Andrés Pajares is acteur.
Er zijn 22 films gevonden.

Bwana

1996 | Komedie, Drama

Spanje 1996. Komedie van Imanol Uribe. Met o.a. Andrés Pajares, María Barranco, Emilio Buale, Alejandro Martínez en Andrea Granero.

Gestresste taxichauffeur Antonio (Pajares) uit Madrid besluit met zijn pinnige vrouw Dori (Barranco), dochter Jessy (Granero) en stiefzoon Ivan (Martinez) een paar dagen naar het strand te gaan om bij te komen. Onderweg ontstaat er een gekibbel van jewelste, waarbij Dori voor Ivan partij kiest. Na het eten in een afgelegen wegrestaurant worden ze bedreigd door een dronkaard, die er vervaarlijker uitziet dan hij in werkelijkheid is. Antonio heeft een afkeer van risico`s en geeft geld zodat ze ongemoeid kunnen weggaan. Na de nodige omzwervingen komen ze eindelijk aan zee en gaan ze schaaldieren zoeken. Op het strand ontmoeten ze de zwarte Ombasi (Buale), een Afrikaanse bootvluchteling. Hij is verdrietig over het verlies van zijn vriend Yambo (Nang) die tijdens de tocht is omgekomen. Omdat hij geen Spaans spreekt, denken Dori en Antonio dat ze met een wilde uit de rimboe te maken hebben. Als ze hun snor willen drukken, kan Antonio de bougies van zijn Citroën BX, die hij uit voorzorg tegen diefstal had verwijderd, niet meer vinden. Ondertussen is de duisternis ingevallen en is het kil geworden. Ombasi heeft een vuur op het strand gemaakt en de familie gaat zich warmen. Het ijs wordt gebroken en als Dori in slaap gesukkeld is, heeft zij zelfs een heerlijke seksdroom waarin ze in opperste extase gebracht wordt door een mooie man met een donker gekleurde huid... De volgende morgen worden ze echt bedreigd door een drietal Britse skinheads, die met hun motoren Ombasi opjagen. Antonio heeft zijn BX weer startklaar gemaakt en spurt weg zonder Ombasi mee te nemen... De film wordt gedragen door de uitstekende hoofdrollen en regisseur Uribe zorgt voor een goed tempo dat nog eens versterkt wordt door het feit dat alles zich vrijwel op één plaats binnen 24 uur afspeelt. Een fraai staaltje van domme vooroordelen en ongemotiveerde vreemdelingenhaat met de nodige ironie vastgelegd. Het scenario is van regisseur Uribe, Joan Potau, Francisco Pino en Ignacio del Moral. Het camerawerk is van Javier Aguirresarobe. De titel is ontleend uit de Tarzan-verhalen van Edgar Rice Burroughs, waarin een blanke zich als Bwana voorstelt. Een film die beslist de moeite waard is.

Ay, Carmela!

1990 | Drama, Komedie

Italië/Spanje 1990. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Andrés Pajares, Maurizio Di Razza, Gabino Diego, Edward Zentara en Miguel A. Rellán.

Het komische duo treedt op voor de republikeinse troepen tijdens de Burgeroorlog, maar valt in handen van het leger van generaal Franco. Deze tragikomische superproduktie is een bewerking van een toneelstuk van José Sanchis Sinisterra dat veel succes had in Spanje. Het resultaat is twijfelachtig aangezien de film weinig verhaalkracht en ethiek heeft. De film werd echter om de spelprestaties van beide hoofdrollen meervoudig bekroond.

Moros y cristianos

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Fernando Fernán Gómez, Andrés Pajares, Rosa Maria Sardà en Jose López Vázquez.

Omdat zij hun verkopen willen verhogen, belanden een paar eenvoudige `turr[KA1]on` (soort nougat)-fabrikanten in onverwachte situaties. Verder onder meer te zien Agustín González, Verónica Forqué en Antonio Resines. Een tamelijk magere komedie met heel slechte camerawerk.

El Donante

1985 | Komedie

Spanje 1985. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Andrés Pajares, José Sazatornil, Silvia Marsó en Gracita Morales.

Een weldoener is vastbesloten na zijn dood zijn geslachtsdeel ter beschikking te stellen van de geneeskunde. Een echt grove film, typisch Spaans.

Playboy en paro

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Tomás Aznar. Met o.a. Andrés Pajares, Silvia Tortosa, José Luis Lopéz Vázquez en Gracita Morales.

De film is een komedie over een bediende die voor zijn baas wil doorgaan en een rijke gescheiden vrouw wil verleiden. De typische brij ten dienste van de twijfelachtige komiek Pajares.

La Hoz y el Martínez

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Alvaro Sáenz de Heredia. Met o.a. Andrés Pajares, Silvia Tortosa, Jack Taylor, Gerard Tichy en Rafael Hernández.

Het verhaal rondom de persoonsverwisseling van een Russische afgevaardigde in Madrid. Een vreemde maar weinig geslaagde komedie, die weinig weg heeft van de films waarin Andrés Pajares gewoonlijk speelt.

la Lola nos lleva al huerto

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Mariano Ozoros. Met o.a. Fernando Esteso, Andrés Pajares, Antonio Ozores, Susana Blázquez en Rafael Hernández.

