Rudolf Vogel: cast.
Er zijn 39 films gevonden.

Heidi

1965 | Familiefilm

Oostenrijk 1965. Familiefilm van Werner Jacobs. Met o.a. Gustav Knuth, Rudolf Vogel, Jan Koester en Eva Maria Singhammer.

Een Heidi-verfilming zoals het niet moet, met valse sentimenten en een opvoedkundig hurktoontje.

Charleys Tante

1963 | Komedie, Muziek

Oostenrijk 1963. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Peter Vogel, Maria Sebaldt, Helli Servi en Alfred Böhm.

Derde Duitse filmversie van de toneelklucht der verwisselingen van Brandon Thomas. De hoofdrol is dit keer toebedeeld aan schlageridool Peter Alexander, die Dr. Otto Wilder uit Brazilië speelt. Hij leert op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in Wenen de uiterst charmante grootaandeelhoudster Carlotta Ramirez, een weduwe, kennen. Hij is gelijk weg van haar.

Der Vogelhändler

1962 | Muziek

Duitsland 1962. Muziek van Géza von Cziffra. Met o.a. Cornelia Froboess, Georg Thomalla, Peter Weck, Rudolf Vogel en Rudolf Platte.

Revue-achtige verfilming van Carl Zeller's operette in een 'modern' jasje over keurvorst Thomalla, die zijn vrouw Sebaldt voorwendt voor staatszaken naar Parijs te gaan, maar in werkelijkheid aan de jacht deelneemt. Froboess is Christel en Weck graaf Stanislaus. Niettemin nogal mat. Het scenario is van de regisseur, naar een vrije bewerking van Hagen Galatis en Kurt Feltz. Het camerawerk is van Willy Winterstein.

Ach Egon!

1961 | Komedie

Duitsland 1961. Komedie van Wolfgang Schleif. Met o.a. Gunther Philipp, Heinz Erhardt, Corny Collins, Adrian Hoven en Grethe Weiser.

Een flauwe komedie met advocaat Dr. Waldemar Weber (Philipp), die zo pas getrouwd is met Henny (Collins) en geprest wordt door zijn schoonouders voor nakomelingen. Hij wordt geconfronteerd met zoon Egon Kummer (Erhardt) van zijn hospita uit zijn studententijd, die hij als 'buitenechtelijk' kind op haar sterfbed heeft geadopteerd. Een klucht der misverstanden en verwisselingen over vermeende ontrouw, die hooguit nog opvalt door Erhardts apennummer met drie chimpansees in een gelegenheid op de Hamburgse Reeperbahn. Gustav Kampendonk bewerkte het boulevardstuk 'Hurra, ein Junge' van Arnold en Bach voor de film. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Pension Schöller

1960 | Komedie

Duitsland 1960. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Rudolf Vogel, Christa Williams, Ann Smyrner, Helmut Lohner en Theo Lingen.

De lotgevallen van student in de medicijnen Lohner die van jazz houdt en naar 20.000 mark zoekt om een bandje op te richten. Daartoe probeert hij zijn rijke oom Vogel centjes af te troggelen onder het motto `de schijn bedriegt maar al te graag`. Banaal en knoeierig. Joachim Wedekind, Gustav Kampendonk en de regisseur fabriekten het zwakke scenario naar de klucht van Wilhelm Jacoby (vader van de regisseur) en Carl Lauff. De derde verfilming; de eerste was in 1930 en tweede in 1952 van Jacoby zelf. Deze zelfherhaling is tevens zijn zwanenzang. Achter de camera stond Willy Winterstein.

Kriminaltango

1960 | Komedie, Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1960. Komedie van Géza von Cziffra. Met o.a. Peter Alexander, Vivi Bach, Günther Lüders, Peter Carsten en Fritz Muliar.

Ongenietbare remake van Von Cziffra's eigen film uit 1949 met populaire schlagerzanger Alexander als playboy-zonder-poen Peter Martens, die zijn schuldeisers een tijdje ontvlucht.

