Helge Billing

Editor

Helge Billing is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

S.O.S. kleine zeehond

2008 | Jeugdfilm

Noorwegen 2008. Jeugdfilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Amina Hegvold Sanca, Øyvind Haugland Vaktskjold, Sander Berglund Francis en Ragnhild Gudbrandsen.

De ondernemende Noora (Sanca) vindt daags na een zware storm een aangespoelde zeehondenpup en een geheimzinnig pakket. Ze besluit beide te verstoppen, maar dat valt nog niet mee op het piepkleine Noorse eiland Rotøy waar haar hoogzwangere moeder een hotel runt. Een van de gasten is een zeehondenjager, de andere gasten hebben het voorzien op het pakketje. En niet voor niets: het bevat een enorme hoeveelheid cocaïne. Spannende, allesbehalve kinderachtige jeugdfilm. Regisseur Næss won in 2005 de Cinekid-publieksprijs met Vrienden voor het leven.

Venner for livet

2005 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Noorwegen 2005. Jeugdfilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Magnus Solhaug, Sunaina Jassal, Tommy Larsson, Kristin Juel Bergflødt en Nina Woxholt.

Petter wint gedurende een zomer buiten vrienden voor het leven in een Indiaas meisje, een hond en een stier. Aanvankelijk moet Petter flink wennen aan de boerenlucht, het gebrek aan voetbal en het feit dat zijn mobieltje een irritant slechte ontvangst heeft. Dat hij een mishandelde hond vindt en overal auto's worden gestolen is ook geen pretje, maar daar gaan Petter en het vluchtelingetje Nila wat aan doen. Na het stel immens populaire Olsenbanden junior-films, kon regisseur Lindtner Næss al niet meer stuk in Noorwegen. Maar hij overtrof zichzelf met het moderne en natuurschone Venner for livet, dat de Cinekid publieksprijs won samen met Martin Koolhovens Knetter.

Olsenbandens Junior går under vann

2003 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Noorwegen 2003. Familiefilm van Arne Lindtner Næss. Met o.a. Thomas Engeset, Aksel Støren Aschjem, Lars Berteig Andersen, Julia Charlotte Geitvik en Jakob Skøyen Andersen.

De stuntelende Olsenbende is sinds eind jaren zestig dankzij ruim een dozijn veelal bestbezochte films een begrip in Denemarken en Noorwegen. In 1999 werd de originele cast vervangen door kindacteurs die de opkomst van het trio moesten uitbeelden. In deze Noorse aflevering wordt een Olsen geadopteerd door een rijk stel, dat heimelijk aast op een gezonken kluis met diamanten. De film was in 2003 in Noorwegen de populairste locale film. Het Noorse filmfonds steunt de locale kinderfilmindustrie door de opbrengst van Noorse kinderfilms te verdubbelen. Niettemin stond Finding Nemo in 2003 op de eerste plaats.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helge Billing op televisie komt.

Reageer