Sarah Miles: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Caro Antonioni...

1994 | Documentaire, Biografie

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1994. Documentaire van Gianni Massironi. Met o.a. Michelangelo Antonioni, Tonino Guerra, Alain Cuny, Alain Robbe-Grillet en Monica Vitti.

Een uitgebreid portret van Antonioni, die algemeen beschouwd wordt als een van de belangrijkste Europese cineasten van zijn generatie. Binnen het tijdsbestek van een uur worden fragmenten getoond uit al zijn films, vanaf GENTE DEL PO (1948) tot en met INDIFICAZIONE DI UNA DONNA (1982). Commentaar wordt vooral gegeven door zijn vriend en medewerker Tonino Guerra, maar tevens door een internationale selectie van acteurs, actrices, schrijvers, fotografen en producenten die ooit met hem hebben samengewerkt. Antonioni zelf wordt aan het woord gelaten via vroeger opgenomen interviews. Zijn eeuwig thema: de onmogelijkheid van mensen om met elkaar te communiceren, wordt via zijn verschillende films geanalyseerd. Een boeiend document, geschreven door Massironi en gemonteerd door Massimiliano Feresia en Massironi. Nieuw materiaal werd geschoten door Emilio Bestetti.

The Silent Touch

1992 | Drama, Muziek

Denemarken​/​​Polen​/​​Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Krzystof Zanussi, Krysztof Zanussi en Krzysztof Zanussi. Met o.a. Max von Sydow, Lothaire Bluteau, Sarah Miles, Sofie Gråbøl en Aleksander Bardini.

Jonge musicoloog Bluteau maakt kennis met het zeer melodieuze werk van Hongaarse componist Von Sydow, die geen noot meer op papier heeft gezet sedert zijn eerste vrouw is omgekomen in een concentratiekamp. Hij heeft zich teruggetrokken in Denemarken en is verknocht aan de drank. Bluteau zoekt contact, dringt tot hem door en weet hem ertoe te bewegen zijn levenswerk te voltooien. Miles is Von Sydow's tweede vrouw en Grabol speelt de jonge vrouw, die Bluteau met de contacten helpt en assisteert bij het optekenen van de muziek. Von Sydow schittert in deze verder niet zo opwindende film. De muziek is van Wojciech Kilar die met DRACULA van Francis Ford Coppola naam maakte. Peter Morgan en Mark Wadlow bewerkten een verhaal van Edward Zebrowski en regisseur Zanussi tot scenario. Camerawerk van Jaroslaw Zamojda.

Robert Mitchum: The Reluctant Star

1991 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1991. Documentaire van Gene Feldman. Met o.a. Robert Mitchum, Jane Russell, Edward Dmytryk, Deborah Kerr en Jane Greer.

Een portret van de in 1917 geboren superster uit de jaren 1940 1960. Zelf vertelt hij over zijn jeugd, de dood van zijn vader toen hij amper drie was, zijn huwelijk met Dorothy en zijn zegetocht in Hollywood. Het was nooit zijn bedoeling om filmacteur te worden, maar het leek wel alsof het zijn noodlot was. Om wat geld te verdienen nam hij in 1940 een job aan als stuntman en in 1942 debuteerde hij reeds als acteur met HOPPY SERVES A WRIT. Zijn doorbraak volgde in 1945 met THE STORY OF G.I. JOE. Hij weet heel wat anecdotes te brengen over zijn samenwerking met o.a. Marilyn Monroe, Raoul Walsh, Charles Laughton en John Huston en over de beruchte marijuana-zaak die hem in 1948 twee maanden achter de tralies bracht. Een hele reeks mensen die met hem hebben samengewerkt vervolledigen het beeld van Mitchum die uit de film komt als een acteur die steeds zichzelf was en zich nooit anders heeft voorgedaan. Feldman schreef het scenario. Voor de montage tekende Stephanie Palewski en voor de research Polly Pettit. Het geheel wordt geïllustreerd met fragmenten uit zijn belangrijkste films. Nieuw beeldmateriaal is van Robert Joy, Piotr Jaxa, Kevin McKnight, Rick Robertson en Jeremy Stavenhagen.

