Salome Kammer is acteur.
Er zijn 1 film en 2 series gevonden.

Heimat 3

2004 | Televisieserie, Drama

Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2004. Televisieserie van Met o.a. Henry Arnold, Salome Kammer, Peter Schneider, Uwe Steimle en Tom Quaas.

Deze derde reeks van de Heimat-sage bestaat uit zes afzonderlijke films en behandelt - bijna even subliem als de vorige delen - de Duitse geschiedenis tussen 1989 en 2000, ditmaal toegespitst op het leven van Hermann Simon en Clarissa Lichtblau. De eerste twee reeksen van Heimat, de monumentale tv-serie waarin de Duitse en Europese geschiedenis aanschouwelijk werd gemaakt aan de hand van de lotgevallen rond een familie in de Duitse Hunsrück, waren zo mooi en sterk gespeeld dat het derde deel eerst in de Nederlandse arthouses werd uitgebracht voordat de afleveringen op tv werden uitgezonden. In Heimat 3 wordt de draad weer opgepakt bij de val van de Muur. De hoofdrolspelers keren terug vanuit de stad naar hun geboortegrond, maar daar wachten vooral desillusies. De idyllische provincie bestaat niet meer, is de prachtig in beeld gebrachte, sombere boodschap.

Majestät brauchen Sonne

1999 | Documentaire, Historische film

Duitsland/Nederland 1999. Documentaire van Peter Schamoni. Met o.a. Donald Arthur, Arthur Brauss en Salome Kammer.

De Duitse keizer Wilhelm II werd in 1859 geboren en stierf in zijn verbanningsoord Doorn in Nederland in 1941. Hij was medeverantwoordelijk voor het uitbreken van WO I (1914-18), een botsing tussen Europese koninklijke despoten en de moderne tijd, waarop zij zich niet wilden aanpassen en vervolgens de wereld in brand staken. Der Kaiser (zo is hij de geschiedenis ingegaan) was een man die als aristocraat niets moest hebben van het nazi-tuig dat Nederland bezet had en hij stierf in een tweede wereldbrand die door zijn land was veroorzaakt. Hij werd in 1888 tot keizer gekroond. Hij begreep algauw wat de mogelijkheden waren van de fotografie en later de uitvinding film. Hij wilde zich altijd van zijn beste zijde tonen (hij was ijdel) en mocht alleen gefotografeerd of gefilmd worden bij de weersomstandigheden uit de titel, het z.g. Kaiserwetter, dat een gevleugeld woord is geworden. Regisseur Schamoni die zijn eigen scenario schreef, digitaliseerde oude opnames en vermengde ze, waar het relevant was met nieuwe beelden, soms om ze in te passen of om ze te vergelijken. Van de Duitse keizer, die tweehonderd dagen van het jaar onderweg was, werden tijdens het uitoefenen van zijn functie heel veel opnames gemaakt: parades, legeroefeningen, te waterlatingen van schepen, onthullingen van monumenten, offici[KA3]ele ontvangsten, maar ook van zijn priv[KA1]eleven: jacht (-en slacht)partijen, zeilwedstrijden, zeereizen naar Noorwegen en Griekenland, het eiland Corfu, waar de keizer deelnam aan archeologische opgravingen. Van WO II (1939-45) bestaat verschrikkelijk veel bewegend materiaal met adequaat geluid, maar van WO I en het tijdperk rond om deze verschrikkelijke oorlog bestaat weinig materiaal en dat maakt de film nog een stuk interessanter. Hij bevat zelfs een kleurenfilm uit 1913 die volkomen vergeten was en herontdekt werd door Schamoni. De opnames van Doorn zijn voor de Nederlandse kijers extra interessant en zij zullen het landgoed met andere ogen zien. Ook zullen zij opkijken voor uitspraken van de plaatselijke middenstand dat ze meer hebben gehad aan de keizer dan aan Nederlandse ondernemers. Met o.a. de stem van Peter Ustinov; het commentaar wordt gesproken door Mario Adorf, en Otto Sander leent zijn stem aan de Duitse keizer. Het camerawerk is van Mike Bartlett en Ernst Hirsch. De bioscoopversie is 105 miuten, maar omroep ZDF die de uitzendrechten heeft, zond de film integraal uit. Een must voor historici.

Heimat 2

1992 | Televisieserie, Drama

Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Spanje/Zweden/Frankrijk/Noorwegen/Finland/Oostenrijk/Denemarken/Australië 1992. Televisieserie van Met o.a. Henry Arnold, Salome Kammer, Frank Röth, Noemi Steuer en Franziska Traub.

Tweede deel in Reitz' Heimat trilogie over een aantal dorpelingen uit een stadje in de Hunsrück. In dertien films vertelt Reitz, onder andere, het verhaal van zoon Hermann die zijn geboortestreek verruilt voor München. Deze tweede serie speelt in de late jaren vijftig en de jaren zestig. In 2004 verscheen een derde Heimat-serie, die het verhaal weer oppikt in 1989. Eind 2013 verschijnt Die andere Heimat, over twee Hunsrückers die naar Brazilië willen emigreren.