Philipp Worm: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Sisi & Ich

2023 | Biografie, Drama, Historische film

Duitsland​/​​Zwitserland​/​​Oostenrijk 2023. Biografie van Frauke Finsterwalder. Met o.a. Sandra Hüller, Georg Friedrich, Susanne Wolff, Tom Rhys Harries en Anthony Calf.

Na de schaamteloos romantische Sissi-trilogie uit de jaren vijftig, met Romy Schneider als Elisabeth van Beieren (1837-1898), is de Oostenrijk-Hongaarse keizerin Elisabeth – Sisi (met één s!) voor vrienden – onlangs ontdekt door het feminisme. In het boze Corsage (2022) van Marie Kreutzer probeert ze wanhopig haar korset (de ‘corsage’ uit de titel) af te gooien, in het tragikomische Sisi & Ich zien we haar door de ogen van hofdame Irma (een voortreffelijke Hüller). Die ziet Sisi eerst als indrukwekkende, maar tamelijk toxische vrouw, en uiteindelijk als haar grote liefde. Historisch niet altijd even betrouwbaar, maar vaak grappig, al duurt ie met zijn ruim twee uur wel veel te lang.

Wir waren Könige

2014 | Thriller

Duitsland 2014. Thriller van Philipp Leinemann. Met o.a. Frederick Lau, Ronald Zehrfeld, Thomas Thieme, Misel Maticevic en Torben Liebrecht.

Grimmige politiethriller waarin op fraaie wijze verschillende verhaallijnen verweven worden tot één imponerend stadsdrama. De film opent met twee politie-invallen die op tragische wijze fout lopen: meerdere agenten raken gewond, twee vinden de dood en een dienstwapen raakt zoek. Het pistool wordt uiteindelijk gevonden door het lid van een jeugdbende, waarna zich een spiraal van geweld ontvouwt die de scheidslijn tussen wetshandhaver en crimineel ernstig doet vertroebelen. Perfect gecast, ondanks de enorme hoeveelheid aan personages; met name de jonge hoofdrolspelers maken grote indruk.

Finsterworld

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Frauke Finsterwalder. Met o.a. Ronald Zehrfeld, Sandra Hüller, Michael Maertens, Corinna Harfouch en Margit Carstensen.

Droogkomische en inktzwarte blik op de Duitse identiteit, onderverdeeld in een aantal losjes met elkaar verbonden verhalen. Zo bezoekt een verveelde schoolklas een concentratiekamp, papt een mannelijke verzorger gedurende een pedicure aan met zijn hoogbejaarde patiënte en leidt een politieagent een dubbelleven als furry, iemand die zich als dier verkleedt. Jammer dat regisseur Finsterwalder, van origine documentairemaakster, zo nadrukkelijk de grote thema's (racisme, sluimerend fascisme) opzoekt. Maar op micro-niveau, als het gaat om de tragische personages die geen van allen in staat zijn zichzelf te zijn, is Finsterworld van grote klasse.