Der Gauner und der liebe Gott

1960 | Drama, Actiefilm, Komedie

Duitsland 1960. Drama van Axel von Ambesser. Met o.a. Gert Fröbe, Karlheinz Böhm, Ellen Schwiers, Manfred Kunst en Lucie Englisch.

Een onschuldig veroordeelde man ontsnapt uit de gevangenis en verschuilt zich in een kerk. Daar vindt hij priesterkleren en besluit zich uit te geven voor de nieuwe pastoor van het dorp. Dat lukt aardig en in korte tijd wint hij het respect en het vertrouwen van de inwoners. Niet echt spetterend origineel, maar aardig gebracht en met een sterke hoofdrol van Fröbe.

Marili

1959 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1959. Komedie van Josef von Báky. Met o.a. Sabine Sinjen, Paul Hubschmid, Hanne Wieder, Ernst Schröder en Helmut Lohner.

Een bestsellerauteur gaat van zijn vrouw scheiden als hij ontdekt dat zij een minnaar heeft met wie zij in een boshutje geniet van de bijslaap. Toevallig ontmoet de schrijver iets verder in het bos een verwilderd alleenstaand meisje van vijftien, die hij meeneemt en opvoedt tot een volwassen vrouw met wie hij later trouwt. Deze banale komedie is een mislukte poging om een vervolg te maken en verder munt te slaan uit STEFANIE van het jaar daarvoor. Aan het scenario van Emil Burri werkte veelschrijver Mario Simmel mee, die samen het toneelstuk van Stefan Zagon bewerkten voor de film.

Hula-Hopp, Conny

1959 | Muziek

Duitsland 1959. Muziek van Heinz Paul. Met o.a. Cornelia Froboess, Susi Nicoletti, Rudolf Vogel, Elfie Pertramer en Ingrid Pan.

Diana Haller (Nicoletti) heeft een muziekwinkel en haar tienerdochter Conny (Froboess) speelt in een bandje, dat regelmatig optreedt in het zaaltje `Das bunte Krokodil`. Dr. Berning (Juhnke), die zich bezighoudt met de studentenuitwisseling tussen Duitsland en Amerika, denkt dat het gezin Haller ideaal is om de de Amerikaanse student Billy Newman (Gildo), bij de Hallers te huisvesten. Billy wil zijn muziekstudie in Duitsland afsluiten. Bovendien denkt Berning, dat Conny een jongen is. Zo gezegd, zo gedaan, terwijl Conny zich als jongen verkleedt om niet door de mand te vallen. Als John Newman (Vogel), de vader van Max, op bezoek komt en doorkrijgt hoe de vork in de steel zit, lijkt er een groot schandaal te zijn ontstaan. Billy laat merken dat hij de zaak van begin af aan door had en is inmiddels verliefd op Conny! Flauwe komedie der verwisselingen, die echter leuk is voor nostalgiegangers, die zijn opgegroeid met de schlagers en liedjes van Rex Gildo en Conny Froboess. Voor de petite histoire: Froboess ontpopte zich in de middelbare leeftijd als een vaardige actrice, terwijl Gildo steeds depressiever werd van zijn optredens in winkelcentra, uit het raam sprong en een dodelijke val maakte toen hij tegen de pensioengerechtigde leeftijd was. Het scenario is van Fritz Böttger en Per Schwenzen. Het camerawerk is van Erich Claunigk. Zie ook: Schlagerfilms.

Ein Mann geht durch die Wand

1959 | Komedie, Sciencefiction

Duitsland 1959. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Heinz Rühmann, Nicole Courcel, Rudolf Vogel, Rudolf Rhomberg en Hans Leibelt.

Wees maar bescheiden, dan komt alles ook wel in orde, is het brave evangelie van deze Rühmann-komedie over iemand die door muren heen kan lopen, wat in het begin best leuk is, maar later vervelend wordt, waardoor ook de film inzakt. Scenario van István Békeffy en Hans Jacoby naar een novelle van Marcel Aymé. Camerawerk van Bruno Mondi.