Een jongere vrouw die in verwachting is, weet niet zeker wie van twee mannen de vader van haar kind is. Een puinhoop - zoals gebruikelijk bij Ozores.

Agítese antes de usarla

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Fernando Esteso, Andrés Pajares, Jenny Llada, Alfonso del Real en Juanito Navarro.

In een ziekenhuis ontstaat tumult als enkele perverse patiënten geld het land uit willen smokkelen. Typische komedie van het humoristenpaar Esteso/Pajares, even slecht als hun andere films.

Padre no hay más que dos

1982 | Familiefilm, Komedie

Spanje 1982. Familiefilm van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Paloma Hurtado en María Casanova.

Twee in ongenade gevallen variété-artiesten vormen samen met hun kinderen een muziekgroep. De gewoonlijk nogal ruwe komieken Esteso en Pajares spelen in deze kinderfilm de hoofdrollen. De film is helaas net zo onuitstaanbaar als alle andere Spaanse produkties in dit genre.

El currante

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Antonio Ozores, María Casanova en Tomas Zori.

Een van de laatste films waarin Ozores en Pajares samenwerken. De populaire Spaanse komiek speelt het personage dat hem op de televisie beroemd maakte: de zeer rauwe arbeider. Niets aan toe te voegen.

Cristóbal Colón, de oficio descubridor

1982 |

Spanje 1982. Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fiorella Faltoyano, María Kosti en Juanito Navarro.

Een afschuwelijke en grove parodie op de figuur van Christoffel Columbus, de omstreden ontdekker van Amerika. De film behaalde z'n groot commercieel succes in Spanje dat er zelfs een paar imitaties op volgden zoals EL CID CABRADOR en JUANA LA LOCA DE VEZ EN CUANDO.

Todos al suelo

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Antonio Ozores en Azucena Hernández.

Vier pechvogels besluiten een bank te overvallen. Een onuitstaanbare film.

Qué gozada de divorcio!

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Africa Pratt, Juanito Navarro en Azucena Hernández.

Een gescheiden man krijgt genoeg van zijn nieuwe burgerlijke staat. Onuitstaanbaar en vernederend, zoals van de makers valt te verwachten.

Los Liantes

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Antonio Ozores en Adriana Vega.

Twee kleine zwendelaren zoeken hun fortuin in Torremolinos. Het klassieke bijprodukt van Mariano Ozores.

Los Chulos

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Jenny Llada en Alfonso del Real.

De harde strijd tussen de neef van een bisschop en een luxe-pooier zorgt voor een onuitstaanbare komedie met de acteurs Pajares en Esteso, die wel meer van dit soort films hebben gemaakt.

Brujas mágicas

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Angel de Andrés, Antonio Ozores en Azucena Hernández.

Om niet meer seksueel te worden belaagd, geeft een getrouwde vrouw de hoofdpersoon aan bij de ketter-rechtbank. Een smartelijke en ruwe middeleeuwse komedie.

El liguero mágico

1980 | Horror, Fantasy, Erotiek, Historische film

Spanje 1980. Horror van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Antonio Ozores, Adriana Vega en María Luisa Ponte.

In een somber kasteel zit in de jarretels van het meisje Alicia (Vega) de sleutel van een schatkist verborgen. Een beledigende en platte satire op de gothic horror. Het scenario is van regisseur Ozores. Het camearwerk is van Raúl Artigot.

Los Energéticos

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Sara Mora, Antonio Ozores en Ajita Wilson.

In een Spaans dorp dreigen zich onrustbarende ecologische ontwikkelingen voor te doen. De tweede film van Mariano Ozores, met het komische duo Pajares en Esteso in de hoofdrol. Even opportunistisch en laag bij de gronds als zijn overige films. Het enige prikkelende detail is het optreden van Ajita Wilson, de ster van de erotische cinema.

Los Bingueros

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Andrés Pajares, Fernando Esteso, Africa Pratt en Antonio Ozores.

Twee simpele zielen die verzot zijn op het spelen van bingo, sluiten vriendschap met elkaar. De eerste in de reeks zeer slechte films die door Mariano Ozores werd geregisseerd met het komische paar Fernando Esteso en Andrés Pajares in de hoofdrol.

Me has hecho perder el juicio

1973 | Komedie, Musical

Spanje 1973. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Manolo Escobar, Mary Francis, Andrés Pajares, José Sazatornil en Agata Lys.

Een zanger wordt verliefd op zijn vrouwelijke impresario. De decadentie van de filmformule van Escobar wordt hier gecombineerd met de komedies van Alfredo Landa. Een tamelijk solide rolverdeling.

Qué cosas tiene el amor!

1970 | Komedie, Musical

Spanje 1970. Komedie van Germán Lorente. Met o.a. Peret, Silvia Monti, Andrés Pajares en Rafaela Aparicio.

Een eenvoudige zanger wordt verliefd op een knappe buitenlandse. De armzalige zanger Peret mag eventjes decadent doen in deze film.

Los Extremeños se tocan

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. Antonio Garisa, Jaime de Mora y Aragón, Andrés Pajares en Rafaela Aparicio.

Een goedkope oplichter doet een Turkse miljonair geloven dat hij zijn dubbelganger is, om zodoende op zijn kosten te leven...Een zeer slechte film.