Maury Dexter is regisseur en producer.
Er zijn 16 films gevonden.

The Miniskirt Mob

1968 | Misdaad

Verenigde Staten 1968. Misdaad van Maury Dexter. Met o.a. Jeremy Slate, Diane McBain, Sherry Jackson, Patty McCormack en Ross Hagen.

McBain speelt de leidster van een motorbende, hoewel zij de indruk wekt in een bloemencorso meer tot haar recht te komen. Wie de titel goed vindt, vindt de film misschien ook zo.

Maryjane

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van Maury Dexter. Met o.a. Fabian, Diane McBain, Michael Margotta, Kevin Coughlin en Patty McCormack.

Deze versie van REEFER MADNESS dateert uit de jaren 1960-70. we zien Fabian als leraar kunstgeschiedenis die zijn leerlingen (Coughlin, Vandervort, Cory, Lipton en McCormack) probeert te weerhouden marijuana te roken. Een stom vervelende film die misschien beter is als je stoned bent. Scenario van Dick Gautier en Peter L. Marshall. Geproduceerd door regisseur Dexter zelf als An American International Release. Pathécolor.

Wild on the Beach

1965 | Muziek, Komedie

Verenigde Staten 1965. Muziek van Maury Dexter. Met o.a. Frankie Randall, Sherry Jackson, Jackie & Gayle, Sonny & Cher Bono en Sandy Nelson.

Randall en Jackson hebben ruzie over het bezit van een strandhuis en worden verliefd. Een druilerige komedie, alleen het vermelden waard vanwege de aanwezigheid van de heer en mevrouw Bono. Sonny en Cher, die zichzelf spelen, komen even langs om wat te zingen. Merkwaardig: het echte filmdebuut van Cher, die hier niet erg hoog van opgeeft en wat graag deze strandfilm uit haar filmografie zou willen verbannen.

The Naked Brigade

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Maury Dexter. Met o.a. Shirley Eaton, Ken Scott, Mary Chronopoulou, John Holland en Sonia Zoidou.

Een matige actiefilm met Eaton op Kreta tijdens WO II, waar zij onderduikt voor de nazi-bezetter.

El Proscrito del Río Colorado

1965 | Western

Spanje 1965. Western van Maury Dexter. Met o.a. George Montgomery, Elisa Montés, José Nieto, Jesús Tordesillas en Miguel del Castillo.

De enige Europese western die Montgomery gemaakt heeft en in feite niet zo'n heel spannende. Veel romantiek is er te vinden en dat gaat ten koste van de actie. Montgomery is de lijfwacht van de plaatselijke gouverneur in Noord-Mexico en krijgt het aan de stok met een bende outlaws die de omgeving onveilig maakt. Ondertussen is zowel hij als zijn baas verliefd op hetzelfde meisje. Hoewel het een puur Spaanse produktie is, kent de film ook een Italiaanse titel. In Amerika werd de film onder de Engelse titel alleen op tv vertoond. Buiten de Zuideuropese landen is de film nergens voor bioscoopvertoning uitgebracht. Ook bekend als DJANGO KILLER PER L'ONORE en THE OUTLAW OF RED RIVER.

Surf Party

1964 | Familiefilm

Verenigde Staten 1964. Familiefilm van Maury Dexter. Met o.a. Bobby Vinton, Jackie De Shannon, Patricia Morrow en Kenny Miller.

Leven en liefde van tieners in Malibu. Water, water en nog eens water.

The Young Swingers

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Maury Dexter. Met o.a. Molly Bee, Rod Lauren, Gene McDaniels, Jack Larson en Jo Helton.

Zangeres Lauren probeert haar nachtclub in bedrijf te houden, ondanks tussenkomst van de inhalige makelaarsagent Helton. Wel heel minnetjes.

The Day Mars Invaded Earth

1963 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1963. Sciencefiction van Maury Dexter. Met o.a. Kent Taylor, Marie Windsor, William 'Billy' Mims, Betty Beall en Lowell Brown.

Marsianen nemen gestalte aan van wetenschapsmensen te Cape Canaveral om verdere ruimteontdekkingsvluchten halt toe te roepen. Meer thriller dan SF. Een zeer gedateerde film, maar enkele shock-effecten komen nog steeds intact over. Film kent verrassend slot.

House of the Damned

1963 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1963. Horror van Maury Dexter. Met o.a. Ron Foster, Merry Anders, Richard Crane, Erika Peters en Georgia Schmidt.