Du bist wunderbar

1959 | Musical, Romantische komedie

Duitsland 1959. Musical van Paul Martin. Met o.a. Caterina Valente, Rudolf Prack, Dietmar Schönherr, Rudolf Vogel en Helen Vita.

Kleermakersassistente Caterina verovert met haar charme en zang- en danstalent het hart van kapitein Behrens.

Alt-Heidelberg

1959 | Romantiek

Duitsland 1959. Romantiek van Ernst Marischka. Met o.a. Christian Wolff, Gert Fröbe, Sabine Sinjen, Rudolf Vogel en Ernst Stahl-Nachbaur.

Een in Heidelberg studerende prins wordt verliefd op de dochter van een herbergier. Om staatsredenen moet hij haar opgeven. Het aan het toneelstuk van Wilhelm Meyer-Förster ontleende gegeven heeft van Ernst Marischka de romantisch- sentimentele behandeling gekregen die 't behoeft en die de liefhebbers van het genre zal plezieren.

Wenn die Conny mit dem Peter

1958 | Muziek

Duitsland 1958. Muziek van Fritz Umgelter. Met o.a. Cornelia Froboess, Peter Kraus, Loni Heuser, Alexander (Rex) Gildo en Rudolf Vogel.

Zie: Schlagerfilms.

Vergiß mein nicht

1958 | Muziek, Romantiek, Komedie

Italië​/​​Duitsland 1958. Muziek van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Ferruccio Tagliavini, Lauretta Masiero, Sabine Bethman, Erich Winn en Massimo Giuliani.

De directeur van een Italiaans filiaal van een Duitse firma is verliefd op zijn nieuwe secretaresse en besluit zelfs de ballerina te verlaten waarmee hij een verhouding heeft, maar de nieuwe vrouw is niet het type dat zo maar toegeeft aan zijn avances. Het verhaal is eigenlijk licht van opzet en fungeert alleen als uitgangspunt voor een aantal theatrale liederen en een paar toeristische plaatjes. Het acteerwerk is belabberd. Scenario van Gina Falckenberg en Aldo de Benedetti. Camerawerk van Oskar Schnirch.

Hula-Hopp Conny

1958 | Musical, Komedie, Muziek

Duitsland 1958. Musical van Heinz Paul. Met o.a. Cornelia Froboess, Rudolf Vogel en Susi Nicoletti.

De tiener Conny brengt iedere vrije minuut door met haar band. Wanneer in het kader van een uitwisselingsprogramma Max, de zoon van een Amerikaanse platenproducent bij haar familie wordt ondergebracht, bespeurt ze een kans op een vakantie in de VS. De uitwisselingsorganisatie denkt dat Conny een jongen is en zij verkleedt zich daarom als jongen. Als de vader van Max op bezoek komt en doorkrijgt hoe de vork in de steel zit lijkt er een groot schandaal te ontstaan.

Die Landärztin vom Tegernsee

1958 | Komedie, Drama

Duitsland 1958. Komedie van Paul May. Met o.a. Marianne Koch, Rudolf Prack, Friedrich Domin, Thomas Reiner en Maria Perschy.

Dokter Petra Jensen neemt in een Beiers dorpje een praktijk over omdat haar voorganger gestorven is. De bekrompen, seksistische dorpelingen met de burgemeester voorop hadden een mannelijke arts verwacht. Vermakelijke heimatfilm, die een doktersverhaal combineert met kleingeestigheid en vooroordeel.

Der veruntreute Himmel

1958 |

Duitsland 1958. Ernst Marischka. Met o.a. Anni Rosar, Hans Holt, Victor de Kowa, Vilma Degischer en Kai Fischer.

