Benito Alazraki

Regisseur

Benito Alazraki is regisseur.
Er zijn 27 films gevonden.

Las 3 perfectas casadas

1972 | Komedie

Spanje/Mexico 1972. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Mauricio Garcés, Teresa Gimpera, Saby Kamalich en Luis Dávila.

Een schrijver laat na zijn vreemde ongeval een brief achter, waarin hij te kennen geeft de minnaar te zijn geweest van de echtgenotes van drie van zijn vrienden. Komedie ten gunste van de onderontwikkelde humor van Garcés.

Los Jóvenes amantes

1970 | Drama

Mexico/Spanje 1970. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Fanny Cano, Junior, Perla Cristal en Pedro Osinaga.

De liefdesavonturen van een jonge student met een wat oudere prostituée. Een melodrama met een enigszins moraliserend tintje en zonder enige cinematografische kwaliteit.

A ritmo de twist

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Beto el Boticario, María Eugenia Rubio en Elizabeth Cambell.

Twee vrienden krijgen werk in een fabriek voor dameskleding, maar een concurrent wil hen laten mislukken door hun creaties te stelen. Deze onbeholpen komedie is volgepropt met liedjes. De ooit veelbelovende Alazraki trok zich na deze film tijdelijk terug.

Santo contra los zombies

1961 | Avonturenfilm, Horror

Mexico/Verenigde Staten 1961. Avonturenfilm van Benito Alazraki. Met o.a. Santo, el Enmascarado de Plata, Armando Silvestre, Lorena Velázquez, Jaime Fernández en Irma Serrano.

De lijken van verschillende misdadigers worden door een geleerde, die een slechterik is, veranderd in zombies. Een van de eerste afleveringen van de serie SANTO en een van de klassieke werken van de Mexicaanse griezelfilm. Gesitueerd in een bijzonder troebele sfeer.

Los pistoleros

1961 | Western

Mexico 1961. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Teresa Velázquez, César del Campo, Roberto G. Rivera en Elizabeth Campbell.

Een revolverheld werkt samen met een sheriff om een bende veedieven te vangen. Brutaal plagiaat van GUNFIGHT AT THE O.K. CORRAL (de held lijdt ook aan tubercolose), maar natuurlijk niet zo goed.

Frankenstein, el Vampiro y Cía

1961 | Komedie, Horror

Mexico 1961. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Nora Veryán en Roberto G. Rivera.

Een wat overspannen vrouwelijke dokter ontdekt dat er een paar monsters begraven waren waarvan men dacht dat ze dood waren en nog in leven blijken te zijn. Zij probeert hen samen met de Weerwolf te vernietigen. Een ietwat groteske, maar met een zekere bekwaamheid gemaakte griezelfilm.

Espiritismo

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. José Luis Jiménez, Nora Veryán, Beatriz Aguirre en Carmelita González.

Op een spirituele bijeenkomst roept een vrouw de hulp van de Satan zelf in om haar huis voor een hypotheek te behoeden. Een curieus en bijna vermakelijk melodrama, waarin de vreselijke paradox is dat de hulp van de duivel de woede van een hele middenstandsfamilie opwekt. Aardig gemaakt.

El Tigre Negro

1961 |

Mexico 1961. Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Martha Elena Cervantes, Joaquín 'Borolas' García en Oscar Cuéllar.

Wanneer hun tent wordt gestolen door de geduchte bandiet 'El Tigre Negro', besluiten twee broers met gevoel voor humor zich in rovers te veranderen om de dief van hun spullen een afstraffing te geven. Een redelijk sympathieke parodie op de macho- avonturenfilms met revolutionaire inslag. 'Loco' Valdez kreeg de gelegenheid om in de meest dwaze kostuums te verschijnen.

Muñecos infernales

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Ramón Gay, Roberto G. Rivera en Quintín Bulnes.

Enkele kleine, levende poppen doden degenen die een afgodsbeeld uit een tempel op Haïti gestolen hebben. Gegarneerd met wat vampirisme viel deze horrorfilm, vaag geïnspireerd door THE DEVIL DOLL helemaal niet slecht uit.

De hombre a hombre

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Fernando Casanova, Elvira Quintana, Roberto G. Rivera en Oscar Pulido.

Een kind wordt opgevoed door drie monniken, die hem gevonden en opgenomen hebben. Eenmaal opgegroeid, wordt hij verliefd op een meisje, dat begeerd wordt door een rijke schurk. Om zich tegen de man te kunnen verdedigen, leren de drie monniken de jongen de zweep te gebruiken, te boksen en paard te rijden. Deze film benadrukt, zoals vele andere in die tijd, de weerbaarheid van de geestelijken.

Con quién andan muestros locos?

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Rosa Carmina, Anna Carol en Pedro de Aguillón.

Moe van het leven dat hij altijd geleid heeft, besluit een miljonair zich als een arme man te vermommen en als een gewoon mens te leven, totdat hij een danseres leert kennen op wie hij verliefd wordt en die hij wil helpen. Een erbarmelijke vertoning, die een zo geestige komiek als Valdés geen recht doet. Hoe dan ook, zijn vermommingen zijn ronduit grappig.

Tin Tan y las modelos

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Lorena Velázquez, Marquesita Radell en Martha Elena Cervantes.

Een ex-conducteur en de eigenaresse van een parfumerie werken samen om een paar modellen mooi te maken voor een variété-programma. Een gedwongen aandoende komedie zonder enige spontaniteit, met de populaire 'Tin Tan'.

Pistolas invencibles

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Armando Silvestre, Roberto G. Rivera en José Elías Moreno.

