Fumio Watanabe

1929 -2004 Acteur

Fumio Watanabe (1929-2004) is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Female Convict Scorpion: Jailhouse 41

1972 | Drama, Thriller

Japan 1972. Drama van Shunya Ito. Met o.a. Meiko Kaji, Kayoko Shiraishi en Fumio Watanabe.

Briljant tweede deel in de Female Convict Scorpion-reeks op mangabasis. Opnieuw biedt de onterecht geïnterneerde Matsu alias Sasori ('Schorpioen'), vertolkt door de oogverblindende Kaji, heroïsch zwijgend het hoofd aan sadistische bajesbaas, foltercipiers en wrede medegevangenen. Met een aantal lotgenotes ontsnapt Sasori: een helse voettocht door een hallucinant niemandsland begint. Adembenemend gefotografeerde, in drie weken geschoten Nippon-exploitatiefilm doet genregrenzen vervagen en heeft bizarre feministische boventoon. Opnames waren fysiek en mentaal een beproeving voor Kaji, die als stoïcijnse wraakengel een ster werd. Titelnummer 'Urami-bushi', door Kaji zelf gezongen, is culthit en dook op in Tarantino's Kill Bill-tweeluik.

Shonen

1969 | Thriller, Drama

Japan 1969. Thriller van Nagisa Ôshima. Met o.a. Fumio Watanabe, Akiko Koyama en Tetsuo Abe.

Klassieker van Japanse filmgrootheid Nagisa Ôshima (Merry Christmas Mr. Lawrence, In the Realm of the Senses) over een Shônen - Japans voor een kind onder de vijftien - dat door zijn vader wordt gedwongen om automobilisten geld af te troggelen door te doen alsof ze hem hebben geraakt met hun voertuig. Wijlen enfant terrible Ôshima (1932-2013) wilde met zijn werk duidelijk maken hoe de Japanse jeugd wordt verziekt door de senioren, en dat de gevestigde orde alleen oog heeft voor geldelijk gewin en status. Belerend en stroef, maar filmtechnisch en als tijdsbeeld solide.

Shinjuku dorobo nikki

1969 | Drama, Experimenteel

Japan 1969. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Tadanori Yokoo, Rie Yokoyama, Moichi Tanabe, Tetsu Takahashi en Kei Sato.

Sociaal-psychologische film met experimentele pretenties waarin de intrige (een jongen wordt betrapt bij het stelen van een paar boeken, en hij begint een avontuurtje met de winkelbediende) voortdurend wordt verweven met losse babbels tussen de hoofdacteurs en acteurs uit vorige films van Oshima, sight-seeing in de artiestenwijk Shinjuku en veel gefilosofeer over 'underground' theater en de 'seksuele extase'. Ongetwijfeld belangrijk in de evolutie van Oshima als filmmaker, maar voor de toeschouwer een gedateerde irritante zit. Ook bekend als DIARY OF A SHINJUKU BURGLAR.

Sangyo Supai

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Eiichi Kudo. Met o.a. Tatsuo Umemiya, Reiko Oshida, Fumio Watanabe en Meicho Soganoya.

Een bedrijfsspion krijgt de opdracht om de constructietekeningen voor een nieuw model auto te stelen. Een interessante en geloofwaaardige politiefilm, maar in geen enkel opzicht briljant.

Tobo to Okite

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Namio Yuasa. Met o.a. Noboru Ando, Keiji Takamiya, Bunta Sugawara en Fumio Watanabe.

Een gangster die net zijn chef heeft omgebracht, raakt zelf betrokken bij de laffe moord op zijn zus. Een van de Yakuza- films van Shochiku met Noboru Andu in de hoofdrol. Het script is van de regisseur en het resultaat is bescheiden.

Taiyo no hakaba

1960 | Drama

Japan 1960. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Junzaburo Ban, Tanie Kitabayashi, Kamatari Fujiwara, Isao Sasaki en Kayoko Honoo.

Een gangster die net zijn chef heeft omgebracht, raakt zelf betrokken bij de laffe moord op zijn zus. Een van de Yakuza- films van Shochiku met Noboru Andu in de hoofdrol. Het script is van de regisseur en het resultaat is bescheiden.

Seishun zankoku monogatari

1960 | Drama, Experimenteel

Japan 1960. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Yusuke Kawazu, Miyuki Kuwano, Yoshiko Kuga, Fumio Watanabe en Shinji Tanaka.

Makoto Shinjo (Kuwano) is een sexy meid die liftend van de middelbare school naar haar onderkomen gaat. Meestal vallen rijpere heren met auto`s voor haar prille charme. Als een van die bestuurders handtastelijk begint te worden en haar een hotel probeert binnen te slepen, wordt ze uit de nood gered door een jonge student, Kiyoshi Fuji (Kawazu) die de opdringerige man een paar stoten uitdeelt. Om verdere problemen te voorkomen biedt de man hen geld aan. Ze wordt Kiyoshi's minnares en als ze mot krijgt met haar zuster trekt ze bij Kiyoshi in. Zij weet niet dat Kiyoshi in greep staat van de onderwereld om zijn studie te financieren. Algauw laat zij zich als lokeend gebruiken om passerende automobilisten geld af te persen... Oshima, die bekend staat als de vader van de Japanse nouvelle vague, maakte op 27- jarige leeftijd een prachtige film over het failliet van de Japanse maatschappij na WO II en de uitzichtloze toekomst van de jeugd. Hoewel de tijd hem geen gelijk heeft gegeven wat zijn visie betreft, is een interessante en mooi gespeelde film ontstaan die tientallen jaren later nog steeds een boeiend tijdsdocument is. Scenario van regisseur Oshima en fraaie beelden van cameraman Takashi Kawamata.

Ai to kibo no machi

1959 | Drama

Japan 1959. Drama van Nagisa Ôshima. Met o.a. Hiroshi Fujikawa, Michiko Ito, Yuko Mochizuki, Yuki Tominaga en Fumio Watanabe.

Sociaal-psychologisch drama over de vriendschap tussen een jongen uit een arm arbeidersgezin en de dochter van een fabriekseigenaar. De jongen verkoopt duiven om een beetje geld te verdienen voor zijn familie. Hij hoopt op een dag te kunnen werken in de fabriek. Hij zakt echter voor zijn toelatingsexamen. Oshima behandelt in een kort tijdsbestek te veel thema's waardoor de film nogal gechargeerd en zwaarwichtig overkomt. Ook bekend als A TOWN OF LOVE AND HOPE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fumio Watanabe op televisie komt.

Reageer