María Asquerino is acteur.
Er zijn 32 films gevonden.

La comunidad

2000 | Thriller, Komedie

Spanje 2000. Thriller van Álex de la Iglesia. Met o.a. Carmen Maura, Eduardo Atuña, Jesús Bonilla, Paca Gabaldón en Sancho Gracia.

De niet onaantrekkelijke, blonde Julia (Maura), ergens in de veertig, werkt voor een makelaarskantoor en moet aan potenti[KA3]ele kopers dikwijls hele fraaie woningen tonen, waarvan zijzelf alleen maar kan dromen. Haar man Ricardo (Bonilla) is werkloos en hun huwelijk dreigt op de klippen te lopen. In een onopvallende buurt staat al heel lang een appartement leeg in een onaantrekkelijk gebouw. Het is echter heel sfeervol ingericht en Julia besluit met Ricardo op een waterbed hun verwaterde huwelijksbanden eens fors aan te halen. Op dat moment vallen er kakkerlakken naar beneden uit een barst in het plafond. Als Julia een kijkje gaat nemen in de erboven gelegen woning, blijkt daar in het stof en allerlei andere troep het vergane lijk van de bewoner te liggen. Met behulp van de brandweer worden de stoffelijke resten weggehaald en Julia vindt bij toeval de portefeuille van de overledene. Daarin zit de aanwijzing - een soort schatkaart - waar hij driehonderd miljoen peseta`s (ruim twee miljoen euro) verborgen heeft, de winst van de voetbalpool. Er zit echter een forse adder onder het gras: het bedrag bestaat uit verouderde bankbiljetten, die alleen nog maar omgeruild kunnen worden bij de bank van Spanje. Niettemin voelt Julia zich eindelijk in goede doen. Ricardo kan de bons krijgen en zij kan het appartement kopen. Ze merkt echter dat de veertien medebewoners van het gebouw op de hoogte zijn van de hoofdprijs, maar dat zij zich nooit in de woning gewaagd hebben. Ze zijn echter niet van plan Julia als vreemde eend in de bijt de poet te laten krijgen. Ze bedenken allerlei manieren om Julia`s aandacht af te leiden. Zo sturen ze de verleidelijke Cubaan Oswaldo (Perdomo) op haar af, maar Julia is niet van gisteren. Dan wordt er naar ruigere middelen gezocht. Het Hitchcock-achtige scenario van Jorge Guerricaechevarr[KA1]ia en regisseur De la Iglesia is strak, spannend en vol zwarte humor. De eerste helft van de film is sprankelend, maar daarna ontspoort hij. Ten eerste wordt het verhaal voorspelbaar afgewerkt en ten tweede duurt het allemaal veel te lang. Dat is jammer want de spelprestaties zijn goed, vooral van hoofdrol Maura, ooit een van de fetisj actrices van Pedro Almod[KA1]ovar. Sommige personages zijn niet zo origineel zoals Emilio (Guti[KA1]errez Caba), de tamelijk gestoorde voorzitter van de vereniging van eigenaren (la comunidad - de titel) of moederszoontje Charly (Antuña), die Julia onder de douche begluurt. Op een gegeven moment moest Gutiérrez Caba volgens het script hoofdrol Maura een oplawaai verkopen. Nog weken daarna heeft Maura met bloeduitstortingen rondgelopen. De komedie wordt vooral in eigen land hoog gewaardeerd - de film kreeg een keur aan prijzen, maar buiten Spanje wordt hij toch een beetje gezien als een verfilmd stripverhaal met karikaturale figuren. Het camerawerk van Kiko de la Rica ziet er net zoals de vormgeving prachtig uit. Panavision widesscreen, Dolby Digital.

Yo soy ésa

1990 | Romantiek, Musical

Spanje 1990. Romantiek van Luis Sanz. Met o.a. Isabel Pantoja, José Coronado, Loles León, María Asquerino en Juan Echanove.