A ghost in Monte Carlo

1990 | Romantiek, Mysterie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​Italië​/​​Oostenrijk 1990. Romantiek van John Hough. Met o.a. Sarah Miles, Oliver Reed, Christopher Plummer, Samantha Eggar en Fiona Fullerton.

Parijs 1875. Miles zint op wraak nadat ze een tijd lang noodgedwongen de exploitatie van een bordeel op zich moest nemen. Samen met haar vriendin Eggar en haar nichtje Anthony trekt ze naar Monte Carlo. Ze wil haar nichtje koppelen aan een prins, met wiens vader Plummer ze nog een appeltje te schillen heeft. Maar de gevaarlijke Reed herkent haar. Belachelijk scenario, met een climax die ongeloofwaardig is. Aan de basis ligt een roman van Barbara Cartland. De uitstekende cast weet zich duidelijk geen raad met dit waardeloze script. In plaats van een hoogtepunt van romantiek werd het een langdradige draak, die enkel verveling biedt. Terence Cole schoot prachtige beelden bij deze geschiedenis van corruptie en intriges in de hoogste adellijke kringen. Enkel voer voor onvolwassen, romantische bakvisjes.

White Mischief

1987 | Drama, Misdaad, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1987. Drama van Michael Radford. Met o.a. Greta Scacchi, Charles Dance, Joss Ackland, Sarah Miles en Geraldine Chaplin.

Toen in Engeland de Tweede Wereldoorlog woedde, hadden Britse rijkelui op een heuvel in Kenia, Happy Valley, een leven waar het tegendeel aan de hand was: drugs, drank, seks, feest, roddel en onverschillige vergetelheid. In deze setting vond een moord plaats die, waarschijnlijk juist vanwege het grote contrast, nu nog steeds bekend is in Engeland. Michael Radford (Il postino) bewerkte het boek van James Fox over deze episode en herschiep de periode met verve, zodat een film over een moord eerder een film over ultieme decadentie is. Alles ademt antieke extravagante rijkdom in White Mischief, dat in Kenia werd gefilmd: de auto's, de kleding, de architectuur, de omgang met de arme lokale bevolking. Josslyn Hay, Earl of Erroll (Dance) is in dit milieu als een vis in het water. Hij versiert Diana Caldwell (Scacchi), die met sir John Delves Broughton (Ackland) getrouwd is om - zo weet iedereen, ook de bruidegom - zijn geld. Maar nu is de koek op. De buitenechtelijke verhouding wordt niet geheim gehouden in Happy Valley, en dat lijkt de kapitale fout te zijn die Josslyn Hay maakte.

Queenie

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Mia Sara, Kirk Douglas, Martin Balsam, Claire Bloom en Topol.

Kostbare productie, maar verder een saaie bewerking van de bestseller van Michael Korda. Een exotisch meisje uit de achterbuurten van Calcutta werkt zich op tot Hollywood ster. De figuur Queenie werd gebaseerd op Merle Oberon, terwijl Douglas een nauwelijks bedekte versie geeft van Alexander Korda, oom van de auteur en filmmagnaat. Verkeerde casting van de onervaren Sara in de titelrol. Oorspronkelijk in twee delen.

Hope and Glory

1987 | Oorlogsfilm, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1987. Oorlogsfilm van John Boorman. Met o.a. Sebastian Rice-Edwards, Geraldine Muir, Sarah Miles, Sammi Davis en Ian Bannen.