De rivaliteit tussen een bende outlaws en twee pistoleros die strijden voor rechtvaardigheid. Doet denken aan de beroemde film THE OUTLAW van Howard Hughes. Een slecht geregisseerde film vol gemeenplaatsen.

Peligros de juventud

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Teresa Velázquez, Fernando Luján en Manuel 'Loco' Valdés.

Een jonge zanger is verliefd op de dochter van de eigenaar van een restaurant, zij is echter verliefd op een student, die op zijn beurt weer zijn zinnen heeft gezet op een 'makkelijk' meisje, dat van plan is te trouwen met een Amerikaan. Een standaard melodrama over de jeugd die gemakkelijk geneigd is om op het verkeerde pad te gaan. Overdreven moraliserend.

Las Hermanas Karambazo

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Flor Silvestre, Manuel Capetillo en Irma Dorantes.

In een dorp wordt een schietwedstrijd georganiseerd. Twee jongens uit het rivaliserende dorp doen mee. Ondanks de inspanningen van de komiek 'Loco' Valdés, is deze film niet meer dan een boertige komedie, die technisch echter niet slecht in elkaar zit.

La Ley de las pistolas

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Roberto G. Rivera en Jaime Fernández.

Een man is op zoek naar een andere man, die hij herkent aan het wapen dat deze van hem stal. Grof plagiaat van WINCHESTER '73 van Anthony Mann. Helemaal niet onverdienstelijk, maar het blijft namaak.

El Toro negro

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Fernando Casanova, Teresa Velázquez, Alvaro Ortíz en Roberto Ramírez.

De roeping en het eerste en tevens laatste gevecht van een ongetalenteerde stierenvechter. Destijds vestigde Georges Sadoul al de aandacht op deze uitnemende film, met fantastische rollen en dialogen, onder een uitmuntende regie. Werd in 1960 vertoond op het Festival van Venetië, waar hij veel succes oogste, zowel bij de kritiek als bij het publiek.

Poker de reinas

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Christiane Martel, Flor Silvestre, Elvira Quintana en Mapita Cortés.

De wederwaardigheden van vier zangeressen die een eigen zaak willen beginnen. Niet heel goed, maar wel opgevrolijkt door een reeks uitermate bevallige actrices.

La Tijera de oro

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Lilia Guízar, Leonor Llausás en Marcelo Chavez.

Een kapper wordt verliefd op een jonge schoenverkoopster. De ouders zijn er tegen, door een misverstand belandt hij in de gevangenis, waarna haar ouders alsnog hun toestemming geven. Een armoedige komedie waarin 'Tin Tan' niet de beste rol van zijn leven speelt. Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat ook de regisseur niet erg thuis was in het genre.

Infierno de almas

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Christiane Martel, Ramón Armengod, Sonia Furió en Tito Junco.

Door een misverstand wordt een man gezocht door de politie. Hij zoekt zijn toevlucht in het huis van een cabaretière die op haar beurt de vriendin is van een politieman. Omdat de regisseur hier de draad van het verhaal kwijtraakt, zoekt hij zijn toevlucht tot de fysieke kwaliteiten van de dames Martel en Furió, om het geheel toch nog interessant te maken. Vergeefs.

El Vestido de novia

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Ana Luisa Pelufo, Ramón Gay, Elvira Quintana en Miguel Angel Ferriz.

De turbulente verhouding van een man uit de middenklasse met een prostituée, met wie hij trouwt. Een zeer slecht melodrama vol totaal absurde en ridicule scènes.

Café Colón

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. María Félix, Pedro Armendáriz, Jorge Martínez de Hoyos en Francisco Jambrina.

Twee van de populairste sterren aller tijden van de Mexicaanse film vertolken de hoofdrollen in deze komedie die zich afspeelt tijdens de legendarische revolutie van Juárez. Veel liedjes. Een sympathieke film.

Rebelde sin casa

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Germán Valdés 'Tin Tan', Ana Bertha Lepe, Oscar Ortíz de Pinedo en Carlos Riquelme.

Een parkeerwachter raakt betrokken bij een grootscheepse diefstal en belandt in de gevangenis. Deze film betekent de wederopstanding van 'Tin Tan', die hiermee één van zijn beste komedies maakt. Een goede film met uitstekende rollen.

Ladrones de niños

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Lilia Prado, Armando Silvestre, Víctor Junco en Martha Valdés.

Een bende delinquenten ontvoert kinderen om hun families losgeld af te persen. Een melodrama zoals je maar zelden tegenkomt.

Los Amantes

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Yolanda Varela, Carlos Baena, Amanda del Llano en Jorge Martínez de Hoyos.

Twee studievrienden worden verliefd op twee hoertjes. De film werd in zijn tijd te realistisch bevonden, met als gevolg dat de censuur erin knipte. Slecht gespeeld.

A dónde van nuestros hijos

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Dolores del Río, Tito Junco, Ana Bertha Lepe en Martha Mijares.

Het leven van een echtpaar met vijf totaal verschillende kinderen. Zo reactionair zie je ze maar zelden.

Raíces

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Beatriz Flores, Olimpia Alazraki, Miguel Angel Negrón, Alicia del Lago en Juan de la Cruz.

Film gebaseerd op vier korte verhalen van Francisco Rojas González; de film is één grote lofzang op de Indiaanse erfenis, sober geregisseerd, maar dat doet niets af aan de kwaliteit. Eén van de interessantste films van de jaren vijftig en bejubeld door de critici. Gefilmd door Walter Reuter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Benito Alazraki op televisie komt.

Reageer