Torben Jensen

Acteur

Torben Jensen is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Sekten

1997 | Horror, Thriller

Denemarken 1997. Horror van Susanne Bier. Met o.a. Stina Ekblad, Ghita Nørby, Christina Ankerskjold, Camilla Søeberg en Ulrich Thomsen.

Mona geniet met haar vriendinnen van de tijd voor haar huwelijk en laat zich de toekomst voorspellen door een waarzegster. Die voorspelt echter niet veel goeds. Kort daarop raakt Mona's beste vriendin onder invloed van een sekte. Omdat de politie niet direct iets doet, gaat Mona zelf op pad om haar vriendin te bevrijden

17 Op

1989 | Familiefilm

Denemarken 1989. Familiefilm van Brita Wielopolska. Met o.a. Jane Eggertsen, Mia El Mousti, Jonathan Grumme, Torben Jensen en Flemming Bamse Jörgensen.

De titel verwijst naar het dakterras (op de 17de verdieping) waar het jonge tienermeisje Eggertsen heen gaat om te ontkomen aan het dagelijks geleuter. In tegenstelling tot haar nietsnuttende leeftijdgenootjes zet zij een eigen handeltje op en via haar vriendschap met een Turks meisje overwint zij haar racistische vooroordelen. Ondanks de goede bedoelingen faalt deze derde jeugdfilm van Wielopolska zowel op het dramatische als op het technische vlak.

Guldregen

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm, Thriller

Denemarken 1988. Familiefilm van Søren Kragh-Jacobsen. Met o.a. Tania Frydenberg, Nanna Bøndergaard, Ricki Rasmussen, Ken Vedsegaard en Torben Jensen.

Vier kinderen ontdekken bij hun favoriete speelplaats in het bos een kist. Als ze de kist openmaken, geloven ze hun ogen niet: hij zit vol geld. Ze overwegen of ze het geld naar de politie zullen brengen of eerst maar eens af zullen wachten. Ze besluiten het geld mee naar huis te nemen. Maar helaas is een van de geldrovers hen op het spoor gekomen, en en er vindt een opwindende achtervolgingsjacht plaats, die eindigt met de arrestatie van de gangsters. Spannend en onderhoudend, en niet alleen voor kinderen.

Peter von Scholten

1987 | Historische film, Biografie

Denemarken 1987. Historische film van Palle Kjärulff-Schmidt. Met o.a. Ole Ernst, Etta Cameron, Jesper Langberg, Preben Kristensen en Olaf Ussing.

In deze historisch-biografische film wordt de gouverneur van de Maagden-Eilanden (Deens West-Indië) geportretteerd als een rare man, een groot politicus, wellustig, doch hartverwarmend en een voorstander van emancipatie van de autochtone bevolking. Mooi gefilmde interieurs en prachtige tropische locaties. Goede acteurs zetten rake portretten neer van Deense kolonialen.

Flamberede hjerter

1986 | Komedie

Denemarken 1986. Komedie van Helle Ryslinge. Met o.a. Kirsten Lehfeldt, Torben Jensen, Sören Oestergaard, Peter Hesse Overgaard en Anders Hove.

Een jonge verpleegster, tevens keukenprinses, weet een oplossing voor ieders problemen, behalve voor zichzelf. Nadat zij zich in de liefde bedrogen voelt, wreekt zij zich in grand-guignol-stijl op haar minnaar, een chirurg. Levendige vertolkingen en goede sfeertekening van de drukke ziekenhuisgangen. Scenario van regisseur Ryslinge en de fotografie is van Dirk Bruel.

Barndommens gade

1986 | Drama

Denemarken 1986. Drama van Astrid Henning-Jensen. Met o.a. Sofie Gråbøl, Vigga Bro, Torben Jensen, Carl Quist Møller en Louise Fribo.

Een nobele, maar te stugge poging om de gelijknamige bestseller van schrijfster Tove Ditlevsen te verfilmen: de groeipijnen van een arm, poëtisch aangelegd meisje in een miserabele woonwijk van Kopenhagen in de jaren dertig. Het gezin verkeert in financiële problemen, de vader is werkeloos en houdt er politieke ideeën op na die niet goed liggen. Magere, maar mooie Grabø overtuigt in het weergeven van droevige stemmingen die veroorzaakt worden door onopgeloste en vage conflictsituaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Torben Jensen op televisie komt.

Reageer