Teta Linek (Rosar) werkt als kokkin op het landgoed Grafenegg in Bohemen. Ze is goed voor haar werk, gelovig, tuk op geld en verschrikkelijk gierig. Ze wil een stoel in de hemel verdienen en besluit daarom haar neef Mojmir (Meisel) om te praten om theologie te gaan studeren en priester te worden. Als hij ja zegt, stuurt ze hem geld en ze heeft geen enkele behoefte om hem op te zoeken, want de gedachte aan haar eigen zaligheid schenkt haar meer dan voldoening. Na een groot aantal jaren vraagt Mojmir zijn tante om een som geld en ze besluit hem op te zoeken. Mojmir is weliswaar de pastoor van Hustopec, maar hij heeft er niet veel van terecht gebracht, en hij heeft voortdurend met van alles en nog wat gesjoemeld. Teta, die niet meer de jongste is, besluit een bedevaart naar Rome te maken en mag tijdens een massa-audiëntie bij Paus Pius XII (hij is het zelf!) op de eerste rij zitten. Ze valt in zwijm van de emotie en sterft daarop in vrome handen. Melodramatische bewerking van Marischka, die zelf het scenario schreef naar de gelijknamige roman van Franz Werfel, die hij kort voor zijn dood in 1945 had geschreven en naar de toneelbewerking van het boek door Leslie Bush-Fekete en Mar-Helen Fay. Werfel, die als de vertegenwoordiger van het religieuze expressionisme beschouwd mag worden, vluchtte in 1938 voor de nazi's naar Amerika, waar hij in 1945 op slechts 55-jarige leeftijd stierf - altijd nog beter in exil te gaan dan in een concentratiekamp afgeslacht te worden. Rosar's sterfscène is zeer dramatisch, maar nog altijd de moeite waard. Het camerawerk is van Bruno Mondi. In 1990 onder dezelfde titel bewerkt als tv-film door Ottokar Runze. Agfacolor en Perfectone.

Das Wirtshaus im Spessart

1958 | Komedie, Muziek, Musical

Duitsland 1958. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Carlos Thompson, Günther Lüders, Rudolf Vogel en Ina Peters.

Gravin Franziska en haar verloofde baron Sperling krijgen in het Spessart woud een ongelukje met hun koets en worden naar de lokale herberg gebracht. Dat blijkt een rovershol en de edellieden worden voor losgeld gevangen genomen door de hoofdman. Franziska verkleedt zich in mannenkleren, ontsnapt, maar keert weer terug als blijkt dat haar vader het losgeld niet wil betalen. Hoffmanns romantische verfilming van het gelijknamige verhaal (1828) van Wilhelm Hauff drijft op de hoofdrol van internationale ster Pulver. De film werd gezien als allegorie voor post-nazi Duitsland, waar vrouwen de taken van alle dode en gevangen mannen (tijdelijk) mochten overnemen.

Die verpfuschte Hochzeitsnacht

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Wolfgang Schleif. Met o.a. Grethe Weiser, Doris Kirchner, Claus Biederstadt, Renate Ewert en Rudolf Vogel.

Een schoonmoeder bemoeit zich onophoudelijk met het leven van een jong stel. Zelfs tijdens de huwelijksreis kunnen ze haar niet afschudden. De situatie leidt tot allerlei komische ontwikkelingen. Gelukkig vindt de moeder, een weduwe, zelf een man. Voor liefhebbers van flauwe humor. Scenario van Paul H. Rameau.

Casino de Paris

1957 | Musical, Komedie

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1957. Musical van André Hunebelle. Met o.a. Caterina Valente, Gilbert Bécaud, Grégoire Aslain, Rudolf Vogel en Grethe Weiser.

Een oudere theaterproducent nodigt een revuester uit om bij hem te logeren met amoureuze bijbedoelingen, die worden doorkruist, omdat ze haar familie meebrengt. Een muzikaal begaafde secretaris heeft meer succes. Een voor de late jaren van 1950-1960 typerende poging om een musical naar Hollywood- voorbeeld te maken, die mislukt door de achterhaalde opbouw van een simpel komedie-verhaaltje dat af en toe onderbroken wordt door meer of minder geslaagde (maar fantasieloos in beeld gebrachte) revuescènes. Hoewel verzorgder dan haar Duitse vehikels, verdiende de veelzijdigheid van Valente een betere film.

Robinson soll nicht sterben

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Romy Schneider, Horst Buchholz, Erich Ponto, Gustav Knuth en Magda Schneider.

