Max Obal: regie en cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Schloß Vogelöd

1936 | Misdaad

Duitsland 1936. Misdaad van Max Obal. Met o.a. Carola Höhn, Hans Stüwe, Hans Zesch-Ballot, Käte Haack en Walter Steinbeck.

Deze film, gebaseerd op de roman van Rudolf Stratz, is een herverfilming van de gelijknamige zwijgende film uit 1921. Maar in tegenstelling tot die verfilming steekt de nieuwe hierbij magertjes af. Het volgende gebeurt: na het verdwijnen van graaf Vogel[KA3]od (Steinbeck), vermoedt de politie dat er sprake is van moord. Dat is ook zo, Vogel[KA3]od wordt tegen het einde van de film uit de sneeuw gevist. Er zijn heel wat verdachten, echtgenote (H[KA3]ohn), broer (St[KA3]uwe), tante (Haack) alsmede een jachtopziener (Hellmer). De dader is echter de compagnon van de graaf (Zesch-Ballot), die overigens al vanaf het begin de verdenking van de toeschouwer op zich heeft geladen. Terwijl de film, die in 1921 gemaakt is door de voortreffelijke regisseur F.W. Murnau, vandaag nog spannend en eng is, ontlokt de geluidsfilm uit 1936 de toeschouwer slechts een vermoeid gegaap.

Jede Frau hat ein Geheimnis

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Max Obal. Met o.a. Karin Hardt, Hans Söhnker en Hans Thimig.

Annemie Kolpe reist op een gevonden kaartje naar Baden-Baden waar ze wordt opgewacht door dr. Bürger die haar voor het meisje houdt met wie hij geacht wordt te trouwen. Het verhaal is oppervlakkig maar er wordt wel aardig gespeeld.

Die vom Niederrhein

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Max Obal. Met o.a. Lien Deyers, Albert Lieven, Fritz Kampers, Helene Fehdmer en Elisabeth Wendt.

Verfilming van een boek van de populaire schrijver Rudolf Herzog die vlak voor 1900 heel populiar was. De zoon van een industrieel (Lieven) wordt verliefd op de dochter van een wasvrouw (Fehdmer). Maar als de jongeman uit Düsseldorf in Heidelberg gaat studeren, is hij zijn liefje gauw vergeten. Toch is zij het die hem redt als hij later zelfmoord wil plegen, en de gelieven krijgen elkaar alsnog. Middelmatige verfilming van een middelmatige roman. Een stoffige film die in 1933 al uit de tijd was. Jammer van de goede acteurs.

Abenteuer im Engadin

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Max Obal. Met o.a. Hella Hartwich, Arnold Hasenclever, Guzzi Lantschner, Walter Riml en Uli Ritzer.

Hella (Hartwich) wint skies bij een verloting. Ze vertrekt, na een ruzie met haar verloofde Harry (Hasenclever), naar de Zwitserse alpen. Daar leert ze skie[KA3]en van twee timmermannen uit Hamburg (Lantschner en Riml). Verkleed als man doet ze mee aan een afdaling. Harry, die haar achterna gereisd is, doet ook mee. Hij herkent haar, weet haar op een zijspoor te lokken en ze verzoenen zich. Een verhaal van niks, gespeeld door acteurs van lik-m'n-vestje. Wat de film interessant maakt is de fotografie, de muziek Dessau, de vaste componist van Brecht en de adembenemende afdalingen van Olympisch kampioen Lantschner.

'n Fijne Familie

1930 | Komedie, Muziek

Duitsland​/​​Nederland 1930. Komedie van Max Obal. Met o.a. Valeska Stock, Fritz Kampers, Hermann Picha, Camilla Spira en Kees Pruis.

Een oorspronkelijke Duitse film met, voor de Nederlandse bioscopen, inlassen met Kees Pruis, zodat het hier als een Duits- Nederlands sprekende film gold. Het origineel verhaal over Berlijnse volkstuinbewegingen is DIE LUSTIGEN MUSIKANTEN met een oorspronkelijke lengte van 84 minuten. De cabaretscènes van Pruis kreeg Nederland dus als 'toegift'.

Die Verräterin

1911 | Zwijgende film, Oorlogsfilm

Duitsland 1911. Zwijgende film van Urban Gad. Met o.a. Max Obal en Asta Nielsen.

Een oorspronkelijke Duitse film met, voor de Nederlandse bioscopen, inlassen met Kees Pruis, zodat het hier als een Duits- Nederlands sprekende film gold. Het origineel verhaal over Berlijnse volkstuinbewegingen is DIE LUSTIGEN MUSIKANTEN met een oorspronkelijke lengte van 84 minuten. De cabaretscènes van Pruis kreeg Nederland dus als 'toegift'.