayne Crawford, June Chadwick, Victor Steinbach, Ramolao Makhene en Ken Gampu.

Klungelig actieavontuur, dat zich afspeelt in een turbulent Afrikaans land. Crawford en Chadwick zijn getuigen van een moord en maken kennis met de magische praktijken van een stam, terwijl ze op de vlucht zijn voor communistische slechteriken. Gewelddadige en goedkoop ogende film.

Jake Speed

1986 | Komedie, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Komedie van Andrew Lane. Met o.a. Wayne Crawford, Dennis Christopher, Karen Kopins, John Hurt en Leon Ames.

Geslaagde, geestige film: een meisje wordt in Parijs ontvoerd door leden van een blanke slavinnen-organisatie. Haar zuster neemt detective Speed (Crawford) en zijn rechterhand Desmond Floyd (Christopher) in de arm. Gedrieëen gaan ze naar Afrika om het meisje op te sporen. Ze krijgen te maken met een revolutie en met de satanische bendeleider Sid (Hurt). Aan actie geen gebrek. Crawford en Lane schreven en deden samen met William Ivey de productie.

Getting Even

1976 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1976. Thriller van Harry E. Kerwin. Met o.a. Chris Mulkey, Polly King, Daniel Schweitzer, Sam Moree en Jim Curry.

Mulkey is student in de rechten en leidt een kommerloos leventje. Tot op de dag dat een stel misdadigers zijn zuster verkrachten en vermoorden. Zijn geloof in het Amerikaans rechtssysteem wordt diep geschokt wanneer de vier daders vrijuit gaan, ook al is iedereen overtuigd van hun schuld. Wanneer de onverlaten hem nog tergen ook, neemt hij het recht in eigen handen. Een epigoon van DEATH WISH, gemaakt met nog minder gevoel voor subtiliteiten. Bovendien acteert iedereen zowat om ter slechtst. Een waardeloos onding dat het optreden van burgers om de wet te handhaven propageert, met weinig fantasie geschreven door Wayne Crawford en Andrew Lane. William Randall hanteerde de camera.