In deze briljante semi-autobiografische film observeert regisseur Boorman de verbazing van de jonge Bill (Rice-Edwards) die opgroeit in het surrealistische landschap van het door bommen getroffen Londen in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog. Omringd door de heftige emoties van de volwassenen, die hij maar half begrijpt, heeft de jongen zijn eigen visie op de wereld. Een prachtige enscenering, rijke fotografie en eersteklas spel werden door Boorman gesmeed tot een film zonder compromissen of sentiment. Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder die voor beste film, regie en script.

Harem

1986 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1986. Avonturenfilm van Billy Hale. Met o.a. Nancy Travis, Art Malik, Sarah Miles, Yaphet Kotto en Cheri Lunghi.

Een rijke Amerikaanse erfgenaam wordt ontvoerd en belandt in de harem van de sultan Sharif in Constantinopel. Haar verloofde vraagt de hulp aan de Britse ambassadeur, maar die weigert. Dan spant hij samen met een Turkse opstandeling, die geld nodig heeft voor de revolutie. Als de erfgename met de knappe rebel in bed wordt aangetroffen, wordt ze door de sultan ter dood veroordeeld. Er is dan gelukkig nog een deus ex machina. Een belachelijk verhaal dus. Een dat is nog niet alles, want in de harem wordt gemoord en gekonkeld onder aanvoering van eerste echtgenote Gardner. Deze film heeft maar liefst zeven producenten! Oorspronkelijk uitgezonden in twee delen.

Steaming

1985 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Komedie van Joseph Losey. Met o.a. Vanessa Redgrave, Sarah Miles, Diana Dors, Patti Love en Brenda Bruce.

Een teleurstellende bewerking van het toneelstuk van Nell Dunn over hoe enkele vrouwen in een vervallen Londens badhuis op elkaar reageren, als ze proberen sluiting te verhinderen. Niet eens zo heel erg slecht eigenlijk, met over de hele linie bovengemiddeld spel, maar de film ontbeert node de humor die het toneelstuk zo geslaagd maakte. De laatste film van regisseur Losey en van Dors.

Agatha Christie's Ordeal by Innocence

1984 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1984. Mysterie van Desmond Davis. Met o.a. Donald Sutherland, Faye Dunaway, Christopher Plummer, Sarah Miles en Ian McShane.

In deze Christie verfilming speelt een Amerikaan (Sutherland) de hoofdrol van amateur-speurneus. Uiteraard is het gelokaliseerd in een Engels gehucht rond 1955. Helaas is men met het scenario verschrikkelijk de mist in gegaan, waardoor het een verwarrend verhaaltje is geworden. Zonde van de bekwame spelers. De muziek is van Dave Brubeck.

Walter and June

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Stephen Frears. Met o.a. Ian McKellen, Sarah Miles, John Czeslaw en Gordon Sinclair.

Een vervolg op WALTER met McKellen opnieuw als de geestelijk gehandicapte jongeman. Hij komt nu onder de hoede te staan van de depressieve June die hem vervolgens weer aan zijn lot overlaat. McKellen is weer magistraal en Miles vult hem uitstekend aan, maar het verrassende is er vanaf.

Venom

1981 | Horror, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1981. Horror van Piers Haggard. Met o.a. Klaus Kinski, Susan George, Oliver Reed, Nicol Williamson en Sarah Miles.

Internationaal misdadiger Jacques Müller (Kinski) poogt, samen met twee handlangers, een tienjarige jongen te ontvoeren wiens rijke ouders niet thuis zijn. De jongen is echter een liefhebber van exotische dieren, en hij heeft net van zijn opa een Zwarte Mamba gekregen, het dodelijkste reptiel ter wereld. Het beestje dwarsboomt de snode plannen. Aardige pulp vol zelfrelativerende humor. De beste B-acteurs werden ingehuurd, vooral Kinski is op z'n plaats in dit betere genrewerk. Het scenario vol plotgaten heeft zoveel vaart dat het niet moeilijk is om de vele onwaarschijnlijkheden te negeren. Dom, maar leuk.

