Veronika Žilková is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Zapomenuté světlo

1997 | Drama

Tsjechië 1997. Drama van Vladimir Michálek. Met o.a. Bolek Polívka, Veronika Žilková, Petr Kavan, Jiři Pecha en Antonin Kiský.

Tijdens hoogdagen van communistisch regime, de jaren 1950, wil Rooms plattelandspriester (Pol[KA1]ivka) zijn vervallen kathedraal redden want de partijbonzen trachten ze te slopen. Niemand wil hem helpen, geen geld, en de kerkleiders zelf zijn corrupt. Hij heeft ook emotionele problemen want hij houdt van een lokale vrouw ([KA5]Zilkov[KA1]a) die vecht tegen kanker. Het enige wat hij kan doen is aan bevriende beeldhouwer (Pecha) vragen een kopie te maken van een kostbaar renaissance-beeld in de kerk en het origineel verkopen. Scenario van Milena Jelinel is gebaseerd op roman uit de jaren 1930 van Jakub Demi. Door verhaal naar communistisch regime-periode te verplaatsen komen spirituele en politieke strijd van de priester nog meer tot hun recht. Knap spel en briljant camerawerk van Martin Duba die dankbaar gebruik maakt van nuances tussen plattelandslicht en interieur-ruimte van de kerk.

Útek ze seriálu

1991 |

Servië en Montenegro 1991. Hynek Bočan. Met o.a. Petr Nárožný, Karel Heřmánek, Marek Vašut, Jana Švandová en Jirina Bohdalová.

De hoofdacteur van een populaire soap-serie is het beu dat zijn werk en zijn priv[KA1]e-leven door elkaar gehaald worden. Mensen klampen hem aan op straat, beschimpen hem omdat hij zijn vrouw (in de serie) in de steek liet en wanneer zijn tv- hond sterft, is hij plotseling de eigenaar van vijftien honden. Zijn huwelijk gaat eraan kapot, maar de regisseur wil niet dat hij uit de serie stapt. Bijtend cynische kijk op het leven achter een soap. De oppervlakkigheid bij de opname, de ernst waarmee het publiek alles slikt. Een scenario van Bočan en Miroslav Skála vol schitterende, satirische dialogen en een onvergetelijk slot. Achter de camera stond Felix Černý.

Lev s bilou hřivou

1987 | Biografie

Servië en Montenegro 1987. Biografie van Jaromil Jireš. Met o.a. Luděk Munzar, Jana Hlváčová, Veronika Žilková, Zlata Adamovska en Hanna Militká.

Een teleurstellende biografie van componist Leos Janacek, wiens stormachtige leven en carrière worden afgebeeld in een reeks verwarde en onnodig expressionistische scènes. Alleen het tragische verhaal van zijn dochter Olga is samenhangend en indrukwekkend. De muziek is goed maar vertraagt de film door de wijze waarop zij gebruikt is.

Samorost

1983 | Komedie

Servië en Montenegro 1983. Komedie van Otakar Fuka. Met o.a. Veronika Žilková, Milan Lasica, Jiři Cisler en Jana Kasanová.

Deze ironische komedie is in wezen een morele vertelling over een hoogleraar in de ethiek die zijn nobele denkbeelden verraadt en zich verlaagt tot ordinaire corruptie. Dit gebeurt wanneer hij probeert zijn mooie maar cynische dochter uit zijn eerste huwelijk ertoe te bewegen medicijnen te studeren. Het geestige script biedt vele mogelijkheden tot satire en draagt bij tot de subtiele ontwikkeling van de karakters.