De film speelt in het Londen van 1730. De schrijver Daniel Defoe (Ponto) vindt een gewillig oor bij de buurtkinderen, met name Maud (Romy). Defoe heeft ruzie met zijn zoon Tom (Buchholz) die zelfs met het manuscript van Robinson Crusoë op de loop gaat. Maud brengt vader en zoon echter weer samen.

Durch die Wälder - durch die Auen

1956 | Biografie, Muziek

Duitsland 1956. Biografie van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Peter Arens, Eva Bartok, Karl Schönböck, Joe Stöckel en Carolin Reiber.

Componist Carl Maria von Weber is op weg naar Praag met zijn geliefde, de zangeres Caroline Brandt. Op een oude burcht componeert Weber zijn Romantische Symphonie en de slotheer lonkt naar Caroline. Pabst's laatste film. Wat een afgang van een eens zo boeiende filmmaker.

Die Goldene Brücke

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Met o.a. Ruth Leuwerik, Curd Jürgens, Paul Hubschmid, Jester Naefe en Rudolf Vogel.

Een rijke fabrikant heeft een protégée: een jonge vrouw, die carrière als zangeres probeert te maken, terwijl haar huwelijk op de klippen lijkt te zijn gelopen. De motieven van de ondernemer zijn dan ook niet geheel edel. Als de echtgenoot, een autocoureur bijna een fataal ongeluk krijgt, brengt dat het tweetal weer samen. Courts-Mahlerachtig verhaal naar een van dik-hout-zaagt-men-planken-roman van Lajos Zilahy door Juliane Kay em W.P. Zibaso vakkundig bewerkt tot een scenario vol smart. Het camerawerk is van Werner Krien. Typisch bioscoopvoer uit de opbouwperiode van West-Duitsland na W.O. II, tegenwoordig nog nauwelijks te verteren.

Der Bettelstudent

1956 | Muziek, Musical

Duitsland 1956. Muziek van Werner Jacobs. Met o.a. Gerhard Riedmann, Waltraut Haas, Elma Karlowa, Gunther Philipp en Gustav Knuth.

Wanneer je Millöckers muziek zo goed als geheel weglaat dan blijft er van deze operette bar weinig over, ook al volg je het verhaaltje zo getrouw mogelijk. Scenario van Fritz Böttger. Camerawerk van Ernst W. Kalinke en Heinz Schnackertz.

Urlaub auf Ehrenwort

1955 | Musical

Duitsland 1955. Musical van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Claus Biederstaedt, Eva-Ingeborg Scholz, Reinhard Kolldehoff, Paul Esser en Karl John.

Soldaten krijgen op erewoord enkele uurtjes verlof. Ze houden zich aan hun woord en staan even later klaar om naar het front te vertrekken. Uiterst minderwaardige uitverkoop van de moraal over militair plichtsbesef.

Ich denke oft an Piroschka

1955 | Romantische komedie

Duitsland 1955. Romantische komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Liselotte Pulver, Gunnar Möller, Gustav Knuth, Vera Frydtberg en Rudolf Vogel.

Een Duitse student wordt verliefd op de dochter van een Hongaarse seinhuiswachter. Een allercharmantst romantisch gevalletje. Scenario van Hugo Hartung. Camerawerk van Richard Angst.

Ein Herz voll Musik

1955 | Muziek

Duitsland 1955. Muziek van Robert A. Stemmle. Met o.a. Vico Torriani, Ruth Stephan, Ina Halley, Fita Benhoff en Wolfgang Wahl.

Een jongen houdt van een meisje, maar híj is rijk en zíj is arm en dus worden ze niet één-twee-drie een paar. Veel méér had Stemmle niet nodig om Vico Torriani te laten zingen, maar als scenarioschrijver en regisseur is hij dikwijls heel wat spiritueler voor de dag gekomen. Het camerawerk is van Günther Anders en Franz Koch.

Bonjour Kathrin

1955 | Muziek

Duitsland 1955. Muziek van Karl Anton. Met o.a. Caterina Valente, Peter Alexander, Rudolf Vogel en Silvio Francesco.

Zie: Schlagerfilms.