Priest of Love

1981 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1981. Drama van Christopher Miles. Met o.a. Ian McKellen, Janet Suzman, Ava Gardner, Penelope Keith en Jorge Rivero.

Letterlijk verslag van de laatste jaren van D.H.Lawrence (McKellen) - `degene die van die smerige boeken schrijft` - dat een hoogtepunt vindt in de relatie met zijn vrouw (Suzman) en de verschijning van het boek Lady Chatterley's Lover. Langzaam, maar de moeite waard. Elf jaar eerder regisseerde Miles de filmversie van THE VIRGIN AND THE GYPSY van Lawrence.

The Big Sleep

1978 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1978. Thriller van Michael Winner. Met o.a. Robert Mitchum, Sarah Miles, Candy Clark, Richard Boone en James Stewart.

Detective Philip Marlowe (Mitchum) wordt ontboden door de oude, verzwakte, naar rust verlangende generaal Sternwood (Stewart). De generaal heeft twee dochters. Charlotte (Miles) is een gokster en trekt op met schurken. Camilla (Clark) is het slachtoffer van een afperser. Hun gedrag brengt de oude man tot wanhoop, en hij wil dat Marlowe er een einde aan maakt. Goede remake, die trouwer is aan de roman van Raymond Chandler dan Howard Hawks' versie uit 1944 maar het charisma mist van Bogart/Bacall, al werd een beroep gedaan op heel wat bekenden. Winner zelf schreef het scenario, dat in beeld werd gebracht door Robert Paynter. Jerry Fielding componeerde er een somber klinkende score bij.

The Sailor Who Fell From Grace With the Sea

1976 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1976. Drama van Lewis John Carlino. Met o.a. Sarah Miles, Kris Kristofferson, Jonathan Kahn, Margo Cunningham en Earl Rhodes.

Een sterk te beïnvloeden zoon heeft problemen met de liefdesrelatie die zijn moeder, een weduwe, heeft aangeknoopt met een vriendelijke zeeman. Hij raakt in de ban van een morbide vriendje. Hartstochtelijke liefdesscènes en een bizarre afloop zijn de hoogtepunten in deze ongebruikelijke film, prachtig verfilmd aan de Engelse kust. Naar het Japanse verhaal van Mishima.

Sailor Who Fell From Grace With The Sea

1976 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1976. Drama van Lewis John Carlino. Met o.a. Margo Cunningham, Jonathan Kahn, Sarah Miles en Kris Kristofferson.

Een sterk te beïnvloeden zoon heeft problemen met de liefdesrelatie die zijn moeder, een weduwe, heeft aangeknoopt met een vriendelijke zeeman. Hij raakt in de ban van een morbide vriendje. Hartstochtelijke liefdesscènes en een bizarre afloop zijn de hoogtepunten in deze ongebruikelijke film, prachtig verfilmd aan de Engelse kust. Naar het Japanse verhaal van Mishima.

James Michener's Dynasty

1976 | Drama

Verenigde Staten 1976. Drama van Lee Phillips. Met o.a. Sarah Miles, Stacy Keach, Harris Yulin, Granville Van Dusen en Amy Irving.

Landbewerkers in Ohio vestigen een machtige familiezaak in het midden van de negentiende eeuw. Sterke rollen van Yulin, Miles en Keach als man, vrouw en de zwager voor wie zij haar gezin verlaat, maar de verhalende passages werden opgeofferd aan de lengte, en de inhoud lijdt hieronder. Ook bekend als DYNASTIY.

Pepita Jiménez

1975 | Romantiek

Spanje 1975. Romantiek van Rafael Moreno Alba. Met o.a. Sarah Miles, Stanley Baker en Pedro Díez del Corral.

In de negentiende eeuw houdt de Andalusische dame Pepita Jiménez van een priester. Een esthetische en uiterst vervelende verfilming van de roman van Juan Valera.

