Michael Moore

Regisseur, Acteur

Michael Moore is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Captain Mike Across America

2007 | Documentaire

Verenigde Staten 2007. Documentaire van Michael Moore.

Documentaire van Michael Moore waarin de cineast in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen (tussen George W. Bush en John Kerry) zo'n zestig universiteitscampussen en andere ontmoetingsplaatsen bezoekt, op zoek naar 'de geboorte van een nieuwe politieke generatie'.

The Pony Express

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Jerry Hopper. Met o.a. Michael Moore, Charlton Heston, Forrest Tucker, Rhonda Fleming en Jan Sterling.

Redelijke, maar soms ook langdradige western waarin nogal wat afgekletst wordt. Heston is Buffalo Bill en Ticker speelt Wild Bill Hickok. Ze moeten ervoor zorgen dat de verbindingen met Californië open blijven. Fleming en Moore willen dat verhinderen: ze behoren tot een groep die afscheiding van de staat wil van de V.S. Er is ook nog de tragedie van de jaloerse Sterling die van Heston houdt. Aardige scènes komen in Frank Grubers verhaal wel voor. Het werd bewerkt door Charles Marquis Warren voor producent Nat Holt. Ray Rennahan zorgde voor de plaatjes.

Silver City

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Byron Haskin. Met o.a. Edmond O'Brien, Yvonne De Carlo, Barry Fitzgerald, Richard Arlen en Gladys George.

O`Brien is een mijnexpert die niet meer aan de bak komt. Daar zorgt Arlen voor. Maar alles verandert (in het scenario van Frank Gruber dat hij schreef naar het verhaal High Vermilion van Luke Short) als De Carlo en haar vader Buchanan in de problemen komen. Fitzgerald, de boef, wil hun mijn in handen krijgen. Naast de nodige actiescènes is er teveel romantiek, en dat is iets dat westernfans niet op prijs stellen. Ray Rennahan deed het camerawerk voor producent Nat Holt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Moore op televisie komt.

Reageer