Joselito Rodríguez

Regisseur

Joselito Rodríguez is regisseur.
Er zijn 16 films gevonden.

El hijo de Huracán Ramírez

1965 | Sportfilm, Drama

Mexico 1965. Sportfilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. Titina Romay, Pepito Romay, David Silva en Cármen González.

De worstelster 'Huracán Ramírez' wordt beschuldigd van een diefstal die hij niet heeft begaan. Zijn oudste zoon probeert de ware schuldige te vinden. Het vervolg op HURACAN RAMIREZ en even vervelend.

El misterio de Huracán Ramírez

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. Titina Romay, Pepe Romay, David Silva en Carmelita González.

Het eerste vervolg op HURACAN RAMIREZ (Rodr[KA1]iguez, 1952), waarin de betreffende gemaskerde besluit een rustig leven te gaan leiden als hij zijn kinderen ziet opgroeien terwijl hij - verborgen voor zijn vrouw - een professionele vechtersbaas is. De film is een pure familieaangelegenheid (zo zijn de twee hoofdrolspelers kinderen van de regisseur).

La Máscara de hierro

1959 | Western, Horror

Mexico 1959. Western van Joselito Rodríguez. Met o.a. Luis Aguilar, Jaime Fernández, Esperanza Issa en Nora Veryán.

Een gemaskerde, `De Eenzame Ruiter` genaamd, moet een meisje redden dat gevangen gehouden wordt door een man, die nog een jongedame gevangen houdt, en die hij martelt met een ijzeren masker. Een mengeling van western en horror (er verschijnen zelfs vampiers). Ook worden er Mexicaanse liedjes gezongen. Nogal middelmatig.

La Calavera negra

1959 | Avonturenfilm

Mexico 1959. Avonturenfilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. Luis Aguilar, Jaime Fernández, Dagoberto Rodríguez en Pascual García Peña.

Een gemaskerde hoort van een aantal misdaden, begaan door een bende struikrovers, die een doodshoofd zoeken waarin zich de sleutel bevindt om bij een enorme schat te kunnen komen. Bestaat uit drie episoden 'El asesino invisible', 'El enigma del armario' en 'La tumba abandonada'. Armzalig en onbeduidend.

Santo contra hombres infernales

1958 | Fantasy, Avonturenfilm

Cuba/Mexico 1958. Fantasy van Joselito Rodríguez. Met o.a. Santo 'El Enmascarado de Plata', Joaquín Cordero, Gina Romand en Jorge Marx.

Santo bevrijdt een verliefd stel dat wordt achtervolgd door een bende smokkelaars. De derde film over de avonturen van 'Santo', gelijktijdig gemaakt met zijn voorganger SANTO CONTRA CEREBRO DEL MAL, in co-produktie met Cuba. Niet al te geslaagd.

Santo contra Cerebro del Mal

1958 | Sciencefiction, Horror

Cuba/Mexico 1958. Sciencefiction van Joselito Rodríguez. Met o.a. Santo 'El Enmascarado de Plata', Joaquín Cordero, Norma Juárez en Alberto Insúa.

In Havanna ontmoet Santo een duivelse geleerde. De tweede film rond SANTO, EL ENMASCARADO DE PLATA.

Pepito y el Monstruo

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Joselito Rodríguez. Met o.a. Pepito Romay, Titina Romay, Prudencia Grifell en Martha Rangel.

Een jongetje is in een theater getuige van de moord op een bejaarde man in een theater door een monsterlijk figuur; maar voordat hij sterft vertrouwt het slachtoffer hem een geheim toe. Rodr[KA1]iguez bleef proberen zijn familie rollen in alle genres te laten spelen (hier kwam de griezelfilm aan de beurt); het resultaat was niet minder pathetisch.

La Pequeña enemiga

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Titina Romay, Pepito Romay, Carmen Montejo en Enrique Rambal.

Een gelukkig getrouwd arts krijgt van zijn ex-minnares het verzoek om haar huidige minnaar aan een kogelwond te opereren. De film leert een harde morele les, helaas.

Dos diablillos en apuros

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Titina Romay, Pepito Romay, Carmen Montejo en Enrique Rambal.

Omdat de scheiding van hun ouders onafwendbaar is, besluiten de drie kinderen bij opa te gaan wonen. Joselito Rodríguez kon het weer eens niet laten om zijn eigen kinderen in de film te laten spelen en terloops wat zedelessen ten beste te geven. Dat kon volgens hem nooit kwaad.

Pintame angelitos blancos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Emilia Guiú, Rita Montaner, Titina Romay en Julio Villarreal.

Onder invloed van zijn tweede vrouw houdt een man op van zijn dochter te houden. Maar met de hulp van de zwarte bedienden komt het meisje er achter dat haar stiefmoeder een hoer is. Een belachelijke en onuitstaanbare smartlap.

Huracán Ramírez

1952 | Actiefilm

Mexico 1952. Actiefilm van Joselito Rodríguez. Met o.a. David Silva, Carmen González, Tina Romay en Freddy Fernández.

Een jonge vrijworstelaar moet zich bij alle gevechten vermommen opdat zijn vader, die niet wil dat zijn zoon worstelt, hem niet herkent.Een zwakke film met melodramatische trekjes.

Cuando los hijos pecan

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Meche Barba, Fernando Fernández, Silvia Pinal en Carlos Orellana.

Een echtpaar wordt in de steek gelaten door hun twee kinderen: hij omdat hij een hoerenloper is, zij omdat ze zich onbegrepen voelt. Een reactionaire smartlap zoals er maar weinig zijn.

Yo fui una callejera

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Meche Barba, Antonio Aguilar, Freddy Fernández en Estela Matute.

Een meisje dat in huis woont bij haar broer, haar dronken vader en haar stiefmoeder, die haar uitbuit, vindt werk in een revue. Dit tegen de wil van haar broer die het haar kwalijk neemt dat ze met zo weinig kleding aan danst. Totaal absurd.

...Y murió por nosotros!

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Andrés Soler, Felipe de Alba en Titina Romay.

In een mijnwerkersdorp worden de arbeiders op schandelijke wijze uitgebuit; alléén de onderwijzer verzet zich. Rodríguez probeerde een parallel te leggen tussen zijn verhaal en het leven van Christus, maar hij kwam niet verder dan een slechte parodie.

La Hija del panadero

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Carlos Orellana, Amanda del Llano, Eduardo Noriega en Mantequilla.

De dochter van een bakker brengt haar vader in de problemen. Ge[KA3]inspireerd op de Franse film LA FEMME DU BOULANGER (Marcel Pagnol, 1938). De film is niet meer dan een druilerig en volstrekt oninteressant melodrama.

Café de chinos

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Joselito Rodríguez. Met o.a. Carlos Orellana, Abel Salazar, Amanda del LLano en Gustavo Rojo.

De verloofde van een dief, door hem in de steek gelaten, krijgt een dochtertje in een Chinees café. De eigenaar van het café wil het meisje adopteren. De film is duidelijk met weinig geld en veel tegenzin gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joselito Rodríguez op televisie komt.

Reageer