Great Expectations

1974 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1974. Drama van Joseph Hardy. Met o.a. Michael York, Sarah Miles, James Mason, Margaret Leighton en Robert Morley.

Aardige herverfilming van Dickens' klassieker; oorspronkelijk geproduceerd als een musical, maar de liedjes zijn geschrapt. Hoe dan ook, OLIVER! is het niet.

The Man Who Loved Cat Dancing

1973 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1973. Western van Richard C. Sarafian. Met o.a. Burt Reynolds, Sarah Miles, George Hamilton, Lee J. Cobb en Jack Warden.

Western over een uitdagende dame die haar echtgenoot verlaat en met een bende bandieten aan de haal gaat. Hier en daar traag, maar toch genietbaar. Eleanor Perry bewerkte de gelijknamige roman van Marilyn Durham. Camerawerk van Harry Stradling Jr. Gefilmd in Panavision.

The Hireling

1973 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1973. Drama van Alan Bridges. Met o.a. Robert Shaw, Sarah Miles, Peter Egan, Elizabeth Sellars en Caroline Mortimer.

Een fraaie bewerking van L.P. Hartley`s roman over het stijve klassesysteem in Engeland. Chauffeur Lead (Shaw) helpt een vrouw uit de betere klasse (Miles) van haar depressies af en hoopt vervolgens dat ze geïnteresseerd is in hem, maar dat is ze niet. Goed spel en een goede regie. Doet in thematiek denken aan Mrs. Brown en vooral Driving Miss Daisy, films die hoge ogen gooiden bij de Oscars, maar The Hireling kwam niet verder dan drie onbelangrijke BAFTA's en een gedeelde Gouden Palm.

Lady Caroline Lamb

1972 | Drama, Biografie, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1972. Drama van Robert Bolt. Met o.a. Sarah Miles, Jon Finch, Richard Chamberlain, John Mills en Margaret Leighton.

Lady Caroline Lamb (Miles) ging de geschiedenis in als de meest besproken vrouw van het Victoriaanse tijdperk. Gehuwd met een jonge politicus (Finch) beleefde ze een ophefmakende en onbezonnen liefdesaffaire met Lord Byron (Chamberlain), iets wat niet kon in het hypocriete Engeland van die tijd. Grootschalige, ambitieuze superproductie over een stormachtige, buitenechtelijke liefde, die een jonge vrouw de afgrond in deed storten. Dat Bolt een uitstekend scenarioschrijver is, zal niemand in twijfel trekken, maar als regisseur was hij duidelijk te zwak om zijn complexe verhaal in goede banen te leiden. Magistrale fragmenten worden afgewisseld door uiterst vlakke en teleurstellende scènes. De acteurs doen hun best, maar kunnen niet alles redden. Prachtig in beeld gebracht door Oswald Morris. Gedraaid in Panavision.

Ryan's Daughter

1970 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van David Lean. Met o.a. Robert Mitchum, Trevor Howard, Sarah Miles, Christopher Jones en John Mills.

Een eenvoudig liefdesverhaal werd opgeblazen tot overdadige afmetingen. Het jonge meisje Rosy Ryan (Miles) in Noord-Ierland trouwt met de aardige, voortmodderende onderwijzer Charles Shaughnessy (Mitchum) en heeft een affaire met een Britse soldaat Randolph Dorian (Jones) die daar gestationeerd is. De omvang van de productie overschaduwt het dunne gegeven; de prachtige landschappen verduisteren wat er nog van de plot over is. Toch blijft het de aandacht vasthouden, al werd het niet de klassieker die het moest worden. Mills kreeg een Oscar voor zijn bijrol, als gebochelde. Oorspronkelijk was de film uitgebracht met een lengte van 206m. Scenario van Robert Bolt en het camerawerk is van Freddie Young.

Blowup

1966 | Thriller, Mysterie, Drama, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1966. Thriller van Michelangelo Antonioni. Met o.a. David Hemmings, Vanessa Redgrave, Sarah Miles, John Castle en Jane Birkin.