Een beroemde zangeres gaat in gezelschap van haar alcoholistische man naar Sevilla voor de vertoning van haar laatste film. De projectie begint en beide verhalen gaan parallel lopen. Een moeilijk te verteren, volledig belachelijke mislukking die opgezet werd om Isabel Pantoja, de 'ster' van de flamenco, als filmster te lanceren en tegelijkertijd eer te bewijzen aan de Spaanse, folkloristische filmkunst uit de jaren 1940-1960. De producenten hadden het goed gezien: defilm werd een enorm commercieel succes.

Mambrú se fue a la guerra

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Asquerino, Agustín González, Emma Cohen en María Luisa Ponte.

Aan het einde van het Franquisme besluit een oude Republikein uit zijn schuilplaats tevoorschijn te komen. Een zuurzoete en schampere film, die op zich geen meesterwerk is, maar ten minste aantoont dat de regisseur Fernán-Gómez nog niet aan zijn eind is.

El Gran secreto

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Perdo Mario Herrero en Pedro Mario Herrero. Met o.a. Francisco Rabal, María Luisa San José, María Asquerino, Emilio Gutiérrez Caba en Charo López.

In een verlaten pension wacht een groep mensen op de aankomst van een onbekende. Een knoeiwerk met allegorische en metafysische pretenties, dat op een enorme mislukking uitliep.

La Campanada

1979 | Drama

Spanje 1979. Drama van Jaime Camino. Met o.a. Juan Luis Galiardo, Fiorella Faltoyano, Ovidi Montllor en María Asquerino.

Een manager figuur die aan stress lijdt, knapt tenslotte geestelijk helemaal af. Een dubbelzinnige film die weinig overtuigend is.

Tráfico de menores

1978 | Mysterie, Erotiek

Italië/Spanje/Duitsland 1978. Mysterie van Alberto Negrin. Met o.a. Fabio Testi, Christine Kaufmann, Ivan Desny, John Taylor en Tony Isbert.

Een net van handelaars in blanke slavinnen moet worden ontmanteld... Een meisjesinternaat raakt in opspraak. Veel lijken en inspecteur Testi begint te zuchten. Armzalig en vol clichés.

Marian

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Luis Cortés. Met o.a. Isabel Mestres, Javier Escriv[KA1], María Asquerino en Héctor Alerio.

Een adolescente zoekt in de mannen een vervanging voor de figuur van haar vader. Een afschuwelijke film die de mythe van Electra aansnijdt, maar haar ontdoet van alle psychologische en morbide componenten.

La Raulito en libertad

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van Lautaro Murúa. Met o.a. Marilina Ross, Vicente Parra, Charo López en María Asquerino.

De bekende 'Raulito' besluit zich in Spanje te vestigen. Een zeer slecht vervolg op de toch al tamelijk slechte Argentijnse film LA RAULITO.

Separación matrimonial

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Jacqueline Andere, Ana Belén, Simón Andreu, Mari Carrillo en María Asquerino.

Gezien de ontrouw van haar man besluit een jonge vrouw te scheiden. Een verschrikkelijke film - tussen het stompzinnige en het pretentieuze in.

Venta de pisos

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores en María Asquerino.

De uiteenlopende zaken die zich afspelen rondom de klanten van een modern makelaarskantoor. Een van de meest onbeschaamde en reactionaire komedies die ooit door Ozores gemaakt werd.

Las Colocadas

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Pedro Masó. Met o.a. Teresa Gimpera, La Contrahecha, Tina Sáinz, María Asquerino en Antonio Ferrandis.

Drie ongehuwde meisjes worden ieder door een getrouwde man onderhouden. Een belachelijk feuilleton dat pretendeert sociale misstanden aan de kaak te stellen.

La Tonta del bote

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Lina Morgan, Arturo Fernández, María Asquerino en José Sacristán.