Mädchenjahre einer Königin

1954 | Historische film, Romantiek, Drama

Oostenrijk 1954. Historische film van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Adrian Hoven, Magda Schneider, Karl Ludwig Diehl en Paul Hörbiger.

Het sterk geromantiseerde verhaal over het vorstinnenleven van Victoria (gespeeld door Romy Schneider) verloopt zo'n beetje volgens het sjabloon dat we uit de latere Sissi-films kennen. De koningin in kwestie is een sympathieke jongedame die zich weinig aantrekt van de hofetiquette en bij voorkeur naast de rode lopers loopt. Daarnaast kent ze haar plicht, en is ze bereid om offers te brengen. Maar als het op de liefde aankomt, heeft hare hoogheid een uitgesproken eigen willetje. In de film speelt Romy's real life-moeder Magda de barones Lehzen, de vertrouwelinge van Victoria. De hofintriges komen overigens niet echt uit de verf, en de romantische verwikkelingen zijn tamelijk slaapverwekkend, maar voor liefhebbers van La Romy doet dat er nauwelijks toe.

Gestatten, mein Name ist Cox

1954 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1954. Misdaad van Georg Jacoby. Met o.a. Johannes Heesters, Claude Borelli, Nadja Tiller, Kurt Meisel en Charles Régnier.

Als antiekhandelaar-charmeur Heesters een appartement betrokken heeft, wordt er gebeld en staat de schone Borelli, een jonge buitenlandse vrouw, voor de deur met een dossier dat bestemd is voor een advocaat, die de vorige huurder was. Zo raakt hij betrokken in een netelig zaakje, waarin de dubbelhartige priv[KA1]e-detective Lowitz (later bekend als 'Der Alte') hem de schuld in de schoenen tracht te schuiven van de 'verdwijning' van belastende papieren, die toebehoren aan Borelli. Ze hebben betrekking op een stelletje misdadigers van wie Lowitz in feite een handlanger is. De verfilming van het gelijknamige, toendertijd zeer populaire hoorspel van Rolf Becker, die ten opzichte daarvan alleen maar kon teleurstellen, vooral omdat er voor de film zo veel bijgefabriekt is.

Feuerwerk

1954 | Komedie, Musical, Romantiek

Duitsland​/​​Zwitserland 1954. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Lilli Palmer, Karl Schönböck, Romy Schneider, Claus Biederstaedt en Werner Hinz.

Circus Obolski trekt een klein provinciestadje binnen ter gelegenheid van de festiviteiten rond de plaatselijke fabriek voor tuinbenodigdheden. De circusdirecteur is echter een lid van de 'deftige' familie van de fabriek, maar vanwege zijn métier het zwarte schaap. Romy is de dochter die in gewetensconflict komt als ze ook in het circus geïnteresseerd raakt, terwijl ze met tuinman Robert is verloofd. Leuke amusementsfilm. Scenario van Herbert Witt, Felix Lützkendorf en Günther Neumann.

Das Fliegende Klassenzimmer

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Dahlke, Heliane Bei, Paul Klinger, Peter Tost en Peter Kraus.

Verfilming van een scenario van Erich Kästner over een middelbare-schoolklas die een stuk opvoert dat heet : 'Het vliegende klaslokaal'. Nostalgie van de schooljaren in 1973 met veel minder succes opnieuw verfilmd door routinier Werner Jacobs.

Muß man sich gleich scheiden lassen?

1953 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1953. Komedie van Hans Schweikart. Met o.a. Hardy Krüger, Ruth Leuwerik, Hans Söhnker, Tilda Thamar en Fita Benkhoff.

