Richard Stanton

Regisseur, Acteur

Richard Stanton is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

McGuire of the Mounted

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Richard Stanton. Met o.a. William Desmond, Louise Lorraine, Willard Louis, Vera James en J.P. Lockney.

Desmond als mountie-officier op het spoor van een bende smokkelaars. Maar de bende slaat terug - vermoordt zijn commandant en kleedt het zo in, dat Desmond verdacht wordt. Raymond Schrock leverde het verhaal aan scenarist George Hively. Benjamin Kline deed het camerawerk.

Brides Thirteen

1920 | Actiefilm

Verenigde Staten 1920. Actiefilm van Richard Stanton. Met o.a. Marguerite Clayton, John O'Brien, Gretchen Hartman, William Lawrence en Lester Chambers.

De eerste serial (in vijftien hoofdstukken) gemaakt door Fox Film. Men wilde inhaken op het succes van dit filmfenomeen, maar Fox was niet erg gelukkig. Sprekende serials zijn door de studio dan ook nimmer gemaakt. Hier draait het om piraten uit Tripoli in Libi[KA3]e (hoe ironisch in 1986), die aan de Amerikaanse kust dertien dochters van rijke families ontvoeren en gevangen houden voor een hoge losprijs. Maar dan komt de Amerikaanse marine in actie. Edward Sedgwick en Thomas Fallon bewerkten het verhaal van E. Lloyd Sheldon.

Durand of the Bad Lands

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van Richard Stanton. Met o.a. Dustin Farnum, Tom Mix, Winifred Kingston, Frankie Lee en Babe Cressman.

De eerste verfilming van het verhaal van Maibelle Heikes Justice, dat enkele jaren later opnieuw door Fox verfilmd zou worden met Buck Jones. Het was de eerste hoofdfilm, een western, die door Fox met Tom Mix gemaakt werd - daarmee in feite de eerste lange film waarin Mix speelde (zie: THE HEART OF TEXAS RYAN). Eerder dat jaar maakte Tom vijf 20m durende westerns voor Fox, die hij ook regisseerde: HEARTS AND SADDLES, A ROMAN COWBOY, SIX CYLINDER LOVE, A SOFT TENDERFOOT en TOM AND JERRY MIX.

Graft

1915 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1915. Avonturenfilm van Richard Stanton. Met o.a. Hobart Henley, Harry Carey, Nanine Wright, Richard Stanton en Hayward Mack.

Serial in twintig hoofdstukken. Bij Universal had men een idee: we maken een serial van vijftien hoofdstukken en ieder hoofdstuk wordt door een ander geschreven. Dus op zoek naar vijftien schrijvers die bereid waren elkaar op te volgen. Een groot succes werd het in ieder geval niet, in verhouding tot de inspanning. Het basisverhaal werd geleverd door Hugh Weit en Joe Brandt en de hoofdscenarist werd Walter Woods. Henley speelde de hoofdrol in de eerste drie hoofdstukken en werd daarna vervangen door Carey in de overige zeventien - want de geplande vijftien werden er twintig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Stanton op televisie komt.

Reageer