André-Marie Tala

Componist

André-Marie Tala is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Notre Fille

1981 | Komedie

Kameroen 1981. Komedie van Daniel Kamwa. Met o.a. Nicole Okala, Daniel Kamwa, Stanislas Awona, Elise Atangana en Berthe Mbia.

Een bewerking van de roman Notre Fille ne se mariera pas van Guillaume Oyono-Mbia. Deze satirische komedie staat stil bij het trauma van de Afrikaanse samenleving, die tussen twee culturen gevangen zit: die van de landelijke, traditionele gemeenschap enerzijds en die van de individuele stedeling, die het leven in het westen imiteert, een van de steeds terugkerende thema's in de Zwarte Afrikaanse cinema. De bewerking is niet steeds even sterk vanwege - o, paradox! - de keuze van de Franse taal. Daardoor worden de scènes op het platteland nauwelijks geloofwaardig, evenals de overdreven vertolking van de personages, die vooral babbelen. Daarentegen blijft deze sarcastische vertelling amusant.

Anna Makossa

1980 | Drama

Frankrijk/Gabon 1980. Drama van Alphonse Beni. Met o.a. Alphonse Beni, Lionel, Véronique Freiche, Jean-Pierre Andreani en Françoise Massoma.

Het verhaal speelt zich af in Kameroen, in Douala, waar Baiko (Beni) de eigenaar van een nachtclub is. Een van zijn vrienden wordt omvergereden door een auto, waarna de wegpiraat een diamant van het stervende slachtoffer steelt. Hij zweert zich te zullen wreken. Dat had nog de inhoud van een tweederangs tekenfilm kunnen zijn, als het scenario meer structuur had gehad. Een kinderlijke en debiele film die van voren tot achter vol overbodige discomuziek zit. Waardeloze montage en verschrikkelijk slecht camerawerk. Waarom werd deze film gemaakt? De verklaring is uiterst eenvoudig: lang leve Toyota en Air Gabon! Zelfs een blinde ziet dat nog!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer André-Marie Tala op televisie komt.

Reageer