Oppervlakkige, onwaarschijnlijke onzin over getrouwde autocoureur Andreas (Kr[KA3]uger), die na een ongeval op het circuit voor een kuur naar Zwitserland moet. Hij maakt daar kennis met de eigengereide Joan de Portago (Thamar), die hem koste-wat-het-kost wil inpalmen. Echtgenote Garda (Leuwerik) die de kost verdient als fotografe voor een tijdschrift, moet naast haar drukke baan ook nog een `list` verzinnen (wat geflirt met chirurg Dr. Algys - Söhnker) om Andreas terug te winnen. Niet bepaald origineel naar de toneelklucht Lauter Lügen van regisseur Schweikart, die met Maria Niklisch zijn eigen stuk omschreef tot scenario. De hoofdrollen waren in die tijd zeer populair bij het Duitse bioscooppubliek en konden geen kwaad doen, al was de inhoud nu niet je 'dat'. Het camerawerk is van Helmuth Fischer-Ashley.

Fanfaren der Ehe

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Hans Grimm. Met o.a. Georg Thomalla, Dieter Borsche, Inge Egger, Ilse Petri en Fita Benkhoff.

De grap van twee als vrouwen verklede mannen uit FANFAREN DER LIEBE wordt in dit vervolg tot op de draad uitgemolken. Het scenario is van Herbert Witt en Felix Lützkendorf. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Ein Herz spielt falsch

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. O.W. Fischer, Ruth Leuwerik, Carl Wery, Gertrud Kückelmann en Günther Lüders.

Een ouderwets zakdoekendrama over een steenrijke (ongetrouwde) vrouw die te horen krijgt dat ze nog maar een half jaar te leven heeft. Een vroegere schoolvriend die haar nooit een blik gunde, probeert haar nu in te palmen. Goed spel van allen en behoorlijke regie in deze karakterschets over liefde, dood en teleurstellingen. Naar een roman van Hans-Ulrich Horster, bewerkt door Erna Fentsch, door de lens keek Herbert Ashley.

Mönche, Mädchen und Panduren

1952 | Drama, Historische film, Komedie

Duitsland 1952. Drama van Ferdinand Dörfler. Met o.a. Pail Hartmann, Marianne Schönauer, Lucie Englisch, Jaspar von Oertzen en Rudolf Fernau.

München, 18e eeuw. Een monnik van de orde van St. Paulus heeft handenvol werk: hij moet zijn bier brouwen, de dames beschermen tegen rondschuimende huursoldaten en daarnaast ook nog voor huwelijksmakelaar spelen. Een bijzonder amusante komedie, die daarbij nog een aardig tijdsbeeld geeft ook.

Zwei in einem Anzug

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Joe Stöckel. Met o.a. Joe Stöekel, Wolf Albach-Retty, Olga Tschechowa, Rudolf Reif en Gilda Tweer-Baumeister.

Een buitengewoon flauwe komedie over verwisselingen en misverstanden: twee arme kunstschilders bezitten maar één pak, zodat ze nooit tegelijk uit kunnen. Als de een een leuke jonge Amerikaanse deerne ontmoet, geeft hij zich uit voor zijn vriend, maar het blijkt dat haar vader tijdens de studie een affaire heeft gehad met de moeder van zijn vriend en nu denkt hij dat hij zijn verloren zoon heeft teruggevonden, enz., enz. Deze film doet een beroep op het geduld van de kijker en onderdrukt zijn intelligentie.

Kleine Residenz

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Johannes Riemann, Winnie Markus, Fritz Odemar, Gustav Waldau en Rudolf Vogel.

Een hertog (Odemar) schrijft een toneelstuk 'Der Eiserne Otto', waarin diens voorvader wordt verheerlijkt. Bij de opvoering blijkt dat het zodanig bewerkt is, dat de 'dappere soldaat' een enorme rokkenjager is geworden, hetgeen historisch overigens juister is. Deze ironiserende, cabaretachtige kostuum- film steunt vrijwel geheel op de dialogen, die geestig en flitsend zijn.

Einmal der liebe Herrgott sein

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Hans Moser, Irene von Meyendorff, Margit Symo, Hans Zesch-Ballot en Ivan Petrovich.

Een huisknecht in een hotel droomt ervan portier te zijn. Zijn wens gaat gedurende één avond in vervulling! Moser krijgt iets te veel aandacht in de hoofdrol. De vele hotelgasten zijn uitstekend getypeerd. Scenario van Hans G. Kernmayr en Fritz Koselka. Camerawerk van Bruno Stephan.