De lotgevallen van een weesmeisje dat als dienstmeisje werkt. Een komedie die in geen enkel opzicht grappig is.

Goya

1970 | Biografie, Drama

Spanje 1970. Biografie van Nino Quevedo. Met o.a. Francisco Rabal, Irina Demick, Jacques Perrin, Hugo Blanco en José María Prada.

De geschiedenis van de laatste jaren uit het leven van de grote Spaanse schilder Goya en zijn platonische liefdesverhouding met de hertogin de Alba. Een belangrijke film, die vreemd genoeg onopgemerkt bleef. De figuur van Goya werd er op een curieuze en werkelijk gedenkwaardige manier in benaderd en het camerawerk van Luis Cadrado is bovendien opmerkelijk.

Las Gatas tienen frío

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Carlos Serrano. Met o.a. María Asquerino, Carlos Estrada, Teresea Rabal en Francisco Valladares.

Het verschillende gedrag van drie meisjes uit de provincie die een flat in Madrid delen. Een goedbedoelde film die echter tekorten vertoont in het scenario, de regie en het spel van de acteurs.

El Ultimo verano

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Juan Bosch. Met o.a. Jeanne Valerie, Arturo Fernández, María Asquerino, La Chunga en Roberto Camardiel.

Een jonge Franse vrouw gaat in Spanje bij haar moeder wonen en komt erachter dat die een relatie met een jongeman heeft. Een nietszeggende film.

El Juego de la verdad

1963 | Drama

Frankrijk/Spanje 1963. Drama van José María Forqué. Met o.a. Madeleine Robinson, José Bódalo, María Asquerino en Ana Casares.

Een man probeert de dochter van zijn geliefde te verleiden... Een onbetekenende film zoals bijna al het werk van deze overschatte regisseur.

El Sol en el espejo

1962 | Romantiek

Argentinië/Spanje 1962. Romantiek van Antonio Román. Met o.a. Yvonne Bastien, Luis Dávila, Pepe Isbert en María Asquerino.

Het liefdesverhaal tussen een vrouw met een geheimzinnig verleden en een mislukte schrijver. Een weinig onderhoudende film met een theatrale opzet.

La Vida en un bloc

1956 | Komedie

Spanje 1956. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. Alberto Closas, Elisa Montés, María Asquerino en José Luis Ozores.

Een zeer precieze arts schrijft alles op in zijn blocnote die hij altijd bij zich draagt...De fotografie is van een van de meest opmerkelijke Spaanse cameramensen, Cecilio Paniagua.

Tarde de toros

1955 | Drama

Spanje 1955. Drama van Ladislao Vajda. Met o.a. Domingo Ortege, Antonio Bienvenida en María Asquerino.

De geschiedenis van een stierengevecht en van de problemen van de stierenvechters die eraan deelnemen. Een tweeslachtige en weinig bevredigende film.

La Otra vida del capitán Contreras

1954 | Komedie, Fantasy

Spanje 1954. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, María Asquerino, Fernando Sancho en Félix de Pomés.

Door tussenkomst van een alchemist verschijnt in het hedendaagse Madrid een kapitein uit het Toledo van de zestiende eeuw. Deze 'fantasy' komedie heeft een zekere charme en geestige vertolkingen. Een van de weinige toonbare films van de gewoonlijk rampzalig opererende Rafael Gil.

Cancha vasca

1954 | Drama, Romantiek

Spanje 1954. Drama van Alfredo Hurtado en Aselo Plaza. Met o.a. María Asquerino, Angel Picazo, Virginia de Matos en Vicente Parra.

Een sportman keert terug naar zijn dorp, nadat hij beroemd is geworden. Daar ontdekt hij dat zijn verloofde met een ander is getrouwd. Een vervelend melodrama.

Aeropuerto

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Margarita Andrey, Fernando Rey, Juanita Reina en María Asquerino.