Een gevierde modefotograaf (Hemmings) maakt wat achteloze kiekjes van een liefdespaar in een park. Bij het uitvergroten blijkt dat hij zonder het te weten ook een duistere zaak heeft geregistreerd. Intrigerende, stijlvolle eerste Engelstalige film van Antonioni toont Swinging London uit de jaren zestig, met de nodige seks, drugs en rock 'n roll (van o.a. The Yardbirds). Antonioni speelt voortdurend met de werkelijkheid, zodat de hoofdpersoon en het publiek op het verkeerde been worden gezet. Gebaseerd op een verhaal van Julio Cortázar. Gouden Palm in Cannes.

Those Magnificent Men In Their Flying Machines

1965 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Ken Annakin. Met o.a. Stuart Whitman, Sarah Miles, James Fox, Alberto Sordi en Robert Morley.

...or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes. Filmmaker Ken Annakin (The Longest Day) vond de lange titel wat 'pompeus', maar gaf naar verluidt ook toe dat de oorspronkelijke titel Flying Crazy waarschijnlijk geen kaskraker had opgeleverd. Het publiek smulde in elk geval van het vliegracespektakel, de slapstick, en van de vele Britse komieken (zoals Terry-Thomas, Eric Sykes en Benny Hill). Het draait om een vliegrace van Londen naar Parijs begin vorige eeuw, en de deelnemers komen uit alle landen waar voor het eerst vliegmachines van de grond kwamen. Alleraardigst.

Passage of Love

1965 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Desmond Davis. Met o.a. Sarah Miles, Cyril Cusack, Julian Glover, Sean Caffrey en Marie Kean.

Een bedachtzame studie over het ongelukkige huwelijk van Miles met een oudere man, met de nadruk op een bezoek aan thuis waar andere waarden gelden. Ook bekend als I WAS HAPPY HERE.

The Servant

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Dirk Bogarde, James Fox, Sarah Miles, Wendy Craig en Catherine Lacey.

Fox, een charmante, verwende jongeman, vestigt zich na de dood van zijn vader in een deftige buurt in Londen. Hij neemt butler Bogarde in dienst, die nogal gesloten is maar buitengewoon attent. Bogarde profiteert van de zwakheden van zijn baas om zich onmisbaar te maken, en dan introduceert hij zijn sexy zuster Miles. Deze eerste samenwerking tussen regisseur Losey en scenarioschrijver Harold Pinter (die zich baseerde op een roman van Robin Maugham) groeide uit tot een esthetische krachttoer, waarvan het erotische karakter, dat ook homoseksuele suggesties niet uit de weg ging, destijds veel stof deed opwaaien. De prestatie van de drie hoofdrolspelers, gekoppeld aan de cynische pen van Pinter en de magistrale zwart-wit-beelden van Douglas Slocombe, maken de film tot een tijdloos meesterwerk. Een schitterend portret van de teloorgang van de Britse aristocratie. Muziek van Johnny Danksworth.

The Ceremony

1963 | Misdaad

Verenigde Staten​/​​Spanje 1963. Misdaad van Laurence Harvey. Met o.a. Laurence Harvey, Sarah Miles, Robert Walker Jr., John Ireland en Ross Martin.

Nogal warrige film over veroordeelde moordenaar die door zijn broer gered wordt, maar deze eist dan als beloning een verhouding met zijn schoonzuster.

Term of Trial

1963 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Peter Glenville. Met o.a. Laurence Olivier, Simone Signoret, Sarah Miles, Terence Stamp en Roland Culver.

Een praterig verhaal over een schoolhoofd dat door Miles ervan wordt beschuldigd een lijfstraf te hebben toegediend en over de gevolgen van de rechtszaak voor diens vrouw Signoret. Ondanks de goede bezetting een vermoeiende film.