Joan Jett

Acteur, Componist

Joan Jett is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Wayne's World 2

1993 | Komedie

Verenigde Staten 1993. Komedie van Stephen Surjik. Met o.a. Mike Myers, Dana Carvey, Tia Carrere, Christopher Walken en Kim Basinger.

Het enige verschil tussen het eerste verrassende succes, WAYNE`S WORLD, en het vervolg is dat iedereen meer betaald kreeg, behalve het publiek. Meer vluchtige parodie[KA3]en op hedendaagse en vroegere films en tv-shows, meer gastrollen van sterren en meer toespelingen op wat Myers en Carvey doen in de Amerikaanse tv-satire [KL]Saturday Night Live[KLE]. Dat wat voor een plot moet doorgaan, laat de tiener Wayne na hiertoe opgedragen te zijn door de geest van Jim Morrison (in een langdradige bespotting van THE DOORS van Oliver Stone) een reusachtig rockconcert organiseren, zodat de groep Aerosmith een gastrol kon krijgen. Scenario van Mike Myers, Bonnie Turner en Terry Turner.

Light of Day

1987 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1987. Muziek van Paul Schrader. Met o.a. Michael J. Fox, Gena Rowlands, Joan Jett, Michael McKean en Thomas G. Waites.

Sentimenteel melodrama over broer Fox en zus Jett die samen een rockband hebben, ruzie maken en uit elkaar gaan om zich uiteindelijk op het sterfbed van hun moeder Rowland te verzoenen. De groezelige sfeer van de arbeiderswijk in Cleveland wordt goed weergegeven, maar het scenario van Schrader valt uiteen in schematische tekeningen en kan niet gered worden door een al te zwakke Fox in zijn eerste dramatische rol. Rowland als de calvinistische moeder is zeer goed, maar de grote openbaring van de film was rockzangeres Jett, die bewijst een sterke persoonlijkheid te bezitten als actrice. John Bailey filmde de sobere beelden en de score van Newman mag er best wezen.

du-BEAT-e-o

1984 | Muziek, Experimenteel

Verenigde Staten 1984. Muziek van Alan Sacks. Met o.a. Ray Sharkey, Derf Scratch, Nora Gaye, Joan Jett en Len Lesser.

Een bizarre punk-film met Sharkey als een ego-trippende filmmaker die met mafiageld een film maakt over punkster Joan Jett, overhoop ligt met zijn medewerkers en bovendien een ex- schoonheidskoningin op zoek naar de lokale afdeling van de Weight Watchers in zijn studio aantreft. Dit alles klinkt misschien intrigerend maar het is vooral hysterisch, luidruchtig en niet om aan te zien. Op de titelrol staan namen als Spider Mittleman, Rock Vodka en Sickie Wifebeater, eveneens intrigerend, en al evenmin leuk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joan Jett op televisie komt.

Reageer