Er vinden voorvallen van verschillende aard plaats op een luchthaven. Dit is één van de weinige scènische films die in Spanje zijn gemaakt. Enkele van de populairste Spaanse acteurs doen mee.

2 caminos

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Rubén Rojo, María Asquerino, Angel Picazo en José Nieto.

Aan het einde van de Spaanse burgeroorlog gaan twee bevriende strijders ieder hun eigen weg. Een zeer stompzinnige en vervelende film.

Hermano menor

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Domingo Viladomat. Met o.a. Gustavo Rojo, María Rivas, María Asquerino en Gustavo Re.

Een jongeman uit de grote stad, zonder werk of illusies, zoekt wanhopig een mogelijkheid om zijn jongere broertje te laten studeren. Een goed bedoelde, maar weinig overtuigende film.

Surcos

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Asquerino, Luis Peña, Francisco Arenzana en Félix Dafauce.

Een boerenfamilie besluit naar de stad te trekken op zoek naar betere levensomstandigheden. Eén van de klassiekers uit de Spaanse cinema en één van de meest geslaagde films van deze regisseur, die met succes en op overtuigende wijze het Italiaanse neo-realisme introduceerde. Een prachtige film, waarvan het draaiboek door de grote romanschrijver Gonzalo Torrente Ballester geschreven werd.

El Negro que tenía el alma blanca

1951 | Drama

Spanje/Argentinië 1951. Drama van Hugo del Carril. Met o.a. Hugo del Carril, María Rosa Salgado, Antonio Casal en María Asquerino.

De derde en laatste herverfilming, deze keer door de Argentijnse acteur-regisseur Hugo del Carril. Evenals zijn voorgangers geeft deze film een slap en dubbelzinnig beeld van de rassenproblematiek.

Séptima página

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Rafael Durán, María Rosa Salgado, Alfredo Mayo en María Asquerino.

De verschillende hoogtepunten die de roddelpagina van de krant 'La jornada' opfleuren. Een acceptabele zedenschets, het werk van een regisseur die betere opdrachten had verdiend.

Hombre acosado

1950 | Misdaad, Thriller

Spanje 1950. Misdaad van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Mayo, Mario Berriatúa, María Asquerino, Rafael Arcos en Maruja Asquerino.

Een jongeman komt erachter dat zijn verloofde betrokken is bij de duistere zaken van een avonturier. Een van de weinige interessante films van Lazaga.

El Sótano

1949 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1949. Drama van Jaime de Mayora. Met o.a. Camilo José Cela, Paola Bárbara, Jesús Tordesillas en María Asquerino.

De minutieuze beschrijving van alles wat er gebeurt in een denkbeeldige stad, die door een bombardement geteisterd wordt. Een zeer vreemde doch lofwaardige film, waarvoor de grote Spaanse schrijver Camilo José Cela het scenario schreef en de hoofdrol speelde.

La Sirena negra

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Carlos Serrano de Osma. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Isabel de Pómes, Ana Farra en María Asquerino.

Een drama dat speelt in de negentiende eeuw over een jongen die geobsedeerd wordt door de herinnering aan zijn vroegere liefde, die gestorven is door onverzettelijkheid van de familie. De derde film van Carlos Serrano de Osma - opmerkelijk en gemaakt met een groot esthetisch gevoel, maar wel een beetje gefrustreerd door de overdreven pretenties ervan.

El Emigrado

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Raúl Cancio, María Asquerino en Alfonso Estela.

Twee broers die elkaar dodelijk haten raken verliefd op dezelfde vrouw. Een zeer slechte film.

El Hombre que las enamora

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van José María Castellví. Met o.a. Armando Calvo, Luchy Soto, Alberto Romea en María Asquerino.

Om te bereiken dat zijn zoon, een vrouwenversierder, zijn levenswijze zal veranderen, kondigt de hoofdpersoon aan dat hij gaat trouwen met een meisje op wie zijn zoon verliefd is. Een dom intrigestuk.