Tora Vasilescu

Acteur

Tora Vasilescu is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Proba de Microfon

1980 | Drama

Roemenië 1980. Drama van Mircea Daneliuc. Met o.a. Tora Vasilescu, Gina Patrichi, Mircea Daneliuc, Gheorghe Negoescu en Geta Grapa.

Vasilescu speelt een jonge vrouw met een aan de alcohol verslaafde broer, die zich een ietsie pietsie buitensporig gedraagt in de zo strak georganiseerde (en geterroriseerde) Roemeense maatschappij, voor wie eigenlijk geen plaats is. De cameraman van een tv-ploeg, die de militaire dienst hoopt te ontlopen, interesseert zich voor haar en volgt haar gangen. Dan moet hij de dienst in en zij gaat aan het werk op het land. Als hij terug is, is zij zwanger en getrouwd. Niet al te opwindende film die aandacht schonk aan (totaal ongevaarlijke) minderheidsgroepen en derhalve vanwege zijn (uiterst milde) maatschappijkritiek van Ceauȿescu c.s. voor straf op de plank moest liggen. Scenario van regisseur Daneliuc en Ion Marinescu deed het echte camerawerk.

Cursa

1975 | Drama

Roemenië 1975. Drama van Mircea Daneliuc. Met o.a. Mircea Albulescu, Tora Vasilescu, Constantin Diplan, Mircea Daneliuc en Paul Lavric.

Chauffeur Albulescu en bijrijder Diplan moeten een stalen behuizing van een centrifuge voor een steenkolenveredelingsbedrijf vervoeren naar het Noorden van Roemenië over een afstand van 600 km. Een avontuurlijke rit die niet zonder gevaren is. Onderweg nemen zij Vasilescu aan boord, die op weg is naar haar verloofde. De oudere Albulescu, gekweld door persoonlijk verdriet en de jonge Diplan hebben allebei een oogje op haar, hetgeen leidt tot incidentjes, misverstanden, conflicten en confrontaties. Als ze gearriveerd zijn, blijkt Vasilescu's verloofde haar te hebben laten zitten en aanvaarden ze gedrieën de terugtocht. Een ongebruikelijke film uit het land van Dracula, die alleen daarom al curiositeitswaarde heeft, maar beslist geen meesterwerk is. Scenario van Timotei Ursu naar een idee van Petru Vintila. Camerawerk van Florian Mihailescu.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tora Vasilescu op televisie komt.

Reageer