Alexander Granach: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

My Buddy

1944 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1944. Drama van Steve Sekely. Met o.a. Donald Barry, Ruth Terry, Lynne Roberts, Alexander Granach en Emma Dunn.

In 1944 was Amerika in oorlog. Na afloop zouden veel Amerikaanse jongens, die toen hun land dienden, thuiskomen. Deze film vertelt wat er in dat geval in 1918 gebeurde. Barry is een soldaat die terugkeert uit de oorlog. Hij zit vol plannen: hij wil werken, sparen, een meisje leren kennen en trouwen. De maatschappij maakt het hem en vele anderen echter onmogelijk: er ís geen werk. Als gevolg hiervan raakt Barry verzeild aan de zelfkant van de samenleving. We zien perfect spel van Barry als verbitterde veteraan in een goed gemaakte film. De makers vonden dat de geschiedenis zich na WO II niet mocht herhalen.

Joan of Paris

1942 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Michèle Morgan, Paul Henreid, Thomas Mitchell, Laird Cregar en May Robson.

Uitstekend WO II-verhaal over de toegewijde Morgan die zichzelf aangeeft, zodat Henreid en zijn kameraden, medepiloten, naar de geallieerde linies kunnen terugkeren.

Joan of Ozark

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Joseph Santley. Met o.a. Judy Canova, Joe E. Brown, Eddie Foy Jr., Jerome Cowan en Alexander Granach.

Hillbillie Canova spoort een bende nazi's op in de VS en zet een val.

A Man Betrayed

1941 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1941. Drama van John H. Auer. Met o.a. John Wayne, Frances Dee, Edward Ellis, Wallace Ford en Ward Bond.

Lynn Hollister (John Wayne) is een jonge advocaat die naar de grote stad komt om te bewijzen dat de dood van een basketbalspeler geen zelfmoord maar moord was. Tijdens zijn queeste ontmoet hij Sabra (Frances Dee), de dochter van een corrupte politicus (Edward Ellis). Zonder zijn principes op te geven zet Lynn zich aan het versieren van Sabra. Het klinkt als een moordmysterie met een romantisch tintje, maar het is screwball-comedy. Jawel, met John 'Western' Wayne, die zijn dramatisch bereik eens wilde uitbreiden (zonder veel succes). Ondanks of juist vanwege immense B-uitstraling het aankijken waard

Ninotchka

1939 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Komedie van Ernst Lubitsch. Met o.a. Greta Garbo, Melvyn Douglas, Ina Claire, Bela Lugosi en Sig Rumann.

Prima komedie over vrouwelijke gezant Garbo, die door haar communistische vaderland naar Parijs gestuurd wordt, waar de stijve partijdame in de plooi schiet als zij bonvivant Douglas ontmoet. Hoewel het thema achterhaald is, blijft de film erg leuk en onderhoudend en niet in de laatste plaats door de schitterende Garbo. De film kreeg vier Oscars en vormde de basis voor een Broadwaymusical waarop later weer de film SILK STOCKINGS werd geënt. Scenario van Charles Brackett, Billy Wilder en Walter Reisch naar een idee van Melcior Lengyel. Camerawerk van William Daniels.

Bortsy

1936 |

USSR 1936. Gustav von Wangenheim. Met o.a. Alexander Granach, Bruno Schmidtsdorf (Fritzdorf), Lotte Loebinger, Georg Gog en Ingeborg Frank.

Tegen de achtergrond van het Reichstagbrand-proces waarin de Bulgaarse communist Georgi Dimitroff een der beklaagden is, ontwikkelt een jonge werkloze zich - onder invloed van Dimitroff - van toeschouwer tot een toegewijd strijder voor de zaak van de arbeidersklasse. Dit is de enige collectief-film die is gemaakt door Duitse emigranten in wat toen de Sovjetunie genoemd werd èn de eerste antifascistische speelfilm van de Duitse emigratie. Het debuut en tevens de meest belangrijke film van een regisseur die onder meer acteerde in Murnau's NOSFERATU.

Kameradschaft

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Fritz Kampers, Ernst Busch, Alexander Granach, Elisabeth Wendt en Andrée Ducret.

In de Duits-Franse mijnstreek weigert een Frans meisje te dansen met een Duitse mijnwerker, wat vlak na WO I een kwade stemming kweekt. Na een explosie in de Franse mijn helpen Duitse kompels met de redding. Sociaal-idealisme zou je deze roerende Pabst-film kunnen noemen die erg documentair aandoet. Het Duitse publiek was niet van broederschap gediend en liet de film, die op historische feiten berust, links liggen. Scenario van L. Vajda, K. Otten en P.M. Lampel. Camerawerk van Fritz Arno-Wagner.

Nosferatu (Eine Symphonie des Grauens)

1922 | Horror, Experimenteel, Zwijgende film

Duitsland 1922. Horror van F.W. Murnau. Met o.a. Max Schreck, Gustav von Wangenheim, Greta Schröder, Alexander Granach en John Gottowt.

Nog steeds bezit deze klassieke horrorfilm een lugubere schoonheid en een angstaanjagende precisie in enscenering en cameravoering met Max Schreck als onvergetelijke vampier in een benauwende sfeer met veel buitenopnames en met een echt slot als decor. De weduwe van Bram Stoker, auteur van het boek Dracula, deed in de jaren twintig Murnau een proces aan omdat de procent had verzuimd om de rechten te kopen, waarna alle kopieën van dit expressionistische meesterwerk vernietigd moesten worden. Gelukkig werd een exemplaar in Frankrijk over het hoofd gezien. Dat werd in 2006 gerestaureerd, in 2013 gedigitaliseerd en van een nieuwe soundtrack voorzien.