Joseph Schiller (Crane), een advocaat uit Californi[KA3]e, geeft zijn vriend architect Scott Campbell (Foster) een interessante opdracht om een leegstaand kasteel te renoveren. Als Scott er met zijn vrouw Nancy (Anders) is aangekomen, krijgen ze het gevoel dat iets hen bespionneert en bedreigt, maar ze weten niet wat het is en waarom. Later voegen Schiller en zijn vrouw Loy (Peters) zich bij hen. In plaats dat ze gekalmeerd worden, zijn ze het erover eens dat een vrouw zonder hoofd en een monster er moeten ronddolen. In een rap tempo wordt de spanning opgebouwd en al is de climax niet het einde van de wereld, er zijn best een aantal aardige verrassingen. De rollen zijn geloofwaardig. Het scenario is van Harry Spalding. Het camerawerk is van John M. Nickolaus, Jr. Genreliefhebbers mogen deze hocus pocus niet overslaan.

Harbor Lights

1963 | Misdaad

Verenigde Staten 1963. Misdaad van Maury Dexter. Met o.a. Kent Taylor, Jeff Morrow, Miriam Colon en Allan Sague.

Goedkope film met intrige, met Taylor die altijd in B-films speelt. Waardering voor degene die de relatie kan leggen tussen de titel en wat er in de film zoal gebeurt.

Young Guns of Texas

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Maury Dexter. Met o.a. James Mitchum, Alana Ladd, Jody McCrea, Chill Wills en Gary Conway.

Mitchum, een bandiet, wordt verliefd op de dochter van de ranchbaas Ladd. McCrea heeft geld gestolen van het leger en zijn broer Conway zit achter hem aan. Tot slot volgt een Apache-aanval en alle problemen worden automatisch opgelost. Een matige western met de zoon van Robert, de dochter van Alan en de zoon van Joel, geschreven door Harry Spalding die zich van het pseudoniem Henry Cross bediende. John Nickolaus jr was de cameraman.

The Firebrand

1962 | Western

Verenigde Staten 1962. Western van Maury Dexter. Met o.a. Valentin de Vargas, Kent Taylor, Lisa Montell, Joe Raciti en Chubby Johnson.

Valentin de Vargas is de Mexicaanse Robin Hood, die de goudzoekers besteelt in het Californië van 1850. Kent Taylor is de ranger die erop uittrekt om de bandiet te pakken - en dat mislukt. Dat is dan ook het enige unieke in deze tamme western, die door Harry Spalding is geschreven, door Dexter geproduceerd en door Floyd Crosby opgenomen.

Air Patrol

1962 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1962. Misdaad van Maury Dexter. Met o.a. Willard Parker, Merry Anders, Robert Dix, John Holland en Russ Bender.

Goed gemaakte B-film over het stelen van een schilderij. De eigenaar wordt vervolgens slachtoffer van afpersing. Een 'reepje' van het kunstobject wordt opgestuurd om deze praktijken kracht bij te zetten. De climax met helikopters boven de top van een dam doet deze kleine thriller boven de middelmaat uitstijgen.

The Purple Hills

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van Maury Dexter. Met o.a. Gene Nelson, Joanna Barnes, Kent Taylor en Russ Bender.

Goedkope western over landontginners met ex-danser Nelson ongeloofwaardig als 'cowpoke' op de vlucht voor woeste Indianen.

Walk Tall

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van Maury Dexter. Met o.a. Willard Parker, Joyce Meadows, Kent Taylor, Russ Bender en Ron Soble.

Parker is een officier die als opdracht heeft Taylor te arresteren. Die wil voortdurend tweedracht zaaien tussen blanken en Indianen. Onderweg met zijn gevangene wordt hij voortdurend bedreigd door de bende van Taylor - maar gelukkig komen de Indianen op tijd om hem terzijde te staan. Een bescheiden western, door Joseph Fritz geschreven en door Floyd Crosby in beeld gebracht voor producent/regisseur Dexter.

Tall tale

1960 | Drama

1960. Drama van Maury Dexter. Met o.a. Joyce Meadows en Willard Parker.

Parker is een officier die als opdracht heeft Taylor te arresteren. Die wil voortdurend tweedracht zaaien tussen blanken en Indianen. Onderweg met zijn gevangene wordt hij voortdurend bedreigd door de bende van Taylor - maar gelukkig komen de Indianen op tijd om hem terzijde te staan. Een bescheiden western, door Joseph Fritz geschreven en door Floyd Crosby in beeld gebracht voor producent/regisseur Dexter.