Rossini

Componist

Rossini is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Papierove Hlavy

1995 | Documentaire, Historische film

Duitsland/Frankrijk/Slowakije/Tsjechië 1995. Documentaire van Dušan Hanák en Dusan Hanak.

Voor Slowakije een van de belangrijkere films uit de jaren 1990, gerealiseerd door een van de interessantste persoonlijkheden van de nieuwe Slowaakse cinema. Tussen WO II en de Fluwelen Revolutie beleefden Tsjechen en Slowaken decennia van angst, onderdrukking en schending van mensenrechten. Deze ambitieuze documentaire, waarin Hanák sinds 1989 al zijn energie stak, tekent en analyseert de diverse mechanismen en facetten van een ideologie die tegelijk met de Sovjet-Unie ineenstortte, in 1989, net op het ogenblik waarop de drang naar vrijheid van Tsjechen en Slowaken onweerstaanbaar oplaaide. Hanák legde gebeurtenissen op film vast, registreerde ooggetuigen-verslagen en archiefmateriaal dat nooit eerder te zien was en levert kleurrijke en levendige film af die bijblijft, al is het maar door de komische alomtegenwoordigheid van uitdrukkingsloze gezichten van vroegere apparatjsiks.

Le Barbier de Séville

1948 | Muziek

Frankrijk 1948. Muziek van Jean Loubignac. Met o.a. Lucienne Jourfier, Renée Gilly, Raymond Amade, Roger Bussonet en Louis Musy.

Zo zag men de opera, geïnspireerd op het stuk van Beaumarchais, toendertijd op het toneel van de Opéra- Comique. In dat jaar kwam er een Italiaanse film uit onder dezelfde titel. De weergave van het origineel is uiteraard zeer getrouw, maar de twee films komen ook overeen in de cinematografische smakeloosheid: camera's van lood. Dragelijk voor amateuroperazangers en voor hen alleen: slaapverwekkend voor alle andere kijkers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rossini op televisie komt.

Reageer