Henryk Nolewajka

Acteur

Henryk Nolewajka is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Entführung

1999 | Misdaad

Duitsland 1999. Misdaad van Peter Patzak. Met o.a. Götz George, Muriel Baumeister, Birgit Doll, Heikko Deutschmann en Sylvia Haider.

Het scenario is van Norbert Ehry. Het camerawerk is van Andreas Köfer.

Edgar Wallace - Der Blinde

1995 | Mysterie, Misdaad

Duitsland 1995. Mysterie van Peter Keglevic. Met o.a. Joachim Kemmer, Julia Bremermann, Leslie Phillips, Christiane Reiff en Romy Kühnert.

Nadat inspecteur Higgins van Scotland Yard (Kemmer) en zijn assistente Lane (Bremermann) op hun weg de nodige lijken hebben gevonden, komt er eindelijk licht in een duistere zaak over vrouwenhandel. Vrome pater Fisher (Gwisdek) blijkt niet het heilige boontje te zijn die jonge vrouwen in nood uit de brand helpt. Redelijke aflevering naar een verhaal van Edgar Wallace, dat vrij bewerkt werd door Simone Browiak en Hans Kantereit.

Republik der Träume

1993 | Drama

Duitsland 1993. Drama van Carl Ehlers. Met o.a. Henryk Nolewajka, Loriano Della Rocca, Edward Zentara, Katazyma Walter en Henryk Bista.

Computer-animatiefilmer Nolewajka leeft in Londen. Op een dag wordt hij benaderd door een vriend die hem voorstelt een film te maken over de Pools-joodse schrijver Bruno Schulz, die in 1942 door de SS werd vermoord. Om het zo realistisch mogelijk te maken benaderen ze beiden het scenario vanuit een verschillend standpunt. De vriend neemt de journalistieke research voor zijn rekening, terwijl Nolewajka in de boeken van de schrijver duikt. De laatste wordt helemaal meegesleurd door de kafkaiaanse inhoud en verliest alle besef van fictie en werkelijkheid. Hij heeft zelfs een denkbeeldige ontmoeting met de schrijver in diens geboortedorp. Zeer literaire film die het nodige doorzettingsvermogen vraagt van de kijker, maar zij die zich overgeven aan de sfeer, de idealen, de utopie en de hoop die in het scenario van Evelyn Fischer verwerkt zitten, zullen ongetwijfeld een onvergetelijke filmervaring doormaken. Schitterende fotografie van Andrzej Jaroszewicz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henryk Nolewajka op televisie komt.

Reageer