Luboš Fišer

Componist

Luboš Fišer is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Kanka do Pohádky

1981 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1981. Familiefilm van Ota Koval. Met o.a. Žaneta Fuchsová, Lukáš Bech, Milena Steinmasslová, Václav Helšus en Linda Dřevikovská.

Fuchsová krijgt voor haar achtste verjaardag een prachtig prentenboek van Josef Lada, een bekend schilder in Tsjechoslowakije, die leefde van 1887 tot 1957. Op de eerste bladzijde staat een handgeschreven boodschap en onder de handtekening bevindt zich een grote inktvlek. Het meisje probeert de vlek weg te vegen, maar plots is het stuk papier, waarmee ze veegt, verdwenen. Ook haar schoen verdwijnt en komt in de kamer van haar broer Rydl terecht. Alle tekeningen worden levensgroot en het meisje ontdekt dat zij de mensen en dieren van de tekeningen levend kan maken door ze aan te raken. De kinderen beleven veel pret met hun sprookjesuniversum. Eenvoudig, maar pittig in beeld gebracht. Scenario van Jiří Melišek en Milan Pavlík. Fotografie van Ivan Šlapeta.

Pod jezevči skǎlou

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1978. Familiefilm van Václav Gajer. Met o.a. Gustáv Valach, Thomáš Holý, Jana Brejchová, Josef Vinklář en Zdeněk Buchvaldek.

De eerste film over de twaalf-jarige Vasek (Holy), die bij zijn grootvader (Valach) in het Boheemse woud de vakantie doorbrengt. Onderhoudend met het accent op de vrije natuur, vertrouwen en wederzijds respect, maar ook met de nodige spanning als de jongen de tekkel van zijn opa uit de klauwen van een gevaarlijk das redt. Om binnen het budget te blijven: Valach speelt zowel grootvader als houtvester Straka. Scenario van de regisseur en Josef Pohl. Camerawerk van Rudolf Milič.

Na kometa

1970 | Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Servië en Montenegro 1970. Familiefilm van Karel Zeman. Met o.a. Emil Horváth, Magda Vašaryová, František Filipovský, Josef Větrovec en Čestmir [KA5]Randa.

Avonturenfilm over een Franse luitenant in Algerije, die van de verdrinkingsdood gered wordt door een meisje dat achtervolgd wordt door slavenhandelaars die een komplot voorbereiden tegen de Franse overheersers. Ze worden allen meegezogen door een vreemde planeet en sluiten daar vrede. Op deze planeet gebeuren vreemde zaken en ze komen voor verschillende verrassingen te staan. Natuurlijk keren ze terug op aarde en is de vrede vlug vergeten. Een satire op onze maatschappij met haar zinloze geweld. Een film die u moet zien. Scenario van regisseur Zeman naar een verhaal van Jules Verne. Achter de camera stond Rudolf Stahl.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luboš Fišer op televisie komt.

Reageer