Leon Gast

Regisseur, Producer, Editor

Leon Gast is regisseur, producer en editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Soul Power

2008 | Documentaire

Verenigde Staten 2008. Documentaire van Jeffrey Kusama-Hinte.

Over de legendarische bokswedstrijd die Mohammed Ali en George Foreman in 1974 in Zaïre vochten, bestond al de documentaire When We Were Kings (1997). Nu nog eentje over het muziekfestival dat aan die wedstrijd vooraf ging, en waarvoor de elite van de Afro-Amerikaanse soulscene werd overgevlogen. Regisseur Levy-Hinte putte uit een overdaad aan archiefmateriaal, dat destijds gretig werd opgenomen maar nooit tot film werd verwerkt; waarom dat niet gebeurde, hoe een Afrikaanse dictatuur als gastland diende en hoe daar nu op wordt teruggekeken, blijft buiten beschouwing. Dat maakt van Soul Power een armzalige documentaire – ondanks weergaloze optredens van onder meer James Brown en The Spinners.

When We Were Kings

1996 | Documentaire, Sportfilm

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Leon Gast.

Prachtige en vooral zeer levendige reconstructie van een van de meest legendarische gevechten uit de boksgeschiedenis, de titelstrijd in 1974 tussen Muhammad Ali en George Foreman in Kinshasa, Zaïre. Met behulp van voornamelijk archiefmateriaal weet regisseur Gast twintig jaar na dato het belang en de tijdgeest van The Rumble in the Jungle perfect in beeld en soundtrack - onder anderen James Brown en B.B. King - te vangen. Winnaar van de Oscar voor beste documentaire. Tijdens de prijsuitreiking hielp Foreman zijn aan Parkinson lijdende oude rivaal het podium op.

Hell's Angels Forever

1983 | Documentaire

Verenigde Staten 1983. Documentaire van Richard Chase, Kevin Keating en Leon Gast.

Oppervlakkig documentaire-achtig portret over de Hell's Angels, dat niet echt informeert over of inzicht geeft in de beruchte motorbende.

Our Latin Thing

1978 | Muziek

Verenigde Staten 1978. Muziek van Leon Gast. Met o.a. Fania All Stars, Ray Baretto, Issy Sanabria, Johnny Pacheco en Bobby Valentin.

Een semi-documentaire waarin het optreden van verschillende salsa-muzikanten, zowel in een grote danszaal als in de straten van Harlem, centraal staan. De salsa is Afro-amerikaanse dansmuziek afkomstig uit Cuba en Puerto Rico en door de talrijke immigranten geïntroduceerd in Amerika, en vooral in de door immigranten bewoonde armere wijken van New York en Los Angeles. Cineast Leon Gast gaat niet in op de eventuele sociale context van de salsa maar beperkt zich tot overigens puike concertopnamen en kleurrijke straatbeelden. Niet bepaald Grote Cinema, maar voor de liefhebbers van salsa beslist te genieten.

Salsa

1977 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1977. Documentaire van Leon Gast en Jerry Masucci. Met o.a. Fania All Stars, Groucho Marx, Carmen Miranda, Al Jolson en Rita Rio.

Een documentaire over de salsa, de door Latijnsamerikaanse immigranten in de Verenigde Staten geïntroduceerde muziek. De film wisselt concertopnamen en filmfragmenten af met reportages over de herkomst van de salsa en interviewt toonaangevende muzikanten. Niet te verwarren met het thematisch verwante OUR LATIN THING van dezelfde regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leon Gast op televisie komt.

Reageer