Sam Smith

Acteur

Sam Smith is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Wondrous Oblivion

2003 | Komedie, Drama, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk/Duitsland 2003. Komedie van Paul Morrison. Met o.a. Sam Smith, Delroy Lindo en Emily Woof.

In het Londen van 1960 telt voor de 11-jarige David (Smith) vooral één ding: cricket. Helaas bakt hij er als speler weinig van en zo komt de al even cricket-verdwaasde nieuwe buurman als geroepen. David heeft zijn persoonlijke coach. Tot hier blijft Wondrous oblivion binnen de lijnen van de opgroeien-door-sport-film. Buurman is echter de Jamaicaan Dennis (Lindo) en zijn huidskleur springt eruit in de arbeiderswijk van blanke Britten, wat de toon van de film richting die van schoolmeesterachtig anti-racismepamflet doet opschuiven. Gelukkig bieden goed spel en komische ogenblikken wat tegenwicht.

Oliver Twist

1999 | Drama, Historische film, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1999. Drama van Renny Rye. Met o.a. Sam Smith, David Ross, Julie Walters, Roger Lloyd-Pack en Michael Kitchen.

Een der betere [KL]Oliver Twist[KLE]-verfilmingen naar het onvergankelijke verhaal van Charles Dickens, dat hij in 1838 op 26-jarige leeftijd schreef. Deze miniserie die varieert van vier tot zes uur, mag zich meten met de klassieker van David Lean uit 1948 of de musical van Carol Reed uit 1968. Het scenario is van Alan Bleasdale, die heel wat aandacht heeft besteed aan de voorgeschiedenis van Oliver Twist (Smith) voordat hij terechtkwam in de zakkenrollersbende van Fagin (Lindsay). We vernemen hoe zijn moeder Agnes Fleming (Myles) bezwangerd werd door de weekhartige, getrouwde Edwin Leeford (Dutton), die onder de plak zit van zijn oudere, gemene gade Elizabeth (Duncan). Hoe Oliver vriendschap sluit met de groothartige prostitu[KA1]ee (Woof), die regelmatig wordt afgetuigd door haar pooier Bill Sikes (Serkis), en deze relatie tenslotte met haar leven zal moeten bekopen. Ondertussen is Oliver volgens voornoemd scenario niet ontoevallig onder het toezicht gekomen van Mr. Brownlow (Kitchen). Tot het einde toe vraag je je af of Oliver ooit aan het familiefortuin zal kunnen komen, dat hem toestaat. Het spel is over de gehele linie zeer goed, mede dankzij de vaardige regie van Rye. De muziek van Paul Pritchard met fraaie nummers van Elvis Costello ondersteunen het geheel en verheffen het niveau nog eens extra. Het camerawerk is van Walter McGill, die filmde op locaties in Praag in Tsjechië en Cumbria in het Verenigd Koninkrijk. Dolby.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sam Smith op televisie komt.

Reageer